Florin Piersic, cetățean de onoare al municipiului Iași


    Florin Piersic va primi titlul de cetățean de onoare al municipiului Iași Foto: Arhivă personală
Florin Piersic va primi titlul de cetățean de onoare al municipiului Iași Foto: Arhivă personală

Actorul Florin Piersic, în vârstă de 83 de ani, va primi distincţia de cetăţean de onoare al municipiului Iaşi, decizia fiind luată vineri, 24 mai, în unanimitate, în plenul Consiliului Local Municipal, distincţia urmând a-i fi acordată cu ocazia Festivalului Serile Filmului Românesc (SFR).

„Florin Piersic este nu doar unul dintre marii noştri artişti, dar şi cel mai carismatic actor român. El nu este doar o prezenţă spectaculoasă. În cei peste 60 de ani de carieră cinematografică a reuşit să demonstreze că are un talent ieşit din comun. Nu de puţine ori Florin Piersic a venit la Iaşi şi de fiecare dată a spus că aici se simte ca acasă”, a declarat primarul Mihai Chirica, citat de Agerpres. Conform edilului, titlul de cetăţean de onoare al Iaşului îi va fi conferit maestrului Florin Piersic în cursul lunii iunie, în cadrul manifestărilor organizate cu prilejul celei de-a zecea ediţii a Serilor Filmului Românesc, a cărei ediţie din acest an îi este dedicată.

Cum și-a petrecut Florin Piersic ziua de naștere. Actorul a împlinit 83 de ani

În perioada în care se apropia ziua de naștere a acestuia, s-a tot zvonit că marele actor Florin Piersic va fi omagiat la Cluj-Napoca, orașul în care locuieşte, de către primărie. Consilierii locali au supus la vot aprobarea alocării sumei de 130.000 de lei de la bugetul local pe anul 2019 pentru organizarea unui eveniment aniversar. În 26 ianuarie 2011, tot ca un cadou pentru aniversarea lui, cinematograful „Republica” din Cluj-Napoca a fost redenumit în cinematograful „Florin Piersic”, spre marea bucurie a actorului.

La auzul veștilor cu privire la organizarea unui eveniment grandios în cinstea sa de către autorități, Piersic a ținut să menționeze că el nu dorește să se ia din bugetul statului pentru propria omagiere și că are alte planuri în ceea ce privește aniversarea zilei sale de naștere. Actorul a dezvăluit că va petrece alături de prieteni, la cinematograful care-i poartă numele. De asemenea, pe rețelele de socializare, Florin Piersic a anunțat că oricine dorește să se alăture, este binevenit. 

„Stau și mă întreb de ce s-a schimbat lumea atât de în rău. Aflu din ziare că mi se pregăteste de către primaria Cluj o sarbatorire la 83, de 28000 euro sau de 130000 lei, din bani publici. Tot ce se va intampla în ziua de 26 seara, la 18.30, este ca mă voi intâlni cu câțiva prieteni la Cinematograful „Florin Piersic”.

La aceasta întâlnire, fiind intrare liberă, poate veni oricine are bucuria să ne întâlnim, să povestim”, a scris Florin Piersic pe pagina personală de Facebook, invitându-și, de asemenea, toți admiratorii să participe la aniversarea sa, nedorind să se investează bani publici în omagierea lui, așa cum a fost inițial anunțat. 

087 women 19 Camelia Sucu (1) jpg
horoscop zilnic 4 octombrie jpeg
cub rebeca onoriu png
FotoJet (5) jpg
cub rona hartner png
jenna ortega despre rolul wednesday jpg
cub Top 3 cele mai dotate zodii png
cub bianca dragusanu png
image
image
image
image
image
image
inna si mos craciun jpg
cub theo rose anghel damian png
Ion Dichiseanu si unica sa fiica Ioana jpg
Mihai Bendeac FOTO Facebook
De ce participa de fapt Andreea Tonciu la Survivor Romania 2022 jpg
nicole cherry jpg