Fiul Magdei Vasiliu, bolnav de cancer! ╚śtirista nu-╚Öi poate lua concediu medical s─â-l ├«ngrijeasc─â

26 iulie 2017
simeon stalpnicul png
Vlad, fiul Magdei Vasiliu, a fost diagnosticat cu cancer în urmă cu trei lunifoto: arhivă personală

Magda Vasiliu este cople╚Öit─â de durere ╚Öi neputin╚Ť─â. Fiul ei ├«n v├órst─â de ╚Öapte ani a fost diagnosticat cu cancer, iar prezentatoarea ╚Ötirilor de la Prima TV se afl─â cu el la tratament ├«n Italia. Din nefericire, birocra╚Ťia o ├«mpiedic─â s─â-╚Öi ia concediu medical pentru a fi al─âturi de Vlad.

Magda Vasiliu ├«╚Öi strig─â neputin╚Ťa pe Facebook. Prezentatoarea ╚Ötirilor de la Prima TV este prins─â ├«n v├órtejul unor ├«ncurc─âturi birocratice ├«ntr-un moment ├«n care fiul ei ├«n v├órst─â de ╚Öapte ani are nevoie de toat─â grija ╚Öi de toat─â aten╚Ťia ei. Vlad a fost diagnosticat cu cancer ├«n urm─â cu trei luni ╚Öi a fost internat de urgen╚Ť─â ├«ntr-o clinic─â din Italia, unde face chimioterapie din trei ├«n trei s─âpt─âm├óni.

╚śtirista prime╚Öte toat─â sus╚Ťinerea din partea colegilor de la Prima TV, care fac cu r├óndul pentru a suplini absen╚Ťa ei de la pupitrul ╚Ötirilor, ├«ns─â lucrurile s-au complicat c├ónd magda a avut nevoie de concediu medical de la medicul de familie.

Iat─â mesajul plin de durere al Magdei.

ÔÇŁ20 de ani ├«n care am cotizat zdrav─ân la sistemul de asigur─âri de s─ân─âtate. 20 de ani ├«n care am avut concediu medical o singur─â dat─â, 5 zile, pentru c─â mi-am rupt piciorul. ├Än rest, analize f─âcute la particular, pl─âtite ╚Öi o singur─â na╚Ötere. At├ót. Azi m─â v─âd ├«n situa╚Ťia incredibil─â de a g─âsi o solu╚Ťie pentru a beneficia de concediu medical pentru ├«ngrijirea copilului. Vlad, b─âie╚Ťelul meu, a fost diagnosticat cu cancer acum 3 luni.

De atunci sunt cu el la tratament ├«n Italia, o ╚Ťar─â care l-a primit instant. INTERNAREA DE URGEN╚Ü─é A COPILULUI MEU NU A FOST CONDI╚ÜIONAT─é DE NICIUN ACT! Vlad a fost internat, diagnosticat ╚Öi a ├«nceput chimioterapia f─âr─â s─â am ini╚Ťial niciun document. Abia apoi m-au ├«ntrebat de cardul european... Le-am spus c─â nu-l am, dar ├«l voi avea ╚Öi c─â ├«i rog s─â nu opreasc─â investiga╚Ťiile... Func╚Ťionarul de la ghi╚Öeu mi-a r─âspuns simplu: ┬źDoamn─â, copilul e tratat oricum... Nu condi╚Ťion─âm tratamentul de chestiuni birocratice! Sta╚Ťi lini╚Ötit─â!┬╗

╚śi am stat lini╚Ötit─â, g├óndidu-m─â c─â ╚Öi ├«n ╚Ťara mea exist─â solu╚Ťii decente pentru astfel de situa╚Ťii ├«n care nu doresc nim─ânui s─â se afle... Dar a venit momentul ├«n care am solicitat un concediu medical pentru c─â nu am altfel cum s─â-mi ├«nso╚Ťesc copilul la analize, nu m─â pot interna cu el din trei ├«n trei s─âpt─âm├óni, nu-l pot ├«ngriji dup─â chimio, c├ónd suferin╚Ťa lui este cumplit─â...

Medicul meu de familie, c─âruia nu i-am cerut niciodat─â nici m─âcar o adeverin╚Ť─â, a ridicat din umeri - legea noastr─â zice c─â trebuie s─â vin personal la cabinet. Deci nu m─â poate ajuta. Aflu apoi c─â e nevoie de un aviz al direc╚Ťiei sanitare din Bucure╚Öti, unde ar trebui s─â m─â prezint tot personal. Deci, nu se poate. Legea noastr─â este f─âcut─â de ni╚Öte cretini, pentru ni╚Öte idio╚Ťi ca mine, care sper─â ├«n dreptate, ├«n╚Ťelegere ╚Öi bun sim╚Ť!

Cand italienii ├«i fac copilului meu analize din trei ├«n trei zile ca s─â se asigure c─â e totul ok, Rom├ónia, ╚Ťara mea, ├«mi cere acte peste acte, avize ╚Öi documente traduse, legalizate etc. Exist─â un teanc de h├órtii de la spitalul din Roma care atest─â diagnosticul cumplit, toate parafate de somit─â╚Ťi ├«n oncologie pediatric─â. Statul roman, conform unor legi de rahat, vrea aviz de la un oncolog din Rom├ónia! Adic─â, un aviz formal, f─âr─â valoare medical─â, pentru c─â acel oncolog, evident, nu va vedea copilul. N-are cum! Pentru c─â nu sunt cretin─â s─â-l port prin aeroporturi, avion ╚Öi cabinete medicale c├ónd starea lui e una la limit─â!

Nu am vrut s─â-l expun pe Vlad, nu vreau comp─âtimire ╚Öi nici mil─â! Nu am nevoie! Am nevoie doar ca cineva cu putere de decizie s─â schimbe ni╚Öte legi restrictive, f─âcute parc─â la mi╚Öto, interpretabile ╚Öi care nu-l ajut─â pe cet─â╚Ťeanul idiot ca mine, care cotizeaz─â zeci de ani degeaba! Pentru c─â sunt sigur─â c─â la fel ca mine au p─â╚Ťit o mul╚Ťime de al╚Ťi p─ârin╚Ťi, care ├«n momentul ├«n care pleac─â s─â-╚Öi salveze copilul, nu se g├óndesc la birocra╚Ťie, legi ╚Öi chichi╚Ťe administrative care oricum n-aduc nimic bun.ÔÇŁ

anamaria prodan laurentiu reghecampf jpg
printesa charlene png
andreea marin lisabona 3 jpg
cub alina sorescu animat gif
dana rogoz (1) jpg
ray liotta gettyimages 471178756 jpg jpeg
2 mirabela dauer pensie 4 jpg jpeg
1 samantha meghan markle jpg jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
cub elena gheorghe png
2 mirabela dauer pensie 4 jpg jpeg
ray liotta gettyimages 471178756 jpg jpeg
27384986030851850184770348160329343727075082n1 webp
anamaria prodan laurentiu reghecampf jpg
11 anna lesko sexy in prosop nud 3 jpg jpeg