FOTO EXCLUSIV Cum se justifică progresele remarcabile pe care le-a făcut Gabriel Cotabiţă. Terapia care l-a scos din comă pe artist

”Este o minune ce s-a întâmplat cu Cotabiţă”. Asta spune un maestru Reiki despre artistul care a fost în comă, la un pas de moarte, dar care a făcut progrese remarcabile. Click! a stat de vorbă cu Alexandru Culcea, expert în terapia japoneză, care susţine că îl ajută pe cântăreţ cu tratamente la distanţă.

Gabriel Cotabiţă (59 ani) este ajutat de un maestru Reiki să depăşească problemele de sănătate cu care se confruntă de la începutul lunii mai. La rugămintea lui Adrian Enache, un renumit maestru Reiki, Alexandru Culcea, îl ajută pe Cotabiţă să se vindece, prin terapie la distanţă. ”Adrian Enache mai vine din când în când, să-i lucrez în zona picioarelor, înainte de meciurile de fotbal pe care le susţine cu Naţionala Artiştilor. Este un suflet mare. El m-a rugat să-l ajut pe Cotabiţă”, spune Culcea. 

«Adrian Enache m-a rugat să-l ajut»

Acesta susţine că evoluţia artistului este lentă şi că ceea ce s-a întâmplat cu el în ultima perioadă este o adevărată minune. Specialistul face un apel la toţi maeştrii Reiki, pentru a se concentra asupra stării de sănătate a artistului, care s-a aflat în comă, aproape o lună. „Ce s-a întâmplat cu Gabriel Cotabiţă este o adevărată minune! Însă evoluţia lui este greoaie. Pur şi simplu, la un an, doi, ne vom mai bucura că a făcut un pas. Am lucrat energetic pentru corectarea afecţiunilor instalate în chakre (centrele energetice ale corpului-n.r.), pentru repoziţionarea meridianelor energetice, care nu mai erau nici unul la locul lor. Asta a fost marea lui cumpănă, ca urmare a unei suprasolicitări intense şi de lungă durată. A tras ca un tânăr sportiv de 19 ani, şi asta ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru noi toţi. Fac un apel la toţi maeştrii Reiki, care au capacitatea să lucreze la distanţă, să se concentreze măcar 15 minute pe zi pentru Cotabiţă, să se elibereze de toate piedicile, pentru a-i permite să se vindece. Mulţi erau sceptici, de parcă lucrurile erau deja hotărâte. Hai să continuăm, poate minunea continuă!”, a spus Alexandru Culcea. 

Gabriel Cotabiţă a suferit un stop cardio-respirator, în data de 8 mai, în timp ce se afla la sala de sport. De atunci, el se află internat la Spitalul Floreasca din Capitală. 

«Starea generală e ușor ameliorată»

Medicii de la Spitalul Floreasca au anunțat, joi, că starea artistului „e în ușoară ameliorare”. „Pacientul prezintă o suferință cerebrală postanoxică (n.r. anoxie - tulburare provocată de scăderea sub valorile normale a oxigenului din ţesuturile organismului) , cu dezorientare temporospațială (n.r. nu știe mereu unde se află și de ce) și perioade de agitație psihomotorie (n.r. comportament dezordonat, zgomotos). Este stabil din punct de vedere respirator și hemodinamic, starea generală fiind ușor ameliorată. Este alimentat oral și este mobilizat zilnic (n.r. antrenat în diverse activități), beneficiind de ședințe de fizio- kinetoterapie și asistență psihologică”, se arată în comunicat.

Ce este Reiki?

Reiki este un sistem de terapie energetică, inventat de japonezi în care nu se foloseşte energia personală a terapeutului, ci «energia universală». Studiile clinice arată o ameliorare considerabilă a stării de sănătate. Gabriel Cotabiţă este şi el un  practicant Reiki de mai bine de zece ani, tehnică prin care japonezii spun că fiecare adept primeşte la iniţiere un număr de îngeri, care îl ajută la vindecarea fizică şi spirituală. 

Centrele de energie și semnificația lor

  • Chakra 7- Coroana ”Eu sunt, eu înțeleg”. Sistemul nervos și muscular
  • Chakra 6- Al treilea ochi ”Eu știu, eu gândesc”. Creierul, ochii, urechile, nasul
  • Chakra 5- Gâtul ”Eu vorbesc, eu exprim”. Tiroida, esofagul, gâtul, dinții, vertebrele
  • Chakra 4- Inima ”Eu iubesc”. Inima, sistemul circulator, plămânii, umerii
  • Chakra 3- Plexus Solar ”Eu pot, eu fac”. Stomac pancreas, ficat, intestine, vezica
  • Chakra 2- Sacrala ”Eu simt, eu vreau”. Organe sexuale, intestine, vertebrele inferioare, șoldurile
  • Chakra 1- Rădăcina ”Eu fac, eu sunt”. Măduva, picioarele, oasele

Luna sangerie horoscop shutterstock 2162086307 jpg
FotoJet (4) jpg
foto1 jpg
FotoJet (11) jpg
front 2 (captura video) jpg
Alina jpeg
foto1 shutterstock 1524565013 jpg
Prima ninsoare din iarna 2022-2023 în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
image
image
image
image
image
sotie tommy lee jpg
front 2 (captura video) jpg
FotoJet (11) jpg
oana roman marius elisei
FotoJet (8) jpg
cub nicoleta voicu png