Fiul Magdăi Vasiliu, operat în Italia, după un accident cu bicicleta. Temerile care au răscolit-o pe fosta știristă de la Prima TV

image
Magda Vasiliu și fiul ei, Vlad, în vârstă de 11 anifoto: arhivă personală

Magda Vasiliu a dispărut de pe sticlă şi îşi dedică tot timpul fiului ei, Vlad, care în 2017 a luptat ca un erou cu o boală nemiloasă: cancerul. Magda, soțul ei și fiul lor, acum în vârstă de 11 ani, s-au stabilit în Italia, acolo unde micuțul a urmat și tratamentul, însă recent liniștea le-a fost tulburată de un accident. Vlad și-a fracturat un picior și a fost operat, iar vedeta a retrăit emoțiile vizitelor prin spital.

"Mami, am căzut cu bicicleta, nu-mi mai pot mișca piciorul drept. Vino!" Și m-am dus la casa vecinilor, acolo unde Vlad plecase cu doar o jumătate de oră mai devreme. L-am găsit pe jos, cu piciorul drept îndoit în mod nefiresc. Același picior la care are proteză. Nu știu când am sunat la salvare și nu-mi aduc aminte ce le-am spus exact. Știu doar că în cinci minute au fost acolo, l-au suit pe targă și am plecat spre spitalul din Viterbo (n.r. oraș în regiunea Lazio). Acolo ne așteptau deja.. I-au făcut un test covid, apoi l-au adormit și l-au trimis la radiografie. Rezultatul: fractură de femur. La același picior...Mi se părea ireal. N-avea cum să fie așa", povestește Magda Vasiliu pe Facebook.

Magda Vasiliu: "Mi-a venit în cap ideea cruntă că fractura lui Vlad ar putea fi una patologică. Că boala s-a întors"

"O doctoriță îmi spune: <Aranjăm acum transferul la Roma, la Bambino Gesù. Având în vedere istoricul lui medical e cel mai bine așa>. Și atunci mi-a venit în cap ideea cruntă că fractura lui Vlad ar putea fi una patologică. Că boala s-a întors. Că d-aia se grăbesc să ne trimită la Roma. Am completat mecanic toate documentele posibile...A venit elicopterul și chiar dacă îmi era frică de muream de ideea de elicopter, de zbor, m-am așezat cuminte unde mi-au spus și am numărat minutele până la aterizare. 13, în total până la Roma. De aici, cu altă ambulanță, la spital...A intrat în sală, unde i-au făcut o intervenție premergătoare celei care a avut loc joi...Eram singură, la 3 dimineața, în sala de așteptare de lângă blocul operator, sperând să fie bine...Atunci abia am realizat că plecasem în trening, fără ochelari, că n-aveam nicio haină de schimb, că mai aveam 9 la sută baterie, fără încărcător. Lăsasem tv-ul aprins, luminile la fel, animalele nemâncate, totul descuiat..."

Magda Vasiliu: "Evoluția lui Vlad e bună"

"Au urmat două zile oribile, însă joi, după operație, același medic care l-a operat și acum patru ani, a ieșit din sală și mi-a spus că e totul ok. Că fractura a fost urâtă, dar că n-are legătură cu boala, nu e o fractură patologică, ci una traumatică. Și să stau liniștită. Acum așteptăm externarea, pentru că evoluția lui Vlad e bună...Cam asta am făcut în ultima săptămână...Bine măcar că s-a făcut primăvară. Și că există oameni fără de care nu m-aș fi descurcat zilele astea. Camelia Bordea, de exemplu...Vor urma recuperarea, fizioterapia probabil...dar astea nu mă sperie nici pe mine, nici pe Vlad...Ne întoarcem la lacul nostru, la pisici, la căței..Vlad însă deja mi-a spus: <când o să pot, o să merg din nou cu bicicleta. Da' mai ușor, așa...>", își încheie Magda povestea, care a stârnit valuri de empatie și de susținere pe Facebook.

Fiul Magdăi Vasiliu a învins cancerul

În primăvara anului 2017, Vlad, fiul Magdăi Vasiliu, a fost diagnosticat cu cancer și a fost internat de urgență într-o clinică din Italia, unde a făcut chimioterapie din trei în trei săptămâni. Rugăciunile Magdei Vasiliu au fost ascultate, tratamentul a dat rezultate spectaculoase, iar în acest moment Vlad se simte bine, boala fiind în remisie totală. Drumul până aici a fost însă unul anevoios. Băieţelul vedetei a fost curajos şi a rezistat tratamentului chinuitor, iar mama lui s-a retras complet din televiziune pentru a-l îngriji. Fosta știrista de la Prima tv povestea, în 2018, tot chinul prin care a trecut.

"Se împlinește un an de când am ajuns la Roma...Un an în care am sperat, am suferit, am învățat, am plâns, m-am bucurat și am aflat ce înseamnă cu adevărat cancerul....Un an de chimioterapie, o intervenție chirurgicală, aplazie, analize săptămânale, investigații amănunțite, reevaluări făcute ca la carte. Grazie unor medici de un profesionalism incredibil precum Ida Russo, GM Milano, Aurora Castellano, Deborah Di Pasquale, Marco Giordano, dar și mulțumită unor asistente care i-au venit mereu în întâmpinare lui Vlad, astăzi, copilul meu este în remisie totală, completă. Am văzut ce înseamnă un spital dedicat cu adevărat copiilor, am văzut cum trebuie să fie îngrijiți cu adevărat copiii oncologici, am învățat să am încredere până în pânzele albe în deciziile medicilor și în priceperea și îndemânarea asistentelor. Nu pot decât să le mulțumesc la nesfârșit din tot sufletul meu. Cuvintele, evident, nu vor putea niciodată exprimă recunoștința mea toată. Iar fără Cosmin Stoian, soțul meu, și fără mama lui, o doamna și o mama în adevăratul sens al cuvântului, toată calea parcursă de Vlad ar fi fost una anevoioasă, dacă nu chiar imposibilă. Nu mi doresc decât că într o zi, copiii români să nu mai fie nevoiți să plece în țări străine pentru a avea o șansă la viață", este mesajul publicat la acel moment de fosta vedeta tv.

Citește și:

Copilul Magdei Vasiliu a învins cancerul după un an de tratament în Italia

Magda Vasiliu ajută părinţii ai căror copii suferă de cancer

image png
card ajutor jpg
image png
trans bhutan cnn
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
12 linda evangelista main jpg jpeg
printul paul 1 jpeg
1 carmen tanase jpg jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Alex Constantin
gabi badalau restaurant jpg
BeFunky collage (42) jpg
Cristina Vasiu
278537985 466770881908509 7030144293581689858 n jpg
4 catalin botezatu despre tatal lui la cina cu adi hadean si ionela nastase jpg jpeg