Gabi Luncă e bună de plată! A pierdut procesul cu Loredana

Ultima actualizare:

    Gabi Luncă  susţine că piesa  “Cip-Cirip”  îi aparţine încă  din anii tinereţii
Gabi Luncă susţine că piesa “Cip-Cirip” îi aparţine încă din anii tinereţii

Jurata de la „Vocea României”, Loredana Groza, îşi freacă mâinile de bucurie, căci, în sfârşit, după un proces lung şi întortocheat cu Gabi Luncă, magistraţii Tribunalului Ilfov i-au dat marţi câştig de cauză. Mai mult, Lori trebuie să primească şi o sumă consistentă de la ”Regina muzicii lăutăreşti”, drept cheltuieli de judecată. Decizia este definitivă şi irevocabilă, aşa că Gabi nu mai are nici o portiţă de scăpare.

Disputa dintre cele două mari cântăreţe a debutat în octombrie 2012, când Gabi Luncă (79 de ani) a apelat la ajutorul judecătorilor, pentru a i se face dreptate. Interpreta a susţinut că Loredana (47 de ani) i-ar fi preluat o piesă şi a inclus-o pe  materialul ei discografic “Agurida”, lansat în anul 2001. Este vorba despre melodia “Cip-Cirip”, pe care vedeta Pro TV ar fi înregistrat-o sub numele de “Într-o zi la poarta mea”. Solista de muzică lăutărească a  menţionat, la acea vreme, că jurata de la “Vocea României” (PRO TV) nu i-ar fi cerut acordul, măcar telefonic, în condiţiile în care această piesă este în repertoriul ei încă din anii tinereţii. 


    Loredana Groza  a demonstrat  în instanţă că  piesa cu bucluc  e o preluare  din folclor
Loredana Groza a demonstrat în instanţă că piesa cu bucluc e o preluare din folclor

Gabi îi cerea lui Lori şi o despăgubire de 50.000 de euro. Iată însă că marţea trecută, după zeci de termene şi de amânări, procesul s-a încheiat în favoarea pârâtei Loredanei. Aceasta a demonstrat, în instanţă, că melodia cu bucluc este de fapt o preluare din folclor, prin urmare nu aparţine niciunui solist şi poate fi interpretată de oricine. Odată cu această hotărâre judecătorească, Gabi Luncă este obligată să-i plătească  Loredanei 102.000 de lei, respectiv 22.350 de euro, sumă care reprezintă cheltuieli de judecată. ”Regina muzicii lăutăreşti” nu se mai poate salva, în această dispută, decizia curţii judecătoreşti fiind definitivă şi irevocabilă. Surse din apropierea Loredanei ne-au declarat: “Procesul cu Gabi Luncă s-a încheiat, în sfârşit, iar Loredana poate răsufla uşurată, căci i s-a dat câştig de cauză”.

Marcel Iureş şi Dan Bittman, scandal pentru piesa «Fără ea»

simeon stalpnicul png

Marcel Iureş şi membrii trupei Holograf s-au întâlnit şi ei la tribunal.  Cunoscutul actor a depus o cerere în instanţă prin care le solicită bani de pe urma unei colaborări de acum 13 ani. Este vorba despre melodia ”Fără ea”, la finalul căreia Iureş recită câteva versuri, preţ de 24 de secunde. ”Sunt surprins! Este o surpriză pentru mine, pentru că la data respectivă s-a semnat un contract cu care domnul  Iureş a fost de acord şi am îndeplinit toate condiţiile impuse de acesta. Atunci, s-a stabilit să-i revină un procent din numărul difuzărilor, din vânzările albumului, iar domnul Iureş a primit atât cât şi-a dorit, conform contractului semnat, respectând toate formele legale. Poate domnul Marcel Iureş are alte aşteptări, având în vedere că îşi desfăşoară activitatea şi în America, însă artiştii din România o duc mai modest, încasările sunt altele”, declara anul trecut pentru Click!, bateristul trupei Holograf,  Edi Petroşel. Într-un final, Marcel a decis să renunţe la procesul care s-a întins pe durata unui an.

Sile Păun şi Ioniţă de la Clejani, în război pe piesa «Hora de la Teleorman»

simeon stalpnicul png

Sile Păun (45 de ani) sau Sile Dorel, pe numele lui de scenă, şi Ioniţă de la Clejani (48 de ani) s-au aflat cinci ani în război: “Eu le-am compus în 2012 piesa «Hora de la Teleorman», le-a plăcut, au înregistrat-o pe telefonul mobil, dar apoi s-au ascuns de mine, nu mi-au mai răspuns, nu mi-au plătit-o şi, la câteva luni distanţă, au ieşit la tv cu melodia «Mamă, azi e ziua ta», în care au copiat refrenul meu”, ne-a spus compozitorul. Procesul s-a încheiat anul trecut, însă Sile era foarte supărat că nu primise hotărârea judecătorească: ”Nu mi s-a dat câştig de cauză, stabilindu-se, anul trecut, în luna mai, că motivele sunt neîntemeiate. Însă vreau să fac apel, îi cer lui Ioniţă 20.000 de euro despăgubiri. Însă cum să fac apel, dacă n-am hotărârea judecătorească în mână? Merg aproape zilnic la Judecătoria Sectorului 2, dar mi se tot spune să aştept acasă”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
banner oana lis png
claudia patrascanu bani casa constanta webp
banner mădălina ghenea png
banner smiley Dinu Maxer png
banner saveta bogdan png
banner alex dobrescu png
banner oana moșneagu vlad gherman png
Maria Lătărețu a fost  supranumită de  arabi ”regină” și au  adulat o pentru vocea ei  jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net