George Stanca: Dinu Vama Văzduhului

Ultima actualizare:

Peste Akeronul mitologic. ‘Tu-i Akeronu' mă-si'!... Aş fi scris despre finala euro-germano-teutonă. Dar, comentată la DIGI de un mare măscărici, poreclit MM, am butonat. Stârpiţi-l mă! Digitaţi-l ! Dacă-l mai văd, eu dau pe "mute". Dar, are nene instinct, apropo de "mute", ştie să o mute... La pârnaie Gigi şi Meme cu Digi... În loc să doarmă pe scări, să-l pişe câinii,la căt de fidel e, nici nu mai merge în deplasări! Are instinct, animalu'. Ştie că o va sfârşi. Are colac de salvare: dă din gură, face pe specialistul. Proştii se uită... şi a luat un bănuţ liniştit... Şi, ce bănuţ, lua-l-ar să treacă Akeronul! Sta-i-ar în gât cum ne stă, nouă giuleştenilor, poarta-n nas din pricina lui...

În fine, văzurăm fotbal german. La care eu nu mă uit. Îs cu spaniolii. Ronaldo şi Messi... spanioli sadea. La toamnă mai vine unul: Neymar. Mă uit la italieni. La francezi, la Zlata. Fotbalul german e frumos, estetic, ca o ecuaţie de gradul doi, ca o divă din ceară. Dar e "nemuritor şi rece". În 2-3 ani, iar vor lua nemţii supremaţia. Europene. Mondiale. Revigorare incredibilă. Fotbal sănătos. Respect pentru reguli. Sistem.

Adversar. Nu ca la noi să-l acuzi tu, Vamă, pe bietul nea Nicu Rainea, aflat pe patul de spital, că face blaturi la Giurgiu. Dinule, mi-ai ieşit de la suflet! Ai arătat cât de mic eşti. De lipsit de scrupule. Acuzi pe alţii de aranjamente. Îţi laşi patronul să se compromită... Eu te-ntreb cine, care, ce arbitru "de-al tău" a fluierat pe Giuleşti, înainte de jocul Rapidului la Astra? De a rămas echipa cheală. Fără un jucător - deja eliminat - Roman.

Şi alţi doi cu cumul de cartonaşe? Păi, tot stadionul ăla suspendat, cu câţi spectatori eram - 30-40 - clama numele tău. Dar nu strigau "trăiască!"... Ai o disperare. Dar, respectă-ţi patronul. Vede-a te-aş în Europa League destituit după ce iei 5-0 cu La Valetta... fără arbitrajul unor de alde Dumitru. Mai ales, respectă o valoare unică: Nea Nicu Rainea. Pe lângă el tu eşti o petală de talpa gâştii... Dinu Vama Văzduhului... (pamflet)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Radicalul Ebrahim Raisi
image
image
image
image
image
image
andreea bostanica ilinca vandici colaj instagram jpg
banner Nouria Nouri png
oana zavoranu colaj instagram jpg
sean diddy profimedia jpg
Bella Hadid a plans in fiecare zi jpg
banner Vladuta Lupau png
carlas dreams
banner simona florescu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net