FOTO EXCLUSIV Abia ieşit din închisoare, Copos vrea să se "repare"

Ultima actualizare:
Aşa arată coperta cărţii scrise de Copos
Aşa arată coperta cărţii scrise de Copos

Nu şi-a tocit doar degetele scriind, ci şi dinţii scrâşnind. Proaspăt eliberat din puşcărie, unde a stat puţin peste un an şi o lună, George Copos (62 de ani) s-a grăbit să ajungă... nu la vreun restaurant de fiţe, nici la vreo cofetărie de lux, ci direct pe scaunul medicului stomatolog. Vizita a durat trei ore, semn că dantura l-a chinuit serios pe rapidist.

Nu ştim dacă nu i-a priit mâncarea sau dacă măseaua de minte i-a dat bătăi de cap, cert e că după eliberare, primul lucru pe care l-a făcut George Copos a fost o programare la dentist. Fostul finanţator al Rapidului a ieşit pe poarta penitenciarului, marţi, în jurul orei 16.00.

După ce a stat o oră cu familia, Copos a plecat la dentist
După ce a stat o oră cu familia, Copos a plecat la dentist

De aici, a mers la vila din Dorobanţi unde nu a stat mai mult de o oră, apoi s-a urcat în maşina condusă de şoferul său şi s-a oprit la o clinică stomatologică din cartierul Primăverii. Nu ar fi prima dată când îi trece pragul, Copos fiind client mai vechi şi chiar invitat în urmă cu doi ani la inaugurarea clinicii. Trei ore a zăbovit afaceristul în locaţie şi nu la taclale, ci pe scaunul dentistului, semn că a fost încercat de mari dureri în pârnaie.

După ce şi-a reparat dantura, Copos a mai avut o doleanţă. La ieşirea din penitenciar, el le-a declarat jurnaliştilor că are de gând să meargă la un spital să-şi facă analizele. Zis şi făcut. Copos n-a stat prea mult pe gânduri şi următoarea oprire a fost la Spitalul Elias. Îngândurat şi îmbrăcat din cap până-n picioare în negru, Copos a coborât din maşină în curtea spitalului, puţin după ora 20.00. 

Afaceristul a zăbovit aproape trei ore în cabinetul stomatologic
Afaceristul a zăbovit aproape trei ore în cabinetul stomatologic

Seara s-a încheiat la Spitalul Elias, unde rapidistul şi-a făcut analizele
Seara s-a încheiat la Spitalul Elias, unde rapidistul şi-a făcut analizele

Preocupat de sănătatea sa, omul de afaceri nu a mai ţinut cont că şoferul său a încălcat mai multe reguli de circulaţie până au ajuns la destinaţie. Sperăm că fostul deţinut a plecat de acolo cu veşti bune de la medici, mai ales că acum fiind în libertate şi cu dantura nouă are toate motivele să zâmbească.George Copos a fost închis în martie 2014 şi condamnat la patru ani de închisoare în dosarele Loteria I şi Transferurilor. Fostul patron al Rapidului a ispăşit însă, doar o treime din pedeapsă.

George Copos și-a redus pedeapsa cu o lucrare copiată?


    Aşa arată coperta cărţii scrise de Copos
Aşa arată coperta cărţii scrise de Copos

Omul de afaceri George Copos, eliberat condiționat din penitenciar marți, e suspectat că a beneficiat de reducerea pedepsei după ce a publicat o lucrare inspirată dintr-o teză de masterat. Fostul patron al Rapidului, care a stat după gratii 423 de zile în dosarul transferurilor de fotbaliști, e acuzat de plagiat de autorul unei lucrări de ­specialitate. Cartea lui Copos, „Alianţe matrimoniale în politica principilor români din Ţara Românească şi Moldova în secolele XIV-XVI”, apărută la editura Niculescu, conține pasaje identice din teza de masterat „Politica matrimonială a domnilor din Țara Românească și Moldova în secolele XIV-XVI”, semnată de istoricul Cătălin Parfene.

„Sunt mai mult decât interesat de cartea lui Copos pentru a vedea cum autorul completează, modifică, revoluționează această nișă de cercetare de care m-am ocupat”, a scris Parfene pe Facebook.

Tot tirajul cărții a fost cumpărat de Copos, în afară de 7 exemplare care au ajuns la Biblioteca Națională. George Copos s-ar putea întoarce după gratii pentru 30 de zile, dacă o instanță de judecată va constata că acesta a profitat prevederile legale pentru reducerea pedepsei, publicând o lucrare copiată. Mai întâi autorul tezei originale trebuie să depună o plângere penală la Parchetul Instanței Supreme, iar o instituție academică trebuie să demonstreze plagiatul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
nin dobrev jpeg
banner Rica Raducanu
politie SUA foto Unsplash
Mădălina Ghenea, Cannes 2023, Getty (1) jpg
banner irinel columbeanu png
sebastian stan colaj instagram jpg
katy perry american idol jpg
11423907 10204418317040327 313639540878444313 o jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net