FOTO EXCLUSIV Viața Sandei Țăranu, la 81 de ani, pe moșia de la Breaza: "Sunt deconectată de la știrile negative"

Ultima actualizare:
Casa îndrăgitei  prezentatoare este  plină cu lucruri  încărcate de amintiri
Casa îndrăgitei prezentatoare este plină cu lucruri încărcate de amintiri

La 81 de ani, Sanda Țăranu, fosta crainică a Televiziunii Române, continuă să aibă o energie de invidiat. Dacă iarna locuiește în București, iată că, în fiecare an, odată cu sosirea primăverii, aceasta își mută reședința la Breaza, unde deține o căsuță de vis. Anul acesta, mutarea ei a coincis cu pandemia și cu starea de urgență, așa că viața la curte a fost și mai apeiciată. Iată ce mai face marea doamnă a televiziunii!

A devenit un obicei ca verile să și le petreacă la Breaza, un loc de poveste cu o casă superbă, pe terasa careia odinioară își sorbea cafea cu soțul. Sanda Țăranu nu a renunțat la aceste rânduieli nici după moartea soțului ei, la care a ținut enorm. 

Sanda Ţăranu şi-a petrecut toată vara în curtea casei de la Breaza
Sanda Ţăranu şi-a petrecut toată vara în curtea casei de la Breaza

Văduvă de zece ani și sub povara vârstei de 81 de ani, Sanda Țăranu nu încetează să vină și acum la casa de la Breaza, unde se încarcă cu energie și parcă rememorează timpul de calitate pe care îl avea aici, alături de soțul ei. Fotografiile cu ei din tinerețe, păstrate la loc de cinste, o parte din lucrurile lui valoroase, precum și cartea pe care Sanda i-a închinat-o, "Conversații în foaier", sunt doar câteva dintre lucrurile care îi amintesc de Nicolae Țăranu, prim solist al Teatrului de Operetă din Bucureşti.


    Sanda Ţăranu şi-a petrecut toată vara în curtea casei de la Breazafoto: CLICK!
Sanda Ţăranu şi-a petrecut toată vara în curtea casei de la Breazafoto: CLICK!

Casa, construită în 1910 şi cumpărată de familia ei în anii ‘70, este împrejmuită de o curte verde, cu gărduleţe din buxus (arbust ornamental), flori mov, iar în apropiere sunt livezi mici cu pomi fructiferi. E raiul pe pământ, aerul este curat, iar Sanda Țăranu are propria livadă și grădină din care își ia fructele și legumele.

Sanda Țăranu este la fel de cochetă, ca în tinerețe
Sanda Țăranu este la fel de cochetă, ca în tinerețe

"Sunt la Breaza din mai. Mă simt foarte bine aici, sunt deconectată de la tot ce înseamnă știri negative și am activități frumoase. La o casă cu curte nu prea te plictisești. Ba, din contră, nu ai timp să stai. Am făcut curat prin livadă, am curățat pomii. E superb aici, e păcat că nu prea mai sunt muncitori care să te ajute. E sezonul prunelor, al merelor, al roșiilor. Mă pregătesc să fac câteva conserve, ca de obicei", ne-a spus recent Sanda Țăranu. La Breaza nu este singură. E vecină cu solista Marina Voica, așa că atunci când au timp liber se vizitează.

Sanda Țăranu stă toată ziua în grădină
Sanda Țăranu stă toată ziua în grădină

Sanda Țăranu a fost emblema TVR

Sanda Ţăranu, una dintre figurile emblematice ale televiziunii române, s-a născut pe 7 ianuarie 1939, la Bucureşti. A fost căsătorită cu Nicolae Ţăranu, cunoscut tenor al Operei din Bucureşti. În 1963, Sanda Ţăranu a absolvit cursurile Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică, pregătindu-se pentru o carieră de actriţă.

Sanda Țăranu, în tinerețe
Sanda Țăranu, în tinerețe

În acelaşi an i se propune postul de crainică a Televiziunii Române, unde mai colaborase în studenţie, la diverse emisiuni. A fost crainică la TVR până la Revoluţie, prezentând „Telejurnalul”, dar şi spectacole de varietăţi, festivaluri şi programe speciale ale Televiziunii în străinătate. A continuat să colaboreze şi după Revoluţie cu Televiziunea Română, ca narator al emisiunii „Teleenciclopedia”, ca traducător şi ca realizator al emisiunii „Un zâmbet pentru vârsta a treia”.

Citește și:

Tabieturile Sandei Țăranu la 78 de ani. Superba doamnă se răsfaţă, nu glumă!

Ți se rupe sufletul! Singură în izolare, Marina Voica se uită peste gard, după un vecin cu chef de vorbă

image
image
image
image
image
image
Connect-R este primul artist de la noi care le oferă fanilor săi ocazia de a se parteneria cu el
nunta smiley si gina pistol jpg
Andreea Mantea David
9 acasa 7  1col cezara dafinescu jpeg
eva longoria facebook jpg
smiley gina pistol nunta 1 jpg