„Forbes România 500 Miliardari” se lansează luni, 5 octombrie, în premieră, la Bucureşti

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

„Forbes", etalonul mondial în alcătuirea clasamentelor oamenilor de afaceri şi managerilor de succes de pretutindeni, lansează luni, 5 octombrie 2009, pentru prima dată în ţara noastră, topul celor mai bogaţi 500 de români.

Catalogul „Forbes România 500 Miliardari", editat după tiparul şi regulile unui produs high quality, vă invită să treceţi în revistă nu doar o succintă enumerare a numelor şi carierelor celor care au dat lovitura în afaceri, ci şi să aflaţi totul despre filozofia de viaţă şi credinţa în succes care i-au ghidat constant pe cei 500 de miliardari români în construcţia imperiilor financiare pe care le conduc.

Pentru al doilea an la rând omul de afaceri Dinu Patriciu deschide topul miliardarilor români. În ciuda unui an de criză economică mondială, averea celui mai bogat român a crescut cu 10%, de la două miliarde la 2,2 miliarde de euro.

Pe de altă parte, trebuie subliniat faptul că un alt binecunoscut om de afaceri de succes din România, Ion Ţiriac, a coborât un loc în topul celor mai bogaţi români, ajungând pe poziţia a treia a clasamentului de specialitate întocmit de Forbes România. Surpriza se numeşte Ioan Niculae, patronul grupului InterAgro, care a devenit al doilea cel mai bogat român al momentului.

simeon stalpnicul png

Asta în timp ce la polul opus poate fi întâlnit Gigi Becali, patronul clubului de fotbal Steaua, care este oficial omul de afaceri român care a avut cel mai mult de pierdut din cauza actualei crize economice. În ultimele 12 luni, averea lui Gigi Becali s-a diminuat cu 525 de milioane de euro, ajungând în prezent la circa 200 de milioane de euro.

Topul „Forbes România 500 Miliardari" a fost realizat în colaborare cu firme de specialitate, iar rezultatele date publicităţii decurg din evaluarea ansamblului indicatorilor financiari ai averilor fiecăruia. De asemenea, au fost analizate şi proprietăţile, imobiliare și nu numai, pe care cei în cauză le deţin în ţară sau în străinătate. Din cele 500 de pagini ale primului Top 500 Forbes în România nu lipsesc ierarhia celor mai bogaţi oameni din lume, un inedit clasament al primelor 25 de locuri ocupate de cei mai bogaţi est-europeni, precum şi topul celor mai puternice femei ale lumii.

În premieră, „Forbes România 500 Miliardari" prezintă şi un top al miliardarilor colecţionari de opere de artă. De asemenea, există în „Forbes 500 miliardari" şi o ierarhie a oraşelor lumii cu cel mai mare număr de miliardari, precum şi poveşti speciale, dedicate lui Roman Abramovici, patronul echipei engleze de fotbal, Chelsea Londra, din Premier League, şi lui Guy Laliberte, fondatorul celebrei trupe Cirque du Soleil.

„De nouă ani trăiesc experienţa întocmirii topului celor mai bogaţi români. Şi de fiecare dată simt, la fel ca la început, plăcerea de a cunoaşte şi a intra în tainele vieţii şi afacerilor lor.

Cu fiecare an realizez importanţa acestora pentru economia noastră şi mi-aş dori ca din ce în ce mai multă lume să conştientizeze că sărăcia nu este o virtute, iar bogăţia nu este de hulit.

Aceşti capitalişti sunt motoarele de care avem nevoie pentru a prospera şi noi", afirmă Adriana Halpert, redactor-şef Forbes România.

CINE A FOST ÎNGENUNCHEAT DE CRIZĂ?(Top cinci al celor mai mari perdanţi)

1. Gigi Becali. Cele 725 de milioane de euro deţinute de acesta în 2008 s-au spulberat ca urmare a scăderii pieţei imobiliare (principala sursă de venit a miliardarului). Averea lui s-a diminuat cu 525 de milioane euro, ajungând în 2009 la 200 milioane euro.

2. Zoltan Teszari, de la 900 milioane euro (în 2008) la 400 milioane euro. Pierdere de 500 milioane euro. Pe fondul scăderii acţiunilor companiei sale RDS-RCS, dar şi al pierderii numărului de clienţi în contextul unei concurenţe acerbe, acesta a rămas fără circa o jumătate din averea sa de anul trecut.

3. Sorin Ovidiu Vântu, de la 800 - 850 milioane euro (în 2008) la 400 - 450 milioane euro. Pierdere medie de 425 milioane euro. Media, un domeniu afectat de criză, a redus averea lui Sorin Ovidiu Vântu, prin lipsa publicităţii, a contractelor, dar şi al unui management defectuos.

4. Soţii Rapotan, de la 500 - 550 milioane euro la 110 milioane euro. Pierdere medie de 420 milioane euro. Cu afaceri în domeniul retailului de construcţii, soţii Rapotan au avut scăderi importante ale vânzărilor şi implicit a profiturilor.

5. Veronica Drăgan, de la 800 milioane euro (în 2008) la o medie de 435 milioane euro în 2009. Pierdere de 365 milioane euro. Afacerea Butan Gas a scăzut cu 35%, tipografia nu a mai funcţionat la 100% din capacitate, iar valoarea proprietăţilor sale a scăzut pe fondul crizei imobiliare.

Pierderile primilor cinci au însemnat peste 2,2 miliarde euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image jpeg
image png
Elena Gheorghe Cornel Ene și copiii lor Nicholas și Amelie 2 jpg
irina loghin colaj facebook jpg
image png
image png
nicu jpg
banner laurentiu cazan png
image
actualitate.net
image
actualitate.net