Fiica Mariei Ciobanu, dezvăluiri incredibile din tinereţea chinuită

Ultima actualizare:

    Leontina Văduva, în tinereţe. A moştenit frumuseţea mameifoto: arhivă personală
Leontina Văduva, în tinereţe. A moştenit frumuseţea mameifoto: arhivă personală

Pe scenă este un munte de emoţie, în afara ei, o femeie blândă şi mereu cu zâmbetul pe buze, însă puţini ştiu că soprana Leontina Văduva ascunde în cămăruţele inimii ei un lung şir de amărăciuni. Fiica cea mare a Mariei Ciobanu a vorbit despre neîmplinirile ei în cel mai nou număr al revistei “Formula As”.

Leontina Văduva (56 de ani) a fost deseori comparată cu celebra ei mamă, atât la chip, cât şi voce, însă relaţiile dintre ele nu au fost întotdeauna perfecte. „Între noi a fost mereu un raport de forţe, generat în parte de faptul că, atunci când eram mică, era mai mult absentă, dar şi de faptul că era ea însăşi o persoană foarte rece şi distantă ca fire. Tanti Stelica (n.r. femeia în grija căreia era) a fost confidenta mea timp de 30 de ani”, a povestit Leontina în “Formula AS”. Soprana, stabilită acum la Paris, a mai spus şi cine i-a fost aproape atunci când mama ei era plecată în turnee, dar a povestit şi cum a aflat cine îi era adevăratul tată.


    Maria Ciobanu, încadrată de cei trei copii: Leontina, Ionuţ şi Cameliafoto: CLICK!
Maria Ciobanu, încadrată de cei trei copii: Leontina, Ionuţ şi Cameliafoto: CLICK!

„Mama era foarte tânără când s-a căsătorit, după un an şi-a dat seama că relaţia nu merge. S-a recăsătorit la scurtă vreme, însă nu mi-a spus că eu am, de fapt, alt tată. Când am aflat adevărul, pe la 9 ani, l-am încasat ca pe un şoc. Tata a venit s-o vadă pe mama şi în faţa blocului m-a recunoscut. Eu semăn foarte bine cu el. M-a luat de gât şi mi-a zis: “Tu ştii că eu sunt tatăl tău?”, a povestit vedeta care spune că a trecut atunci printr-o perioadă dificilă, pentru că trebuia să înţeleagă şi să accepte acea situaţie. „L-am mai văzut doar de patru ori în toată viaţa mea”, a mai spus Leontina. Primul soţ al Mariei Ciobanu era un bărbat din satul ei, care lucra ca tractorist. A murit în 1994.

A pierdut o sarcină şi s-a măritat de 3 ori

Confidenta de-o viaţă a Leontinei, tanti Stelica, a insistat ca Maria Ciobanu să-şi ia fiica pe la nunţi, ca să cânte. Avea 13 ani şi mama ei era foarte critică cu ea. „Am renunţat la muzica populară pentru că am simţit nevoia de propria identitate. Muzica de operă mi-a făcut bine”, spune solista. În 1988 a decis să se stabilească la Paris, iar acest lucru, pe vremea comuniştilor, a avut consecinţe.


    Leontina Văduvafoto: arhivă personală
Leontina Văduvafoto: arhivă personală

“Mama a suferit. Au insistat la ea să mă convingă să mă întorc. Îmi aduc aminte că atunci a fost interzisă la radio şi la televiziune, dar a putut să-şi continue cariera şi să cânte pe scenă, pentru că era o figură importantă a folclorului şi nu putea fi dată aşa uşor la o parte. Au fost alte vremuri şi nu pot să blamez pe nimeni”, a povestit soprana într-un interviu pentru ziarul “Adevărul”. Deşi căsătorită la vremea aceea, Leontina Văduva a decis să-şi lase soţul. „Cum am ajuns în Franţa, l-am sunat pe bărbatul meu şi i-am spus că nu mă mai întorc, să ceară divorţul. Eram după opt ani de mariaj, care fusese mai mult o alianţă de moment. M-am căsătorit de foarte tânără, pentru că mă temeam că dacă nu mă ia el nu mă mai ia nimeni. A fost un cadou al sorţii, i-am făcut numele celebru. La scurt timp m-am recăsătorit la Paris, tot cu un român, cu care am stat aproape 13 ani. Şi de care am divorţat tot de comun acord. Exact ca mama, am avut trei căsătorii. La Toulouse am întâlnit un odată un clarvăzător orb, care mi-a spus că nu sunt fericită şi că voi schimba partenerul, cu unul al cărui nume începe cu R şi care va fi slav. Peste ani, l-am cunoscut la Las Vegas pe Robert (n.r. Robert Salz, actualul soţ). Tatăl lui era din Estonia. Şi tot un clarvăzător mi-a spus că voi avea doi copii, dar că pe unul am să-l pierd. Chiar înainte să-l am pe Nicholas (13 ani), am pierdut o sarcină”, a mai povestit Leontina Văduva pentru “Formula As”. Maria Ciobanu a fost şi ea măritată de trei ori: cu tatăl Leontinei, cu Ion Dolănescu şi cu Mircea Câmpeanu, actulul soţ.


    Leontina Văduva are o viaţă profesională intensă
Leontina Văduva are o viaţă profesională intensă

A cântat pe marile scene ale lumii

Soprana s-a născut la 1 decembrie 1960, în comuna Roşiile, judeţul Vâlcea. În 1986 a absolvit Universitatea de Arte „George Enescu“ din Iaşi. În 1987 a debutat în rolul lui „Manon“, din opera „Manon“, a lui Jules Massenet, pe scena Teatrului „Capitol“ din Toulouse, Franţa. La scurt timp, a urcat pentru întâia oară pe scena Operei Regale din Covent Garden, Londra; rolul care i-a adus, în 1988, premiul Laurence Olivier, oferit de Society of London Theatre. De-a lungul anilor, a interpretat roluri precum Micaela, în „Carmen“ de Bizet; Mimi, în „Boema“ de Puccini; şi Julieta, în „Romeo şi Julieta“ de Shakespeare. În 2000, a cântat la Metropolitan Opera din New York, una dintre cele mai importante scene de operă din lume. Discografia artistei include spectacole precum „Rigoletto“ (1993), „Povestirile lui Hoffmann“ (1996) şi recitalul „Opera Arias“ (1997), dirijat de Plácido Domingo.


    Leontina Văduva este frumoasă şi la 56 de anifoto: Mediafax
Leontina Văduva este frumoasă şi la 56 de anifoto: Mediafax
image
image
image
image
image
image
Georgiana Lobonț are o finuță de un an de zile, pe nume Ștefania, care este o frumusețe de fetiță
banner oana mizil png
banner Vero Căliman png
Shakira si Pique jpeg
banner jador png
image png
image png
cub iulia vantur png
image
actualitate.net
image
actualitate.net