FOTO EXCLUSIV Familia muzicală face iureş în Maramureş! Cei 9 fraţi şi cinci nepoţi din trupa Mihali îşi câştigă pâinea din muzică

Ultima actualizare:

    Regretata Titiana Mihali alături de fraţii săi şi lotul olimpic de gimnastică din care făcea parte şi  Nadia Comăneci  în adolescenţă
Regretata Titiana Mihali alături de fraţii săi şi lotul olimpic de gimnastică din care făcea parte şi Nadia Comăneci în adolescenţă

Maramureşul are cu ce se lăudă, după ce familia Mihali, de-a locului, cu real talent muzical, a cucerit publicul din Europa şi din America. Click! vă spune emoţionanta poveste a acestor artişti, dar şi cum se descurcă unii dintre ei în America, unde au ales să locuiască, şi unde câinii nu umblă deloc cu covrigi în coadă.

Poreclit Tătuca, Gavrilă Mihali, veteran de război, născut la 13 noiembrie 1921, a fost cel care le-a transmis copiilor dragostea de cântec: “Tatăl nostru ne-a instruit în tainele artei muzicale de când eram mici, a fost nu doar părinte, ci şi primul dascal de muzică, primele cuvinte au fost cântate” povesteşte Gavriliţă Mihali unul dintre celebrii fraţi. 

Din formaţia Mihali fac parte 16 persoane: Gavriliţă (acordeonist, pictor), Maria (solist vocal), Dumitru (saxofonist, taragostist, fluier, clarinet, cimpoi, nai), Aleodor (solist vocal, vioară , chitară), Dorel (solist vocal, contrabas şi chitară bas), Matei (saxofon, taragot, fluiere), Sava (solistă vocală) Valeria (vocal, chitară, orgă) Violeta (vocal).  Dar li s-au alăturat şi părinţii Maria (textieră şi solistă) şi Gavriliţă (solist), dar şi nepoţii Valentina (voce), Amalia (voce), Titiana (voce), Mateo (saxofon) şi Monica (responsabilă cu partea de imagine, creaţie, pictură).  Pe vremea comunismului şefa formaţiei era regretata Titiana Mihali, femeia care a obţinut colierul de aur la Festivalul de Folclor din Franţa în 1968 şi distincţia Cupa de Cristal şi Cheiţa de aur în Polonia 1968. Femeia s-a stins din viaţă la numai 41 de ani, în urma unei tragedii: “A murit de inimă neagră după ce şi-a găsit copilul mort acasă în Borşa, când a venit după un turneu de trei luni în străinătate”. 

În memoria ei, a fost înfiinţat Festivalul “Titiana Mihali”, care se organizează atât în America, cât şi în Borşa. Gavriliţă, Dumitru, Aleodor, Dorel şi Valeria s-au stabilit de zece ani în America, unde, prin cântec, le alină românilor din diaspora dorul de casă: “Viaţa este destul de grea în America, am muncit şi în construcţii, însă în timpul liber aveam concerte, ridicam sala în picioare” ne-a povestit Valeria Mihali. Gavriliţă este însă şi pictor: “Casa Veşniciei de unde ne veghează Privighetoarea Maramureşului a fost ridicată de familie şi pictată de mine”, povesteşte el. Picturile lui înfrumuseţează casele şi saloanele iubitorilor de artă din Europa si din America, iar italienii îl solicită pentru portrete.  

Şi Maria Hojda are patru fraţi solişti

simeon stalpnicul png

Originare din Sighetul Marmaţiei, surorile Ligia (26 de ani) şi Maria (24 de ani) Hojda şi-au dorit dintotdeauna să ajungă mari vedete în Capitală. Anul trecut, Ligia a ajuns în semifinala de la “Vocea României” (PRO TV), iar Maria, eleva Loredanei Groza, a bifat şi finala, dar s-a clasat doar pe locul al treilea. Fetele mai au acasă trei fraţi, şi ei, reale talente: Flavia (22 de ani), Francesca (12 ani) şi Iuliu Augustin (18 ani).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Top 3 beneficii de a instala automate de reciclare a ambalajelor daca ai un magazin jpg
image
image
image
image
image
image
banner Săndel Bălan
Pepe și Yasmine se potrivesc de minune iar artistul este mereu cu zâmbetul pe buze în preajma tinerei soții
Florin Piersic scaled e1692821158751 jpg
10 dana budeanu verdict stil carmen bruma si mircea badea jpg jpeg
Banner Kamara
Megan  Barton Hanson profimedia jpg
banner Radu Leca
Banner fiica Maxer
image
actualitate.net
image
actualitate.net