Florin Piersic, afectat de moartea scumpei lui, Draga Olteanu Matei. Mesajul actorului e tulburător


    Draga Olteanu Matei și Florin Piersicfoto: Facebook
Draga Olteanu Matei și Florin Piersicfoto: Facebook

Colegi de scenă, dar și prieteni de suflet, Florin Piersic și Draga Olteanu Matei au încălzit inimile a milioane de români, mai ales cu celebrele programe din Revelioanele comuniste. Acum, Florin Piersic plânge plecarea actriței care l-a botezat de-a lungul vieții "Prințul meu", "Mândrul meu".

"Draga mea, Dragă și iar Dragă, ne-ai părăsit! Chirița mea și a poporului ăstuia trist astăzi de plecarea ta, parteneră de scenă și actriță minunată, eu, «mândrul» tău - cum m-ai botezat- îți voi duce lipsa, la fel ca și «fratelui» tău de o viață, Amza Pellea, pe care sper că astăzi l-ai întâlnit împreună cu iubitul tău soț, doctorul Matei. Și du-le dorul meu lui Moraru și Dinică. Te iubesc, scumpa mea! Florin Piersic", a scris marele actor pe Facebook.

Actriţa Draga Olteanu Matei a murit marți noapte, la Spitalul ”Sf. Spiridon”, din Iaşi, unde fusese internată în urmă cu câteva zile, pentru o hemoragie digestivă. Draga Olteanu Matei avea 87 de ani.

Draga Olteanu Matei, 90 de filme, peste 50 piese de teatru și 100 roluri de televiziune

Actrița a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L. Caragiale" în 1956 iar în luna septembrie a aceluiași an a debutat în piesa "Ziariștii" de Alexandru Mirodan, notează Mediafax. De-a lungul carierei sale a jucat în diferite piese de teatru: "Coana Chirița" după Alecsandri, pentru care a scris și un scenariu de film în două serii (Coana Chirița - 1986 și Chirița la Iași 1987), "Gaițele" de Kiritescu (1977), "Căruța cu paie" de Mircea Ștefanescu, "Hagi Tudose" de Barbu Ștefănescu Delavrancea, "Domnișoara Nastasia" de G.M. Zamfirescu, "Pisica în noaptea de Anul Nou" de D.R. Popescu, "Autorul e în sală" de Ion Baiesu etc. Pe scena Teatrului Național a mai jucat în "Azilul de noapte" de Maxim Gorki, în "Crima pentru pământ", o dramatizare după romanul cu același nume al lui Dinu Săraru. În televiziune a făcut un cuplu cu regretatul Amza Pellea jucând-o pe Veta, soția lui Nea Marin, în numeroase show-uri TV și în filmul artistic "Nea Marin miliardar". După pensionarea sa din Teatrul Național (2007) s-a retras la Piatra Neamț unde a înființat compania teatrală Teatrul Vostru.Citește și:

Singura poză cu Draga Olteanu Matei în studenție. “Ia-o, eu nu mai am ce mai face cu ea!”

Reacții emoționante după moartea Dragăi Olteanu Matei. Oana Pellea: "Tare drag i-a fost lui tata de ea"

gabi badalau, alaturi de parintii sai jpg
Mama lui Theo Rose și Teo Trandafir jpg
Matilda Pascal Cojocărița și Nicolae Ceaușescu jpg
Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
cub razvan ciobanu png
horoscop zilnic gemeni jpeg
cub theo rose anghel damian png
cub gabriela marin denise pilafai png
Tiktok webp
kovacs istvan epa efe h 56708481 jpeg
image
image
image
image
mariana moculescu jpg
radu valcan jpg
cub razvan ciobanu png
cub theo rose anghel damian png
Mama lui Theo Rose și Teo Trandafir jpg
Matilda Pascal Cojocărița și Nicolae Ceaușescu jpg