Gabriel Cotabiţă îşi «antrenează» memoria cu şah

image
Cotabiţă a început recuperarea la Spitalul Elias, din Capitală

Gabriel Cotabiţă mută calul şi nebunul ca să-şi antreneze mintea. Un tip inteligent, cântăreţul îşi provoacă apropiaţii care-l vizitează să joace şah cu el şi, surpriză, de cele mai multe ori câştigă. Acest sport al minţii îl ajută să-şi redobândească memoria.

Gabriel Cotabiţă (59 ani) face noi paşi pentru a-şi reveni din starea în care se află. Chiar dacă a făcut progrese şi a început recuperarea la Spitalul Elias din Capitală, potrivit unor surse, artistul încă mai are pierderi de memorie. De puţin timp, el a început să joace şah la spital cu apropiaţii care vin la el în vizită. Aşa se face că  sportul minţii ar putea să-l ajute să-şi redobândească mai repede memoria.

”Medicii au spus că e un lucru foarte bun să joace şah. Nu degeaba i se spune sportul minţii. Ajută puterea de concentrare şi chiar memoria. Gabi e foarte încântat să joace şah”, a declarat pentru Click! o sursă din anturajul familiei. Gabriel Cotabiţă a stat aproape trei săptămâni în comă la Spitalul de urgenţă Floreasca din Bucureşti, dar şi-a revenit într-un mod miraculos după stopul cardio-respirator su­fe­rit în luna mai. Cu toate că a reînceput să se mişte şi să vorbească, şi chiar să facă ceea ce îi place cel mai mult, adică să cânte, se pare că artistul mai are mult până să fie persoana de altă dată. Deocamdată, la clinica de recuperare de la Elias, el face zilnic exerciţii de mişcare şi de vorbire.

Gabriel Cotabiță face exerciții de mișcare și de vorbire

Gabriel Cotabiță are un program bine stabilit de recuperare la Spitalul Elias din București. Artistul începe ședințele de fizioterapie și kinetoterapie chiar de la ora 9.00 dimineața, imediat după micul dejun. Acesta face cel puțin o oră de exerciții pentru stimularea și întărirea musculaturii, în scopul redobândirii forței muscular și a capacității de a face effort. După o pauză de aproximativ două ore, artistul lucrează cu un logoped, pentru corectarea eventualelor probleme de vorbire. Coma în care a stat Gabriel Cotabiță l-a afectat din punct de vedere neurologic, iar centrii vorbirii au avut de suferit din acest motiv. Așadar, logopedul îl ajută pe artist să vorbească și chiar să cânte fără a obosi.

Gabriel Cotabiță, tratat de la distanță

Alexandru Culcea este expert în terapia japoneză și a devenit specialist în terapiile alternative în urma povețelor primate de la preotul Ilie Cleopa, despre care acesta spune că i-a schimbat radical viața. Alexandru susține că îl tratează pe Gabriel Cotabiță de la distanță, prin terapia alternativă Reiki, prin care îi vindecă și pe ceilalți pacienți ai lui în confortul cabinetului propriu. Nu se știe dacă terapia lui Alexandru și-a făcut efectul în cazul artistului, însă Gabriel Cotabiță și-a revenit miraculous din comă la numai trei săptămâni de la stopul cardiorespirator pe care l-a suferit. 

3 alina ceusan 2 jpg
Călin Hagima şi Roxana Nemeş sunt foarte fericiţi împreună jpeg
anca serea fiica jpg
Cabral si Adela Popescu   Sunt celebru, scoate ma de aici (2) jpg
vlăduța lupău png
Olivia Newton John și John Travolta, apropiați și în 1978, când abia apăruse filmul ”Grease” jpeg
tragedie cobadin jpg
293172253 1378552842655773 4982117340242158991 n jpg
image
image
image
image
Andreea Mantea 1 foto playboy  jpg
Alexia Eram (6) jpg
282326971 572049591109720 3148107186367125443 n jpg
Olivia Newton John și John Travolta, apropiați și în 1978, când abia apăruse filmul ”Grease” jpeg
David Beckham
kanye kim pete jpg