George Stanca: Dragă Viorel Lis,

Ultima actualizare:

    Viorel Lis a băut şampanie de 80 de milioane
Viorel Lis a băut şampanie de 80 de milioane

De ziua nunţii tale... nu ţi-am scris. Nu fiindcă nu m-ai invitat. Dar o fac acum la ziua divorţului. De Oana. Dealtfel, cred că într-un fel ai uitat de apropiaţii din primul tău val de prietenie contemporană, parcursă cu  penultima soţie, juneţea peneţistă, primăria şi apoi de începutul încurcăturii cu Oana.

Practic, sunt cam 5 ani de când nu ne-am văzut, temeinic, mai precis când ai fost invitat la ziua mea... Căci, aşa, un „bonjur-bonjur, ce mai faci, bine, bonjur-bonjur..." a mai fost. Ba, uitai, am schimbat două vorbe cu gurile pline la un bufet de bunătăţi al unei paranghelii mondene, acum trei ani, parcă. Nimicuri din care poţi compune doar o conjectură, nicidecum o poveste de prietenie sau de relaţii calde.

Acum, să nu mă crezi frustrat de faptul că nu m-ai invitat. Abia am scăpat de o cheltuială care se anunţa inutilă... fiindcă, iată, iute, iute, cum te bate Bute a venit şi sorocul divorţului.

Te-ai afişat, te-ai fotografiat, filmat cu Oana în toate poziţiile. Mondene şi sociale. Cred că s-a săturat şi ea. Noi ceilalţi, sigur. Făcând excepţie de la vreo conotaţie sexologică aluzivă, darea asta-n stambă a voastră era un soi de exhibiţionism. Gata ţi-ai epuizat carisma...

Nici la divorţ să nu mă inviţi, că nu vin. Deşi eu unul mă-nnebunesc după divorţurile postdecembriste. Am parcurs şi eu unul prin anii '80. Banal, tern. Aproape că nu mai ţin minte, decât faptul că doamna era sâsâită... Acum, un divorţ e mult mai spectaculos decât o nuntă.

La nuntă totul e banal, stadardizant, fastidios şi redundant... Lasă tribunalul!, ia presa care abia acum va începe culturile de toamnă cu porcăielile, mahalagismele mioritice, reproşurile strigate isteric, dezvăluirile mistice şi sub-plăpumistice... Fiindcă, repet, s-a reperat în voi exhibiţionismul social.

Care e ca o fiinţă vie: are ochi, miros şi mai ales gură... Ceea ce mă întristează pe mine la tine e o chestie de imagine. Pe care ai cam şifonat-o. De faptul că prin tot comportamentul tău post-politic ai dovedit că nici pe departe nu ai furat, ca primar, cum erai acuzat. Eşti, indubitabil, cel mai „fraier". Adică cinstit de prost/ primar fost/ al Bucureştiului nost'...

Nu te ridici, amatorule, la nivelul unor corifei ai Romei antice, „cuuu numeee de Traiaaan...". Sau Adriean...

George Stanca, pamflet

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry, Regele Charles  foto   GettyImages, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
1 Gabi cristea jpeg
andreea mantea si v slav jpg
sean diddy combs gettyimages jpg
Banner Dana Marijuana
Banner Camelia Mitoseru
petre roman si silvia chifiriuc jpg
Banner Elena Merisoreanu
Banner Adina Buzatu
image
actualitate.net
image
actualitate.net