Giulia Anghelescu: «Vara, simt nevoia de salate»
Cum îşi menţine silueta adolescentină Giulia Anghelescu, mamă a doi copii? Cântăreaţa mărturiseşte că mănâncă sănătos, doar ce-i cere organismul. Iar avantajul ei este că în sezonul cald simte nevoia de alimente uşoare, pe bază de fructe şi legume.
La 33 de ani, Giulia Anghelescu este plină de vervă, energică şi super activă. Are concerte aproape în fiecare săptămână, merge la studioul de înregistrări, este prezentă şi la evenimente, la radio, şi este super activă şi acasă. Giulia e mămică cu normă întreagă pentru cei doi copii ai săi, Antonia (6 ani) şi Eduard Mikael (3 ani). Face curăţenie, îi duce la grădiniţă sau la şcoală, se joacă cot la cot cu ei şi are timp să şi gătească. Nu o face din obligaţie, ci pentru că-i place foarte mult şi o relaxează. De-a lungul timpului, a devenit expertă în bucătărie. Face orice, de la ciorbe, tocăniţe, prăjituri până la mâncăruri complicate.
Pe timpul verii, când gradele urcă în termometre, simpatica solistă schimbă meniul şi introduce salatele, pe care le preferă în orice combinaţie, la orice masă a zilei. ”Primăvara revin la regimul meu alimentar sănătos şi mănânc mai multă salată, nu pentru că vreau să slăbesc, ci pentru că aşa îmi cere organismul. Îmi plac cele cu fructe, cu legume din abudenţă, cele cu creveţi şi ton. Pe aceasta din urmă o fac clasic, cu porumb, măsline, rucola şi un dressing. Copiii nu se omoară cu salatele, însă au preferinţe. Antoniei, spre exemplu, îi place salata de castraveţi. Gătesc şi complicat, uneori. Ador mâncarea indiană, soţul m-a învăţat să o prepar. O fac super picantă, pentru că lui aşa îi place, fac pui masala şi vindaloo - un pui cu sosuri şi condimente indiene. Prima dată când am încercat, am stat o săptămână să studiez reţetele. Copiilor le plac pastele foarte mult. În general folosesc paste integrale, cu sos roşu. Antonia preferă pastele cu creveţi, iar cel mic pastele cu somon”, a declarat Giulia Anghelescu.
Deşi a trecut prin experienţa naşterii de două ori, Giulia arată foarte bine, are o talie de invidiat. Nu are mari secrete, ne spune că a renunţat la carne. ”De ceva timp am exclus carnea. Pur şi simplu, într-o zi am zis că nu mai mănânc carne. Îmi plac fructele de mare şi peştele”, a mai spus Giulia în timp ce gătea o salată cu creveţi.
Salată de creveţi
Pe Giulia Anghelescu am găsit-o într-o după-amiază cu soare la Dancing Lobster, un restaurant cu specific portughez aflat în zona de Nord a Bucureştiului. De aici îşi ia tot timpul salată de creveţi. ”Conţine un mix de produse: salată verde, creveţi traşi la tigaie, cuburi de ananas proaspăt, avocado, roşii cherry şi dressing special, sare şi piper după gust. Este super gustoasă, o ador”, ne spune cântăreaţa, în timp ce trage creveţii la tigaie.