EXCLUSIV Solista Elena Pădure, despre coșmarul Covid: «Nu puteam nici să gândesc, trăgeam de mine în fiecare zi»


  Elena Pădure este o interpretă foarte îndrăgită de muzică populară
Elena Pădure este o interpretă foarte îndrăgită de muzică populară

Interpreta de muzică populară Elena Pădure a avut coronavirus şi a stat internată, timp de două săptămâni, la Braşov. S-a infectat la Suceava, unde a fost să filmeze patru videoclipuri. Avea dureri de cap, stări de oboseală şi îşi pierduse mirosul. Artista, care nici acum nu este complet restabilită, ne-a povestit în exclusivitate prin ce a trecut.

Cântăreaţa de muzică populară, Elena Pădure (70 ani), a fost infectată cu Covid-19. Virusul l-a luat de la cineva din Suceava, unde a fost în luna iulie ca să filmeze patru videoclipuri ale unor piese ce vor apărea pe un album nou. Într-o zi s-a simţit foarte rău: avea dureri de cap, stări de oboseală şi îşi pierduse mirosul. Şi-a făcut testul şi s-a dus la spital la îndemnul unei prietene. ”Mi-am dat seama că am luat virusul, când am văzut că, după o săptămână de zile, nu mă simt bine şi tot am luat tratament şi mergeam din rău în mai rău. Am văzut că nu e o gripă obişnuită pentru că îmi pierdusem mirosul, nu mai aveam putere, aveam dureri de cap mari şi senzaţie de vomă, dar şi lipsa poftei de mâncare. Nu îmi trebuia nimic şi aşa o stare de letargie, ciudată. Nu puteam să fac nimic, nici să gândesc, trăgeam de mine de pe o zi pe alta”, ne-a declarat interpreta, care a avut o formă medie a acestei boli. Nici acum nu se simte complet restabilită, deşi s-a externat de 10 zile. ”În spital am stat 14 zile şi m-am extenat după ce a ieşit testul negativ. Eu am avut o formă medie, nu am stat nici cu oxigen şi nici nu a fost nevoie să iau antivirale. Nu am tuşit. La plămâni mi-a ieşit ceva, dar nu foarte grav. Nu a fost nevoie să stau în izolare la externare şi nici nu mi s-a dat tratament acasă. Au spus să iau paracetamol, dar încă nu sunt perfect restabilită, deşi au trecut 10 zile de la externare. Aveam transpiraţii abundente, dar şi acum mai am, şi transpiraţii, şi dureri de cap. Deci, nu-i de glumit. La început mi s-a părut şi mi că e aşa ceva, nu ştiu cum, dar trebuie avut mare grijă, mai ales cei care au şi alte afecţiuni”, ne-a mai mărturisit Elena Pădure. 

Artista a fost şocată de felul în care lucrau medicii care se ocupau de pacienţii infectaţi cu covid. ”Medicii au şi câte trei rânduri de mănuşi, nici o porţiune din piele nu rămâne descoperită şi au acele combinezoane care sunt din plastic… Îmi arăta o asistentă cum avea pe dedesubt şi cum stătea cu pantalonii şi tricoul ud. Şi au pamperşi, nu au voie să bea apă, să mănânce şi nici să meargă la baie 6 ore. Lucrează ture de 6 zile câte 6 ore, apoi stau în spital încă 6 zile într-un fel de carantină şi mai lucrează încă 6 zile şi abia apoi au liber acasă o săptămână. Eu am fost internată la Spitalul de Neurologie din Braşov, iar condiţiile au fost bune, mâncarea a fost acceptabilă şi cadrele medicale s-au purtat foarte frumos cu noi”, spune artista.

Artista a avut o experienţă specială la filmările pentru ”Cold Mountain”, care s-au realizat la Braşov
Artista a avut o experienţă specială la filmările pentru ”Cold Mountain”, care s-au realizat la Braşov

Elena Pădure reprezintă zona Moldovei, este din Bucovina, Vicovul de sus, dar locuieşte în Braşov din 1983. Pregăteşte piese noi pentru un album. La Suceava a filmat şi cu o vicoveancă de-a ei, Liliana Ursachi, pe care a cunoscut-o la ”Vedeta populară” de la TVR 1. A apărut în “Cold Mountain”, alături de staruri de la Hollywood, precum Jude Law sau Nicole Kidman şi a câştigat 250 de dolari. Filmările au avut loc în 2002, în mai multe localităţi din România. Pelicula a fost premiată cu Oscar în 2004. Scenele în care apare Elena Pădure au fost filmate în apropiere de Zărneşti. Experienţa trăită alături de ceilalţi colegi de platou a fost unică pentru Elena Pădure! În plus, artista i-a cunoscut şi pe actorii principali, Nicole Kidman şi Jude Law. 

Artista a avut o experienţă specială la filmările pentru ”Cold Mountain”, care s-au realizat la Braşov
Artista a avut o experienţă specială la filmările pentru ”Cold Mountain”, care s-au realizat la Braşov

Și alte vedete de la noi au avut Covid-19

Mai întâi a fost depistat Marcel Pavel, care s-a și internat de urgență la “Matei Balș”, pe 17 iunie. Artistul s-a îmbolnăvit la filmările emisiunii ”Te cunosc de undeva” și a răcit la plămâni. Testul făcut i-a arătat că are și covid. Au urmat cântărețul Andrei Ștefănescu și soprana Ozana Barabancea, care nu au avut simptome, dar au ieșit pozitivi. Alina Pușcaș, Toto Dumitrescu și Adriana Trandafir sunt alte vedete care s-au infectat pe platoul de filmare de la Antena 1. În iulie, Andreea Esca, soțul ei, Alexandre Eram, și băiatul lor au avut Covid-19. Cu toții s-au vindecat. 

8 boca arsenie jpeg
Mihaela Borcea 9 jpg
FotoJet jpg
eticheta alimente jpg
Irene Cara FOTO Profimedia jpg
transylvania 3902156 1920 jpg
somn shutterstock 398208937 jpg
beneficiile colagenului pentru piele jpg
andreea tonciu 43 jpg
cristiano ronaldo campionatul mondial 2022 jpg
image
image
image
image
FotoJet jpg
Mihaela Borcea 9 jpg
Irene Cara FOTO Profimedia jpg
FotoJet jpg
ramona si cazacu jpeg
foto1 parada GettyImages jpg