Fiul lui Leo Iorga, declaraţii emoţionante: «Tata şi-a terminat misiunea pe lumea asta»

Ultima actualizare:

    Leo Iorga s-a stins sâmbătă, după 9 ani de suferin ţă
Leo Iorga s-a stins sâmbătă, după 9 ani de suferin ţă

Vestea că Leo Iorga s-a stins din viaţă la vârsta de 54 de ani a întristat o ţară întreagă. După o luptă de aproape 9 ani cu cancerul, iată că boala ni l-a furat dintre noi pe Leo Iorga, fostul solist al trupei Compact. Dar tragedia aceasta face parte dintr-o serie care a urmărit membrii trupei de-a lungul anilor.

„În sâmbăta morţilor, iubitul meu soţ a plecat în braţele bunului Dumnezeu. Fie ca sufletul tău să zboare nestingherit şi lin în Împărăţia Cerurilor, unde vei fi alături de colegii tăi Teo Peter, Emil Laghia, Gyuri Pascu. Dumnezeu să te odihnească şi să te ierte, dragostea mea, luptătorul meu neînfricat“, a anunţat, sâmbătă dimineaţă, Paula Iorga, soţia regretatului rocker. 

Leo Iorga, fost solist al trupei Compact, a murit sâmbătă, 2 noiembrie, după ce în ultimii nouă ani a suferit mai multe intervenţii chirurgicale şi tratamente dure din cauza cancerului pulmonar, care s-a extins şi la creier. Nimic din toate astea nu l-au ţinut însă departe de scenă şi de publicul care l-a iubit. „Cât timp Dumnezeu mă va ţine pe pământ, vreau să cânt“, spunea el. Ultima oară când Leo Iorga a urcat pe scenă a fost chiar pe 20 septembrie 2019, la Arenele Romane, unde a avut loc concertul aniversar al trupei Compact B. Deşi vizibil slăbit, artistul a zâmbit larg, a cântat piesa „După ani şi ani“ şi a mulţumit fanilor, asigurându-i de toată dragostea şi dăruirea lui.

Pe 20 septembrie a urcat ultima oară pe scenă

Leo, în scaun,  vegheat (în rândul  de sus) de soţia Paula  şi fiii Edy şi Paul
Leo, în scaun, vegheat (în rândul de sus) de soţia Paula şi fiii Edy şi Paul

Iată ce ne-a declarat fiul regretatului solist, Edy Iorga: “Totul s-a întâmplat într-un mod interesant. Până şi cariera şi-a încheiat-o apoteotic, având în vedere că la concertul de la Arenele Romane el a primit discul de platină. A fost fix ultima sa apariţie în care şi-a primit premiul şi a putut să îşi ia «la revedere» de la cei care îi iubesc muzica. Pentru acel moment ne-am pregătit destul de mult. A trebuit să îl iau pe tata din spital şi să îl aduc pe scenă. Ne-am pregătit cu tot ce trebuia în cazul în care i s-ar fi făcut rău.”

Dar nimic nu l-a pregătit pe băiatul de 30 de ani să-şi vadă tatăl murind. “Momentul în care am aflat că şi-a dat ultima suflare a fost foarte dureros pentru că oricât de mult ai fi pregătit, tot nu poţi accepta. Ultima dată l-am văzut pe tata joi. Am lăsat-o pe mama lângă el. Aş putea spune că tata a avut o moarte liniştită, pentru că medicii ne-au prezentat o schemă medicală destul de delicată pentru el, adică ne aşteptam să se confrunte cu nişte dureri groaznice pe care doar morfina le-ar fi putut calma. Uite că Doamne, Doamne l-a scăpat de acele dureri. Mie îmi place să cred că e cel mai pozitiv rezultat negativ, pentru că în ultima perioadă nu a fost deloc uşor. Au fost 9 ani de chin pentru el. Mama a slăbit enorm. Suferinţa şi oboseala şi-au spus cuvântul. Mama a fost peste tot după tata, se trezea şi din 10 în 10 minute, erau nopţi în care dormea doar jumătate de oră. A avut momente în care îmi spunea că nu mai poate”, ni s-a destăinuit băiatul cel mare al artistului.

Trupul neînsufleţit al lui Leo Iorga va fi depus luni la Casa Eliad din Bucureşti, urmând ca înmormântarea să aibă loc marţi, 5 noiembrie, la Cimitirul Bellu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
1 liviu varciu si carmina 5 jpg jpeg
toma caragiu jpg
tamara buciuceanu jpg
elena carstea jpeg
salma hayek rochie albastra profimedia jpg
seraphina rose ben affleck fin profimedia colaj png
Pentru cei care nu își mai amintesc, trupa Holograf a fost înființată în anul 1977 de către Mihai Pocorschi
banner julia jianu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net