EXCLUSIV Război între fiica Israelei şi Liviu Arteni. De la ce a pornit totul


    Israela și Liviu au o pensiune la Vişeu, unde se pare că fiica ei ar fi fost agresatăfoto: arhiva personală
Israela și Liviu au o pensiune la Vişeu, unde se pare că fiica ei ar fi fost agresatăfoto: arhiva personală

După moartea Israelei Vodovoz au ieşit la iveală detalii neştiute despre fostul ei soţ. Femeia de afaceri s-a stins în urmă cu doar câteva zile, în baia apartamentului ei, fiind găsită de avocata care a reprezentat-o în procesul de divorţ cu Liviu Arteni. Ea a murit dezamăgită de comportamentul violent al tânărului, care i-a fost soţ timp de 10 ani, dar şi că nu a avut suficient timp să le înveţe pe femei cum să se protejeze de agresorii lor. Israela este una dintre autoarele cărţii "Abuz în familie. Ficţiune sau realitate?", volum pe care ar fi scris în urma unui incident care a marcat-o.

Israela Vodovăz a început să povestească seria de abuzuri la care a fost supusă de către Liviu Arteni, soţul mai tânăr cu 22 de ani, în urmă cu mai bine de un an. Anunci, seară de seară, femeia de afaceri şi Liviu Arteni şi-au spus varianta lor de poveste, dar nu au ajuns la niciun rezultat pentru a-şi salva căsnicia. El şi-a înecat amarul în băutură şi a plecat de acasă, fiind văzut vara trecută cerşind la Cannes, iar ea s-a retras din viaţa publică, fiind mai mult preocupată să le ajute pe femeile, victime ale violenţei domestice. Cartea pe care Israela a scris-o a apărut când ajunsese deja la capătul puterilor, fiind de mai multe ori agresată fizic şi verbal. În filele publicaţiei, Israela povesteşte un episod mai puţin ştiut. Femeia de afaceri susţine că alcoolul i-ar fi luat minţile lui Liviu Arteni, care ar fi agresat-o şi pe fiica ei, Hilla, nu doar pe ea. Totul s-a petrecut cu ani în urmă sub ochii clienţilor de la pensiunea Livisra din Vişeul de Sus, pe care cei doi o administrau.


    Fiica Israelei, Hilla (42 de ani), şi cele două nepoate, Ziv şi Iuvalfoto: CLICK!
Fiica Israelei, Hilla (42 de ani), şi cele două nepoate, Ziv şi Iuvalfoto: CLICK!

"Fiica mea Hilla este o femeie puternică, o mamă extraordinară, director de firmă care se mândrea că îmi seamănă. Nu a ştiut şi nu a văzut niciodată violenţa domenstică până ce încercând să-l liniştească pe abuzatorul băut (n.r. Liviu Arteni), care urla în timp ce oaspeţii se odihneau la pensiune, a fost împinsă peste mine şi am căzut amândouă. Ea era gravidă în luna a cincea. Nepoţica mea Sol s-a născut prematur la şapte luni, după ce mama ei a stat atunci la pat o lună de la incident. Sol a avut un kilogram la naştere. Greu, dar Slavă Domnului este bine. Hilla a pus punct şi nu a mai acceptat să vorbească cu el", spune Israela într-un pasaj din carte.   

Episodul s-a petrecut la scurt timp după nunta din 2008 a celor doi. Pe atunci, Hilla, fiica Israelei, venise la ceremonie doar cu Ziv şi Iuval, care acum au 16 ani şi respectiv, 20 de ani. Sol nici nu era în proiect la nunta bunicii sale.   

Trupul neînsufleţit al femeii de afaceri va fi ridicat de la IML de copii şi transportat în Israel, acolo unde vor avea loc funerariile. 

mariana moculescu jpg
1 horoscop luna noua in berbec jpg jpeg
shutterstock 165207755B jpg
Urşi ZOO Târgovişte. FOTO
adrian romcescu mp4 thumbnail png
Culita Sterp masina accident (1)B jpg
cabral dominicana jpg
foto1 la sfinxB jpg
Răzvan Burleanu în Qatar FOTO Twitter
Mercenari Wagner FOTO Telegram png
image
image
image
image
Culita Sterp masina accident (1)B jpg
cabral dominicana jpg
mariana moculescu jpg
radu valcan jpg
cub razvan ciobanu png
cub theo rose anghel damian png