EXCLUSIV Un coleg de școală face dezăluiri despre Mihai Constantinescu: «Nu suporta să i se reproșeze ceva»

Ultima actualizare:

    Regretatul Mihai Constantinescu, într-o poză din școala primară (primul rând, în centru)foto: arhivă personală
Regretatul Mihai Constantinescu, într-o poză din școala primară (primul rând, în centru)foto: arhivă personală

O fotografie cu Mihai Constantinescu în clasa a IV-a ne arată un băiețel serios, ambițios, cu privirea curioasă, dar și cu o umbră ghidușă în colțul gurii. Marian Ioniță, fost coleg de școală al regretatului artist, a spus povestea acestei imagini în exclusivitate pentru Click! și a dezvăluit ce poreclă avea în copilărie autorul șlagărului ”O lume minunată”.

”Am fost colegi din clasa întâi până la sfârșitul liceului. Stăteam foarte aproape, așa că dimineața treceam să-l iau la școală. În clasa a VII-a am mers amândoi la liceu, la Sf. Iosif, lângă Catedrala Catolică, iar din clasa a IX-a eu m-am dus la Uman, iar el la Real, pentru că era mai deștept”, glumește Marian Ioniță, fost arbitru de caiac-canoe.

Venit dintr-o familie bună, cu o educație aleasă, vorbitor de limba franceză, Mihai Constantinescu a fost un elev foarte conștiincios, orgolios. ”Nu suporta să i se reproșeze ceva și adevărul e că nici nu lăsa ocazia. Doamna Dulgheru, învățătoarea noastră, pe care o vedeți în mijlocul nostru în poză, cu coafura aceea la modă atunci, coafura Anei Pauker, n-a folosit niciodată pentru el cuvântul «trămândău». Așa ne spunea nouă, ăstora mai obraznici. L-am căutat și eu în dicționar și am aflat că înseamnă leneș”, își mai amintește Ioniță.

Mihai Constantinescu a încercat să ajungă de fiecare dată la întâlnirile foștilor colegi de liceu. ”Am organizat prima oară când s-au făcut 20 de ani de la absolvire, apoi mai des. Dacă nu reușea să ajungă, Mihăiță ne trimitea o telegramă chiar în ziua întâlnirii, ca să-și ceară scuze că n-a ajuns și să ne ureze petrecere frumoasă. Ultima oară ne-a întâlnit acum o lună și jumătate. Ne-am gândit cu toții la Mihăiță”, spune fostul coleg al lui Mihai Constantinescu.

Chiar dacă acum Marian Ioniță îi spune Mihăiță fostului lui coleg, porecla lui Mihai Constantinescu era Țaie. ”A venit cu ea de acasă. Cred că sora lui nu putea să spună Mihăiță și i-a zis așa. Noi, cei mai apropiați, așa îi spuneam”, ne lămurește Ioniță.

Mihai Constantinescu s-a apucat de cântat după ce a terminat liceul

Surprinzător, Mihai Constantinescu nu și-a arătat niciodată pasiunea pentru muzică în anii de școală. ”Eu nu l-am auzit niciodată pe Mihăiță cântând în școală. La vreo doi ani după ce am terminat liceul, m-am întâlnit cu un fost coleg care m-a întrebat: măi, tu știai că Țaie cântă la Athenée Palace?”, rememorează Ioniță.

Lucrurile se leagă, dacă ținem cont că Mihai Constantinescu locuia în același cartier cu Romeo Vănică, clăparul de la Mondial, și Mircea Drăgan, vocalul aceleiași trupe. ”Așa e în cartier, unii joacă fotbal împreună, alții își fac formație. Pe Mihăiță îl știam pasionat de călărie. Vizavi de școală noastră era manejul clubului Steaua. În clasa a VI-a, au venit de acolo să «racoleze» copii pentru călărie. Ne-am dus mai mulți, iar Mihăiță a rămas. A fost contemporan de performanță cu Cristian Popescu. Când avea concurs, ne duceam cu clasa să-l susținem”, spune Ioniță.

După ce a aflat că fostul lui coleg s-a apucat de cântat, Ioniță s-a dus să-l vadă. ”Cânta din repertoriul lui Adamo, în limba franceză. Nu m-am mirat, Mihăiță vorbea foarte bine franceza. Dacă vă uitați la pozele lui din tinerețe, chiar semăna cu Adamo”, își amintește Ioniță.

Mihai Constantinescu în tinerețe
Mihai Constantinescu în tinerețe

Mihai Constantinescu a murit la vârsta de 73 de ani

Mihai Constantinescu a murit marţi, 29 octombrie, după ce la mijlocul lunii îşi revenise după patru luni de comă. El suferise un infarct în mai şi era internat de atunci la Spitalul Floreasca. Actuala soție a artistului, Simona Secrier (49 de ani), a fost cea care a chemat ambulanța la reședința artistului, după ce l-a găsit inconștient în casă, la 13 mai. Cântărețul a suferit atunci un stop cardio-respirator, iar medicii l-au resuscitat minute bune. În cursul nopții, starea lui Mihai Constantinescu s-a agravat, artistul suferind încă un stop cardio-respirator, dar și hemoragie cerebrală.

Citește și:

Problemele de sănătate care i-au curmat viața lui Mihai Constantinescu. Cu ce a fost diagnosticat artistul

Care a fost cel mai mare regret din viața lui Mihai Constantinescu. Are legătură cu ambele căsnicii

image
image
image
image
image
image
carmen bruma fb jpg
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image png
banner dan negru 2 png
Georgiana Lobonț are o finuță de un an de zile, pe nume Ștefania, care este o frumusețe de fetiță
banner oana mizil png
image
actualitate.net
image
actualitate.net