Geta din «Liceenii» e frumuşică şi acum, la 51 de ani

12 23 jpeg
Pe Cesonia Postelnicu o vedeți în ”Cinci femei de tranziție” și în spectacolul ”Idolul și Ion Anapoda”. Ea a primit numeroase premii pentru jocul actoricesc

Vă mai amintiţi de eleva Geta, care se ţinea de năzdrăvănii, în “Liceenii”? Cesonia Postelnicu şi-a păstrat farmecul, deşi anul trecut a schimbat prefixul. Dacă în pelicula de succes se iubea cu Ionică, apropiaţii lor susţin că, în realitate, inima ei bătea pentru Ştefan Bănică Jr, interpretul lui Mihai. Protagoniştii peliculei au rămas prieteni la cataramă.

Elevii Mihai, Ionică, Dana şi Geta au dat culoare peliculei a cărei premieră a avut loc în 1986. Succesul filmului ”Liceenii” a depăşit însă până şi aşteptările producătorilor, inclusiv ale celor patru actori, Ştefan Bănică Jr, Mihai Constantin, Oana Sârbu şi Cesonia Postelnicu.

simeon stalpnicul png
Alături de Ionică, în celebra peliculă

Deşi şi-ar fi dorit să depăşească acea perioadă şi s-au luptat să se remarce şi cu alte roluri, iată că românii continuă să îi asocieze cu acele personaje. Dintre toţi actorii, Cesonia este cea mai zgârcită cu interviurile. Apropiaţii ei susţin că artista are un fiu cu Emilian Simion, cu care s-a căsătorit în 1997 şi de care a divorţat în 2005.  Nu mulţi ştiu, dar ea este fiica celor doi mari artişti, Rodica Mureşan şi Sorin Postelnicu.

12 23 jpeg
Tatăl ei, actorul Sorin Postelnicu

Tatăl Cesoniei a jucat la Teatrul Odeon, dar şi în câteva filme de succes, printre care ”Profetul, aurul şi ardelenii” (1978), însă a renunţat la actorie după anii ’80, când s-a stabilit în Germania, unde a studiat Arhitectura. 

Cât o priveşte pe mama ei, una dintre cele mai frumoase artiste din Epoca de Aur, a fost memorabilă în comedia ”Secretul lui Bachus” (1984).

simeon stalpnicul png
Mama ei, actrița Rodica Mureșan

După ”Liceenii”, Cesonia nu a renunţat la lumina reflectoarelor, ba chiar a vrut şi a şi reuşit să demonstreze că nu e doar fata lui mama, aşa cum mulţi vorbeau pe la colţuri. A jucat în pelicula ”Azucena”, regizată în 2005 de Mircea Mureşan şi a prezentat emisiunea ”Curier de ambe sexe”. Iar acum este actriţă la Teatrul Naţional din Bucureşti, unde o puteţi vedea în piesa  ”Cinci femei de tranziţie”, dar şi în spectacolul ” Idolul şi Ion  Anapoda”, care va avea reprezentaţii pe 16 aprilie de la orele 19.30 şi pe 4 mai, de la orele 19.30, la Sala Studio.

simeon stalpnicul png
Ștefan a curtat-o pe perioada filmărilor

Preţ bilete: 20-50 de lei. Munca ei în actorie a fost răsplătită din plin. A obţinut Premiul UNITER „Marioara Voiculescu” pentru “Cea mai bună actriţă de comedie» în rolul Nataşa - „Trei surori”, dar şi pentru music hall-ul „Cabaret”. Întreaga echipă din ”Liceenii” s-a reunit într-o şedinţă foto pentru OK! Magazine, în urmă cu mai bine de cinci ani, de unde n-a lipsit nici Profesoara Isoscel, rol căruia i-a dat viaţă inegalabila Tamara Buciuceanu Botez. 

Se întâlnesc adesea la o bere, în această formulă

simeon stalpnicul png
Ștefan, încadrat de Tudor Petruț, stabilit în America, și de Mihai Constantin

Mihai Constantin a devenit celebru datorită rolului lui Ionică, din “Liceenii”, elevul rebel şi mereu pregătit să facă o glumă în timpul orelor. Acum, la 53 de ani, se poate spune că este şi un părinte mândru, căci are doi copii frumoşi, Maria şi Matei Constantin. Puştiul i-a călcat pe urme tatălui, fiind actor în “Trupa AS”, de la Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr. Ştefan Bănică (51 de ani) revine pe micul ecran, într-un serial de televiziune, după o pauză de 14 ani. El are un rol principal în “Liber ca pasărea cerului”, o comedie de situaţii care va începe, pe 21 aprilie, la Antena 1. În serial actorul va fi Orlando, un pierde-vară talentat, pentru care viaţa a fost o nesfârşită aventură. Iar Tudor Petruţ, care l-a interpretat pe arogantul Şerban, locuieşte de 29 de ani în America, unde este şi actor şi profesor de matematică. Când se revăd, la Bucureşti, ei ies la o bere, ca să depene amintiri. 

Oana Sârbu cântă la Teatrul «Constantin Tănase»

simeon stalpnicul png

Rolul Danei din “Liceenii” a fost interpretat de Oana Sârbu (51 de ani), fiica actorului Romulus Sârbu, unul dintre membrii celebrului cuplu comic-fantezist Anton şi Romică de la Teatrul „Constantin Tănase”.

simeon stalpnicul png
Oana și Bănică

Oana Sârbu cântă în continuare în diferite formule, iar fanii o pot vedea şi în unele spectacole de la „Teatrul de Revistă Constantin Tănase” din Bucureşti.  Oana a fpst căsătorită cu regizorul Virgil Popescu, cu care colaborează şi acum, şi are un fiu înfiat.

Radu Mirică s-a sinucis
rafael nadal si sotia sa
Mama copilului mort în Găești 3 jpg
Când vine vorba de Marilena, Arșinel uită de toate problemele lui de sănătate jpeg
anxietate
cub casă stela popescu png
mormant arsinel sursa captura youtube jpg
Laura Cosoi jpg
Diniyar Bilyaletdinov FOTO Profimedia jpg
Recesiune euro FOTO Shutterstock jpg
image
image
image
image
Laura Cosoi jpg
alexandru arsinel
mihai bendeac stela popescu si arsinel
Alexandru Arsinel Arhiva Adevarul (6) JPG
image png
Alexandru Arsinel