Gestul emoționant făcut recent de văduva lui Ion Gyuri Pascu!

simeon stalpnicul png
Ioan Gyuri Pascu a murit la 55 de ani, pe 26 septembrie 2016foto: Mihai Vasile

Pe 26 mai se vor împlini 9 luni de când artistul a trecut în neființă, iar soția lui, Daniela Marin,s-a zbătut să-i ducă mai departe proiectele de suflet

S-au căsătorit în 1993, au divorțat în 2010, însă au rămas legați pe viață de o iubire neînțeleasă de mulți. După moartea lui Ioan Gyuri Pascu, Daniela Marin, de profesie scriitor, publicist și scenarist, a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a păstra vie memoria îndrăgitului artist. Recent, la editura familiei, Cartea Daath Publishing House, Daniela Marin a lansat volumul "Clovnul de Caro", în care a cuprins 19 poezii de-ale lui Ioan Gyuri Pascu, alese de el însuși din "Caietul cu poezii", dar și 17 texte ale cântecelor lui, selectate de Daniela din albumele artistului. Mai mult, volumul cuprinde și șase potrete ale lui Gyuri și desene de Ion și Daria Gănescu și Iarina Pascu, fiica regretatului cantautor.

simeon stalpnicul png
Așa arată coperta cărții

Dar asta nu e tot. Azi, 12 mai, la Teatrul de pe Lipscani va avea loc premiera piesei "I love democracy", proiect în care s-a implicat cap-coadă tot Daniela Marin. Pornind de la adaptarea după romanul "Fetiţa şi ţigara", al lui Benoit Duteurtre, de Sorin-Lucian Ionescu, piesa "I love democracy" surprinde viaţa unei societăţi, posibil contemporane, în mijlocul unor evenimente tulburătoare. Consecinţele acestor evenimente sunt neaşteptate. Regia este semnată de Andrei Bogdan Roșu.

simeon stalpnicul png
Acesta este afișul spectacolului care va avea premiera pe 12 mai

Iată ce scrie pe blog Daniela Marin despre piesă, invocându-l, din nou, pe Gyuri. "Nici un personaj nu există dacă nu se regăseşte pe sine în lume. Asta scriam anul trecut în articolul din pagina dedicată spectacolului <Revelion cu Dumnezeu>. Şi în prezent cred la fel. Iar personajele din <I love democracy> se regăsesc cu siguranţă în lumea noastră cea prezentă, oricât ne-am fi dorit noi să dăm o tentă futuristă acestui spectacol. Gyuri ar fi fost cu siguranţă entuziasmat de povestea asta tocmai pentru că prezintă adevărul, tocmai pentru că arată aberaţia lumii".

Pe 26 septembrie 2016, Ioan Gyuri Pascu a murit la 55 de ani, în urma unui stop cardiorespirator.

simeon stalpnicul png
cub silvia chifiriuc png
Mama copilului mort în Găești 3 jpg
cub maurice munteanu razvan ciobanu png
cub loredana groza png
Lindsay Marsh a spus că se simte umilită jpg
cub casă stela popescu png
colaj coolio png
Margrethe a Danemarcei (4) jpg
Volodimir Zelenski la Izium FOTO Profimedia
Copil cu mască de oxigen pe față - boala respiratorie FOTO Shutterstock
image
image
image
image
codin maticiuc
florin ristei si naomi hedman
colaj coolio 1 png
cub adela popescu png
Robert Cormier SURSA FOTO Instagram
Te cunosc de undeva 1 jpg