FOTO Cum se distrau studenţii români la Casa Preoteasa în timpul comunismului


    Grupul vocal Song s-a înființat în Preoteasa și a fost condus de Ioan Luchian Mihalea clickpentrufemei.ro
Grupul vocal Song s-a înființat în Preoteasa și a fost condus de Ioan Luchian Mihalea clickpentrufemei.ro

În timpul comunismului, discotecile şi cluburile erau o raritate în România. Existau în Bucureşti, la munte şi la mare, dar aveau un program strict şi se închideau înainte de miezul nopţii. În Capitală era cea mai palpitantă viaţă din acest punct de vedere şi, în timp ce copiii nomenclaturiştilor se distrau la celebrul Melody Bar, studenţii aveau locul lor, la Casa Preoteasa.

Clădirea cunoscută sub denumirea de Casa de Cultură a Studenţilor Grigore Preoteasa a fost inaugurată pe 18 noiembrie 1937 şi a purtat acest nume din 1957 până în 1982.

Prin anii '60-'70, când studenţimea a început să privească spre Europa şi când muzica era unul din bunurile de consum care îţi putea da libertatea pe care altfel n-o aveai, Casa de Cultură a studenţilor Grigore Preoteasa din Bucureşti era ca un magnet cultural şi social.

Aici aveau loc tot felul de actrivităţi educative şi culturale, de la cursuri de dans, la concerte cu unii dintre cele mai iubiţi artişti din acea vreme: Sfinx, Roşu şi Negru, Anda Călugăreanu etc.

Citește aici despre ce se întâmpla la Preoteasa și care sunt vedetele de altădată care îi călcau pragul. Află despre apariția grupului vocal Song, condus de Ioan Luchian Mihalea, despre „ceaiuri dansante“ și multe altele.

Vouchere sociale tichet social Inquam Photos / Octav Ganea
despartire   heart g56bfad668 1280 jpg
manuta  victor dorobantu Wednesday jpg
culori brazi 2022
Anamaria Prodan
Ivana Knoll FOTO Instagram png
caine covid carantina china foto twitter jpg
infidelitate 0 jpeg
Capture PNG
alcool jpg
image
image
image
image
FotoJet (1) jpg
Shakira cauta bona  Sursa imagine shutterstock 184651697 jpg
Kanye West
andreea ibacka si majda jpg
mihaela radulescu jpg
3 andreea raicu 1 1280x720 jpg jpeg