Fiul Magdei Vasiliu, bolnav de cancer! Știrista nu-și poate lua concediu medical să-l îngrijească

simeon stalpnicul png
Vlad, fiul Magdei Vasiliu, a fost diagnosticat cu cancer în urmă cu trei lunifoto: arhivă personală

Magda Vasiliu este copleșită de durere și neputință. Fiul ei în vârstă de șapte ani a fost diagnosticat cu cancer, iar prezentatoarea știrilor de la Prima TV se află cu el la tratament în Italia. Din nefericire, birocrația o împiedică să-și ia concediu medical pentru a fi alături de Vlad.

Magda Vasiliu își strigă neputința pe Facebook. Prezentatoarea știrilor de la Prima TV este prinsă în vârtejul unor încurcături birocratice într-un moment în care fiul ei în vârstă de șapte ani are nevoie de toată grija și de toată atenția ei. Vlad a fost diagnosticat cu cancer în urmă cu trei luni și a fost internat de urgență într-o clinică din Italia, unde face chimioterapie din trei în trei săptămâni.

Știrista primește toată susținerea din partea colegilor de la Prima TV, care fac cu rândul pentru a suplini absența ei de la pupitrul știrilor, însă lucrurile s-au complicat când magda a avut nevoie de concediu medical de la medicul de familie.

Iată mesajul plin de durere al Magdei.

”20 de ani în care am cotizat zdravăn la sistemul de asigurări de sănătate. 20 de ani în care am avut concediu medical o singură dată, 5 zile, pentru că mi-am rupt piciorul. În rest, analize făcute la particular, plătite și o singură naștere. Atât. Azi mă văd în situația incredibilă de a găsi o soluție pentru a beneficia de concediu medical pentru îngrijirea copilului. Vlad, băiețelul meu, a fost diagnosticat cu cancer acum 3 luni.

De atunci sunt cu el la tratament în Italia, o țară care l-a primit instant. INTERNAREA DE URGENȚĂ A COPILULUI MEU NU A FOST CONDIȚIONATĂ DE NICIUN ACT! Vlad a fost internat, diagnosticat și a început chimioterapia fără să am inițial niciun document. Abia apoi m-au întrebat de cardul european... Le-am spus că nu-l am, dar îl voi avea și că îi rog să nu oprească investigațiile... Funcționarul de la ghișeu mi-a răspuns simplu: «Doamnă, copilul e tratat oricum... Nu condiționăm tratamentul de chestiuni birocratice! Stați liniștită!»

Și am stat liniștită, gândidu-mă că și în țara mea există soluții decente pentru astfel de situații în care nu doresc nimănui să se afle... Dar a venit momentul în care am solicitat un concediu medical pentru că nu am altfel cum să-mi însoțesc copilul la analize, nu mă pot interna cu el din trei în trei săptămâni, nu-l pot îngriji după chimio, când suferința lui este cumplită...

Medicul meu de familie, căruia nu i-am cerut niciodată nici măcar o adeverință, a ridicat din umeri - legea noastră zice că trebuie să vin personal la cabinet. Deci nu mă poate ajuta. Aflu apoi că e nevoie de un aviz al direcției sanitare din București, unde ar trebui să mă prezint tot personal. Deci, nu se poate. Legea noastră este făcută de niște cretini, pentru niște idioți ca mine, care speră în dreptate, înțelegere și bun simț!

Cand italienii îi fac copilului meu analize din trei în trei zile ca să se asigure că e totul ok, România, țara mea, îmi cere acte peste acte, avize și documente traduse, legalizate etc. Există un teanc de hârtii de la spitalul din Roma care atestă diagnosticul cumplit, toate parafate de somități în oncologie pediatrică. Statul roman, conform unor legi de rahat, vrea aviz de la un oncolog din România! Adică, un aviz formal, fără valoare medicală, pentru că acel oncolog, evident, nu va vedea copilul. N-are cum! Pentru că nu sunt cretină să-l port prin aeroporturi, avion și cabinete medicale când starea lui e una la limită!

Nu am vrut să-l expun pe Vlad, nu vreau compătimire și nici milă! Nu am nevoie! Am nevoie doar ca cineva cu putere de decizie să schimbe niște legi restrictive, făcute parcă la mișto, interpretabile și care nu-l ajută pe cetățeanul idiot ca mine, care cotizează zeci de ani degeaba! Pentru că sunt sigură că la fel ca mine au pățit o mulțime de alți părinți, care în momentul în care pleacă să-și salveze copilul, nu se gândesc la birocrație, legi și chichițe administrative care oricum n-aduc nimic bun.”

image png
card ajutor jpg
image png
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
trans bhutan cnn
12 linda evangelista main jpg jpeg
foto 1   Cristina Spatar JPG
1 carmen tanase jpg jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Alex Constantin
gabi badalau restaurant jpg
BeFunky collage (42) jpg
image png
278537985 466770881908509 7030144293581689858 n jpg
4 catalin botezatu despre tatal lui la cina cu adi hadean si ionela nastase jpg jpeg