FOTO EXCLUSIV Cum se justifică progresele remarcabile pe care le-a făcut Gabriel Cotabiţă. Terapia care l-a scos din comă pe artist

Ultima actualizare:

”Este o minune ce s-a întâmplat cu Cotabiţă”. Asta spune un maestru Reiki despre artistul care a fost în comă, la un pas de moarte, dar care a făcut progrese remarcabile. Click! a stat de vorbă cu Alexandru Culcea, expert în terapia japoneză, care susţine că îl ajută pe cântăreţ cu tratamente la distanţă.

Gabriel Cotabiţă (59 ani) este ajutat de un maestru Reiki să depăşească problemele de sănătate cu care se confruntă de la începutul lunii mai. La rugămintea lui Adrian Enache, un renumit maestru Reiki, Alexandru Culcea, îl ajută pe Cotabiţă să se vindece, prin terapie la distanţă. ”Adrian Enache mai vine din când în când, să-i lucrez în zona picioarelor, înainte de meciurile de fotbal pe care le susţine cu Naţionala Artiştilor. Este un suflet mare. El m-a rugat să-l ajut pe Cotabiţă”, spune Culcea. 

«Adrian Enache m-a rugat să-l ajut»

Acesta susţine că evoluţia artistului este lentă şi că ceea ce s-a întâmplat cu el în ultima perioadă este o adevărată minune. Specialistul face un apel la toţi maeştrii Reiki, pentru a se concentra asupra stării de sănătate a artistului, care s-a aflat în comă, aproape o lună. „Ce s-a întâmplat cu Gabriel Cotabiţă este o adevărată minune! Însă evoluţia lui este greoaie. Pur şi simplu, la un an, doi, ne vom mai bucura că a făcut un pas. Am lucrat energetic pentru corectarea afecţiunilor instalate în chakre (centrele energetice ale corpului-n.r.), pentru repoziţionarea meridianelor energetice, care nu mai erau nici unul la locul lor. Asta a fost marea lui cumpănă, ca urmare a unei suprasolicitări intense şi de lungă durată. A tras ca un tânăr sportiv de 19 ani, şi asta ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru noi toţi. Fac un apel la toţi maeştrii Reiki, care au capacitatea să lucreze la distanţă, să se concentreze măcar 15 minute pe zi pentru Cotabiţă, să se elibereze de toate piedicile, pentru a-i permite să se vindece. Mulţi erau sceptici, de parcă lucrurile erau deja hotărâte. Hai să continuăm, poate minunea continuă!”, a spus Alexandru Culcea. 

Gabriel Cotabiţă a suferit un stop cardio-respirator, în data de 8 mai, în timp ce se afla la sala de sport. De atunci, el se află internat la Spitalul Floreasca din Capitală. 

«Starea generală e ușor ameliorată»

Medicii de la Spitalul Floreasca au anunțat, joi, că starea artistului „e în ușoară ameliorare”. „Pacientul prezintă o suferință cerebrală postanoxică (n.r. anoxie - tulburare provocată de scăderea sub valorile normale a oxigenului din ţesuturile organismului) , cu dezorientare temporospațială (n.r. nu știe mereu unde se află și de ce) și perioade de agitație psihomotorie (n.r. comportament dezordonat, zgomotos). Este stabil din punct de vedere respirator și hemodinamic, starea generală fiind ușor ameliorată. Este alimentat oral și este mobilizat zilnic (n.r. antrenat în diverse activități), beneficiind de ședințe de fizio- kinetoterapie și asistență psihologică”, se arată în comunicat.

Ce este Reiki?

Reiki este un sistem de terapie energetică, inventat de japonezi în care nu se foloseşte energia personală a terapeutului, ci «energia universală». Studiile clinice arată o ameliorare considerabilă a stării de sănătate. Gabriel Cotabiţă este şi el un  practicant Reiki de mai bine de zece ani, tehnică prin care japonezii spun că fiecare adept primeşte la iniţiere un număr de îngeri, care îl ajută la vindecarea fizică şi spirituală. 

Centrele de energie și semnificația lor

  • Chakra 7- Coroana ”Eu sunt, eu înțeleg”. Sistemul nervos și muscular
  • Chakra 6- Al treilea ochi ”Eu știu, eu gândesc”. Creierul, ochii, urechile, nasul
  • Chakra 5- Gâtul ”Eu vorbesc, eu exprim”. Tiroida, esofagul, gâtul, dinții, vertebrele
  • Chakra 4- Inima ”Eu iubesc”. Inima, sistemul circulator, plămânii, umerii
  • Chakra 3- Plexus Solar ”Eu pot, eu fac”. Stomac pancreas, ficat, intestine, vezica
  • Chakra 2- Sacrala ”Eu simt, eu vreau”. Organe sexuale, intestine, vertebrele inferioare, șoldurile
  • Chakra 1- Rădăcina ”Eu fac, eu sunt”. Măduva, picioarele, oasele

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
feli facebook jpg
freya allan jpg
banner Antonela Pătruț png
banner claudia patrascanu png
banner Antonio Pasarelli png
Snapinsta app 438169653 18437746927013370 2116600309572748650 n 1080 jpg
andreea balan si george burcea
foto 2   Florin Calinescu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net