Florin Călinescu, omul-orchestră: showbiz, actorie, politică, optică și restaurante

Ultima actualizare:

    Florin Călinescu şi fiul său, Petru, în tricou albastru, au grijă ca alimentele să fie transportate corespunzătorFoto: Click!
Florin Călinescu şi fiul său, Petru, în tricou albastru, au grijă ca alimentele să fie transportate corespunzătorFoto: Click!

Sătul de impostura din politica românească, actorul Florin Călinescu a decis să se implice în problemele cetăţii. Duminică, starul de televiziune a fost ales preşedinte al Partidului Verde şi e gata să-şi suflece mânecile. Dincolo de cariera fantastică în cinematografie, teatru şi televiziune, vedeta a acumulat experienţă şi în administrarea multor afaceri.

Când spui PRO TV, cea mai importantă instituţie media din România, primele nume care îţi vin în minte nu pot fi altele decât Andreea Esca şi Florin Călinescu, embleme ale postului cu cele mai mari audienţe. Deloc dezarmat de eşecul din 2008, când a candidat din partea PNL pentru un post de senator în Colegiul 4 din Argeş, Florin Călinescu revine pe scena politică implicat într-un nou proiect. Omul care a împrospătat cu umorul şi carisma sa radioul şi televiziunea (“Duminicile celor singuri” – PRO FM, “Ora şapte, bună dimineaţa”, “Chestiunea zilei”, “Uite cine dansează” ori “Românii au talent” – toate la PRO TV) s-a decis să intre în luptă  întrucât “aproape toate domeniile sociale din societatea românească trebuie atacate şi reformate”, după cum anunţa la Alba Carolina TV, şi pentru că  “politica e o comedie în stare pură. Proastă, de cele mai multe ori”. Starul de televiziune, un veritabil om-orchestră, e implicat şi în zona afacerilor: media, optică, imobiliare şi restaurant. Fotoreporterii Click! l-au surprins anul trecut în timp ce făcea aprovizionarea pentru celebra lui tavernă, dar nu singur, ci alături de fiul lui, Petru, care îi este mână dreaptă. Ei au ieşit dintr-un hipermarket din zona Băneasa. Cei doi au încărcat maşina cu produse, apoi maestrul a făcut o mică şedinţă cu angajaţii săi chiar în parcare. Îndrăgitul artist a pus mâna pe cuţit şi pe polonic încă din adolescenţă, iar în armată şi-a dezvoltat abilităţile în bucătărie.

Taverna “La Călinescu”, din zona Tineretului
Taverna “La Călinescu”, din zona Tineretului

Cu câţiva ani în urmă, Florin Călinescu a deschis un local în zona Tineretului din Bucureşti, unde oamenii pot să se bucure de preparate româneşti şi internaţionale. Clienţii vin în Taverna “La Călinescu” pentru papanaşii delicioşi, dar şi pentru porţiile generoase de mâncare, toate la preţuri decente. Taverna “La Călinescu” e situată lângă Palatul Copiilor. Popularul actor deţine propria firmă, „Florin Călinescu Media Impex SRL”, care se ocupă cu activităţi de producţie cinematografică, video şi de programe de televiziune. Înfiinţată în 1996, compania media a înregistrat şi venituri mari, dar şi pierderi importante. O altă firmă cu câştiguri consistente este producătorul privat de tehnică militară Pro Optica, din care vedeta s-a retras, însă, cu mai mulţi ani în urmă, potrivit profit.ro. Conform Registrului Comerţului, Florin Călinescu figurează ca asociat în nouă societăţi comerciale, din care două sunt în faliment şi una în lichidare, scrie huff.ro.

Click! spune

Potrivit unei declaraţii de avere pe care a depus-o pe vremea când era director al Teatrului Mic, Florin Călinescu deţine trei terenuri în Braşov şi în Argeş, două apartamente în Bucureşti, unul în Timişoara, dar şi o casă de vacanţă în Poiana Braşov, conform stiritv.ro.

«Aveam nasul de ziceai că m-am bătut cu Mayweather»

Omul de televiziune, sarea şi piperul oricărei emisiuni la care participă
Omul de televiziune, sarea şi piperul oricărei emisiuni la care participă

Florin Călinescu a fost diagnosticat, nu demult, cu carcinom bazocelular sau, popular spus, cancer de piele. O tumoră localizată la nivelul nasului, care semăna cu o bubă la început, a crescut lent în dimensiune, iar în ultima fază a început să ulcereze şi părea că nu se vindecă. „Poţi să fii Ioana d’Arc şi Hercule la un loc şi tot ţi se înmoaie puţin genunchii“, a povestit el, într-un clip postat de clinica la care a fost operat.  Călinescu a vorbit în stilul caracteristic: „Acum sunt bine, dar vreun an nu cred că ar fi fost plăcut să mă vadă cineva. În primul rând, timp de trei luni am avut nasul triplu, ziceai că m-am bătut cu Mayweather“.  Actorul a trecut prin două drame: în 2005, soţia sa, în vârstă de 47 de ani, a fost răpusă de cancer, iar în 2015, Luca, unul dintre cei doi băieţi ai săi, s-a sinucis. Într-un interviu oferit paltformei life.ro, actorul a fost întrebat ce a făcut în anii în care a stat departe de bătaia reflectoarelor. “Am jelit”, a răspuns, emoţionant, marele artist.

Florin Călinescu a anunţat că vrea să înfiinţeze un nou partid politic. Ce mesaj a transmis

Florin Călinescu renunță la «Românii au talent» și intră în politică. A fost ales președintele Partidului Verde

image
image
image
image
image
image
carmen bruma fb jpg
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image png
banner dan negru 2 png
Georgiana Lobonț are o finuță de un an de zile, pe nume Ștefania, care este o frumusețe de fetiță
banner oana mizil png
image
actualitate.net
image
actualitate.net