Familia Florinei Cercel, consolată la cimitir de colegii de scenă ai regretatei actrițe

Ultima actualizare:

    Actorul Ovidiu Cuncea,  unul dintre cei trei preoți,  la slujba de la TNB
Actorul Ovidiu Cuncea, unul dintre cei trei preoți, la slujba de la TNB

Ultimul drum, ultimele aplauze! Îndrăgita actriţă Florina Cercel a fost înmormântată joi, 1 august, cu onoruri militare, pe Aleea Artiştilor din Cimitirul Bellu, din Bucureşti. Diagnosticată cu cancer pulmonar, actriţa a murit, marţi, la 76 de ani. Sute de persoane şi-au luat adio de la una dintre cele mai frumoase artiste din România, iar fostul ei coleg, actorul preot Ovidiu Cuncea, a ţinut slujba!

Lacrimi şi durere în lumea teatrului! Regretata actriţă Florina Cercel a fost condusă pe ultimul drum de familie, admiratori  şi colegi. Cei mai mulţi şi-au luat rămas bun de la ea în foaierul Teatrului Naţional, unde a fost depusă timp de două ore. Cu lacrimi în ochi şi haine cernite, au venit s-o aplaude pentru ultima oară Emilia Popescu, Elvira Deatcu, Virginia Rogin, Mitică Popescu, Virgil Ogăşanu, Marius Bodochi, Rodica Mandache, Dana Dogaru, Ion Caramitru, Eugen Cristea şi soţia lui, Cristina Deleanu, Silviu Biriş, Gabi Dinică, soţia lui Gheorghe Dinică, Carmen Tănase, doctoriţa Monica Pop, directorul Spitalului de Oftalmologie Bucureşti.

Slujba a fost ţinută de trei preoţi, printre care şi actorul Ovidiu Cuncea, care i-a fost coleg la ”Naţional” şi care a luat drumul bisericii în anul 2014. Vladimir Găitan ne-a povestit că şi-ar fi dorit să o vadă înainte de a-şi da ultima suflare, însă Florina Cercel a refuzat să îl primească.

„Florina a fost lucidă până în ultima clipă, am vorbit cu ea cu câteva zile înainte de a muri şi mi-a spus că se duce. Am vrut să o văd, însă ea nu mi-a dat voie. Înainte să moară, a chemat preotul şi s-a spovedit”, ne-a spus Găitan. Actriţa a fost înmormântată la Bellu, cu onoruri militare. Când sicriul ei a fost aşezat în capelă pentru slujba religioasă, a început o ploaie torenţială. Tradiţia spune că acesta este un semn că-i pare rău că pleacă din această lume. Rudele Florinei, sora şi nepoţii, au izbucnit în lacrimi atunci când, aşa cum spune tradiţia, au aruncat câte un pumn de pământ peste sicriu. 

Citește și:

Ultima poză cu Florina Cercel în viaţă. Actrița purta pe chip urmele suferinţei

Dramele Florinei Cercel. A copilărit într-o sărăcie lucie, a pierdut o sarcină în 6 luni

image
image
image
image
image
image
carmen bruma fb jpg
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image png
banner dan negru 2 png
Georgiana Lobonț are o finuță de un an de zile, pe nume Ștefania, care este o frumusețe de fetiță
banner oana mizil png
image
actualitate.net
image
actualitate.net