Gheorghe Dinică, salvat de coma indusă de medici


    Gabi, soţia lui Gheorghe Dinică, nu s-a dezlipit de lângă marele actor
Gabi, soţia lui Gheorghe Dinică, nu s-a dezlipit de lângă marele actor

Gheorghe Dinică luptă cu îndârjire pentru viaţă. Actorul este la reanimare de 11 zile, iar starea lui este în continuare gravă, dar cu "o foarte discretă ameliorare", conform medicilor. Ca să-l ajute să câştige lupta cu boala, specialiştii au apelat şi la varianta unei come induse.

Pentru maestrul în vârstă de 75 de ani, fiecare minut în lupta cu trupul bolnav contează. Diagnosticat iniţial cu o bronhopneumonie cauzată de stafilococul auriu, Dinică a ajuns acum la un pas de moarte din cauza septicemiei.

Infecţia s-a răspândit în tot corpul, afectând puternic organele vitale. Şocul septic a făcut ca plămânii, rinichii, inima, ficatul şi intestinele să nu mai funcţioneze normal.

"Corpul lui nu mai poate lupta singur. Are nevoie de respiraţie artificială şi de dializă, motiv pentru care este în permanenţă sedat. Fără această comă indusă, maestrul nu ar suporta aparatele la care este conectat", ne-au explicat surse din Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti.

"Coma indusă" sau "artificială" presupune o stare de inconştienţă, provocată practic de medici, prin administrarea unor medicamente specifice.

Mai citeşte:

Starea de sănătate a lui Gheorghe Dinică se ameliorează

Actorul Gheorghe Dinică se luptă cu moartea şi unii i-au făcut deja necrologul

Noi motive de îngrijorare pentru Gheorghe Dinică: infecţie cu stafilococului auriu

Unele organe încep să-şi revină

În momentul în care se va constata că organele afectate încep să funcţioneze la parametri normali, pacientul va fi deconectat de la aparate, deoarece va putea respira singur. Tot atunci, medicii vor renunţa şi la administrarea de sedative.

Această terapie pare să-l ajute pe Gheorghe Dinică. În momentul de faţă, conform unui comunicat al spitalului, unele organe dau semne că încep să-şi reia funcţiile. Este vorba despre inimă şi, culmea, chiar de plămâni.

"Unele insuficienţe şi disfuncţii de organe sunt în uşoară ameliorare (cardiovascular, respirator). Totuşi, se menţine necesitatea continuării protezării funcţiilor pulmonară şi renală", se arată în comunicat.

Asta înseamnă că Gheorghe Dinică respiră şi în momentul de faţă doar cu ajutorul tubului care i-a fost introdus în trahee şi face dializă. "Pronosticul rămâne în continuare rezervat", spun medicii.

Vezi aici imagini memorabile cu Gheorghe Dinică

Nelu Ploieşteanu: «Am fost la spital, dar nu l-am putut vedea!»

simeon stalpnicul png

Nelu Ploieşteanu, unul dintre prietenii cei mai buni ai lui Gheorghe Dinică (foto sus), a încercat, zilele acestea, să meargă la Spitalul Floreasca să-l viziteze pe maestrul aflat în suferinţă.

Ploieşteanu a rămas consternat atunci când oamenii de pază i-au interzis categoric să intre în salonul actorului, pe motiv că soţia acestuia, Gabi Dinică, ar fi restricţionat şi accesul amicilor foarte apropiaţi.

"L-am vizitat, dar nu am vorbit cu el. Mi-au spus cei de la pază că rugămintea doamnei Gabi a fost aceea de a nu fi deranjat", a declarat Ploieşteanu pentru revista VIP.

Dinică şi Ploieşteanu s-au întâlnit ultima dată, în urmă cu cinci luni, la emisiunea lui Cătălin Măruţă, dată la care actorul se simţea bine.

"Ştiam mai de mult că Gigi suferă de Alzheimer... Ştiu de la un coleg de-al său că la Buftea a filmat şi-n frig!", a adăugat cunoscutul lăutar.

Vezi aici cele mai cunoscute interpretări ale actorului Gheorghe Dinică.

Vladimir Găitan a fost externat

Actorul Vladimir Găitan a fost exterant, ieri, de la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, unde fusese internat, în urmă cu o săptămână, în urma unei crize de angină pectorală.

simeon stalpnicul png

Managerul spitalului, dr. Mircea Beuran, a declarat că actorul se simte bine, starea sa de sănătate fiind bună. Găitan va urma tratamentul medicamentos recomandat de medici şi va reveni pentru control.

Gheorghe Dinică în telenovela "Aniela", în rolul generalului Vulturesco

simeon stalpnicul png
gabi badalau, alaturi de parintii sai jpg
Matilda Pascal Cojocărița și Nicolae Ceaușescu jpg
Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
Mama lui Theo Rose și Teo Trandafir jpg
mariana moculescu jpg
cub gabriela marin denise pilafai png
cub razvan ciobanu png
cub theo rose anghel damian png
 dmitri rogozin sursa facebook
Supermarket FOTO Shutterstock jpg
image
image
image
image
mariana moculescu jpg
radu valcan jpg
cub razvan ciobanu png
cub theo rose anghel damian png
Mama lui Theo Rose și Teo Trandafir jpg
Matilda Pascal Cojocărița și Nicolae Ceaușescu jpg