Gopo 2015: Superlativele şi tot ce s-a întâmplat la gala filmului românesc

Ultima actualizare:
Florin Piersic Jr. a primit premiul "Cel mai bun actor într-un rol principal" pentru rolul Alecu Voican din filmul "Q.E.D."
Florin Piersic Jr. a primit premiul "Cel mai bun actor într-un rol principal" pentru rolul Alecu Voican din filmul "Q.E.D."

Regizorii Nae Caranfil, Dan Chişu, Tudor Giurgiu, actorii Florin Piersic Jr., Ofelia Popii, solistul de muzică populară Grigore Leşe şi alte nume cunoscute din industria filmului au participat luni la cea de-a noua gală a premiilor Gopo. Evenimentul a fost unul extrem de reuşit, locaţia fiind foarte bine aleasă, ţinutele celor prezenţi, impecabile, totul pentru a demonstra că într-adevăr Gopo 2015 poate fi echivalentul autohton al premiilor Oscar.

Luni seară, pe o vreme nu tocmai prietenoasă, la o gală unde marea bătălie s-a dat între două filme inspirate din anii comunismului, doamnele şi domnişoarele invitate să păşească pe covorul roşu întins cu mare grijă la Sala Studio a Teatrului Naţional Bucureşti, unde au fost decernate premiile Gopo 2015, au etalat rochii din dantelă, vaporoase şi sclipitoare.

Imagini exclusive de la Gopo 2015

Gopo 2015: Nae Caranfil, cel mai bun regizor

Ofelia Popii a primit premiul pentru "Cea mai bună actriţă într-un rol principal", pentru rolul Elena Buciuman din filmul "Q.E.D."
Ofelia Popii a primit premiul pentru "Cea mai bună actriţă într-un rol principal", pentru rolul Elena Buciuman din filmul "Q.E.D."

Marii câştigători ai serii au fost Nae Caranfil - care şi-a adjudecat premiile pentru cel mai bun film, cea mai bună regie şi cel mai bun scenariu, pelicula sa fiind premiată şi pentru cea mai bună imagine (Marius Panduru), cel mai bun montaj (Cătălin Cristuţiu, Larry Madaras, Roberto Silvi), cea mai bună muzică originală (Laurent Couson), cel mai bun sunet (Alexandru Dumitru, Marius Leftărache, Florin Tăbăcaru), cele mai bune costume (Doina Levitza) şi cel mai bun machiaj şi cea mai bună coafură (Lucas Coulon, Maria Andreescu, Laura Ozier, Elena Tudor).

Nae Caranfil a urcat apoi din nou pe scenă, pentru a ridica premiul pentru cel mai bun scenariu, mulţumind "unui personaj" fără de care, poate, "Closer to the Moon" nu ar fi existat. "Aveam o dilemă. Ezitam între două idei de film, nu prea ştiam spre care să mă îndrept. Am petrecut o seară cu un personaj povestindu-i ce am în cap şi acest om m-a încuraj foarte tare să fac filmul pe care l-am făcut. Fără de el, filmul acesta nu ar fi văzut, poate, lumina zilei şi cel mai rău îmi pare că omul acesta nu a mai apucat să vadă filmul, drept pentru care îi dedic acest premiu lui Alex. Leo Şerban", a spus Caranfil.

Gopo 2015: Nae Caranfil, mulţumiri lui Gheorghe Gheorghiu-Dej şi Nicolae Ceauşescu

Premiul cel mai aşteptat al serii, cel pentru cel mai bun film, a fost prezentat de ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu, şi de directorul Teatrului Naţional Bucureşti, Ion Caramitru şi a fost înmânat lui Nae Caranfil. Acesta a declarat pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti: "În afara zidurilor acestui teatru, există mulţi, mulţi spectatori potenţiali sau reali pentru care filmul românesc este o problemă. Am avut la această gala a filmelor Gopo câteva mai multe filme care sondează epoca comunistă, anii comunismului. Mă bucur că am fost alesul, pentru că eu cred, cum probabil şi colegii mei care s-au îndreptat spre zona aceasta, cred că este o sursă extraordinară de inspiraţie, acest circ care s-a petrecut în partea aceasta a lumii nu ar trebui să fie uitat şi, de obicei, ne ciocnim de o prejudecată pe care o aud foarte des şi mă irită: «ne-am săturat de atâtea filme cu comunism». Dar câte sunt, domnule? Au fost multe, dar înainte de '89, după '89 sunt câteva şi, până la urmă, poate că ar trebui, în seara aceasta, să le mulţumesc tovarăşului Gheorghe Gheorghiu-Dej şi tovarăşului Nicolae Ceauşescu pentru că mi-au oferit inspiraţia de care aveam atâta nevoie".

Gopo 2015: Echipa de actori ai lungmetrajului "Q.E.D", cei mai buni

Nae Caranfil, premiat pentru "Closer to the Moon"
Nae Caranfil, premiat pentru "Closer to the Moon"

Unul dintre cei mai surprinşi de premiul Gopo câştigat a părut a fi Florin Piersic Jr., care a fost recompensat cu trofeul pentru cel mai bun actor într-un rol principal, pentru interpretarea din "Q.E.D.". "Velvet îţi mulţumesc că m-ai propus în acest proiect şi că îmi dai mailuri, din 2012, care încep cu «Florinul meu drag», Andrei (Gruzsniczki, n.r.), îţi sunt foarte recunoscător că am rămas pe lista ta scurtă şi că, în cele din urmă, ai dus la capăt călătoria cu mine. Domnul Vivi, o să vă spun pentru prima oară domnul Vivi (Vivi Drăgan Vasile, n.r.), pentru că am barba puţin mai lungă şi mai albă decât a dumneavoastră şi pentru că vă iubesc foarte mult", a spus Piersic Jr. "Premiul acesta este un simbol al aprecierii dumneavoastră faţă de munca unei întregi echipe. Sunt oameni foarte mulţi pe care nimeni nu-i vede, pe care spectatorii nu o să-i vadă niciodată pe scena aceasta, oameni care au grijă de fiecare detaliu pentru ca o poveste să aibă coerenţă şi ca să nu aibă nicio fisură. Sunt foarte fericit să împart acest premiu cu întreaga echipă", a mai declarat Florin Piersic Jr.

Coca Bloos, premiată la Gopo 2015 pentru întreaga carieră
Coca Bloos, premiată la Gopo 2015 pentru întreaga carieră

Lungmetrajul "Q.E.D", a primit premiile pentru cel mai bun rol principal masculin (Florin Piersic Jr.), cel mai bun rol principal feminin (Ofelia Popii), cel mai bun actor în rol secundar (Virgil Ogăşanu), cea mai bună actriţă într-un rol secundar (Alina Berzunţeanu) şi cele mai bune decoruri (Cristian Niculescu).

Gopo 2015: Actriţa Coca Bloos, emoţionată când a fost premiată pentru întreaga carieră


    Coca Bloos, premiată la Gopo 2015 pentru întreaga carierăFoto Roberto Sălceanu
Coca Bloos, premiată la Gopo 2015 pentru întreaga carierăFoto Roberto Sălceanu

Un alt moment important al serii a fost acordarea premiului pentru întreaga carieră, care i-a revenit actriţei Coca Bloos. "Eu am probleme cu emoţiile în asemenea momente. (...) Buchetul de gânduri vi le dau dumneavoastră ca o reverenţă. Sunt om fericit şi bogat. Fericit pentru că am făcut ceea ce mi-a plăcut şi am iubit cel mai mult în viaţa. Am vrut nu numai să ştiu, dar să şi fac cu credinţă şi după puterile mele ceea ce a trebuit. Sunt un om bogat pentru că în dragostea mea pentru oameni am întâlnit oameni care au crezut în mine şi care prin truda lor mi-au fost modele. Toate aceste întâlniri sunt averea mea şi vă asigur că nu este mică deloc. Filmul fascinant, magic, tainic, dar şi neiertător şi cinic mi-a dat cândva întâlnire pe la patru ani. (...) El m-a iubit, iar eu îl preţuiam cu veneraţie ca pe ceva de neatins fascinată de fascinaţia lui. Nu m-a părăsit, nu m-a uitat, ba dimpotrivă m-a ajutat să încerc să cuprind şi să înţeleg cuvintele găsite într-o carte de căpătăi", a spus Coca Bloos.

#Selfie, premiul Gopo pentru încasări-record

Un alt trofeu Gopo care a fost acordat luni seară a fost cel pentru filmul românesc cu cel mai mare succes de box-office în 2014, care a revenit comediei "#Selfie", de Cristina Iacob (102.026 de spectatori; încasări de 1.147.487 de lei). Cu acest prilej, Vlad Logigan, unul dintre actorii din această comedie, a declarat că, luni, au început filmările pentru "#Selfie 2". "Aş vrea să îmi cer scuze că nu am reuşit să vin într-o ţinută mult mai elegantă, dar am terminat filmarea de azi cu 20 de minute înainte de începerea galei, am venit direct în costumul pe care îl aveam", a spus Logigan, care purta pălărie, un hanorac, jeanşi şi tenişi. Pe de altă parte, Olimpia Melinte, actriţă în lungmetrajul "#Selfie", a mulţumit publicului pentru că a fost la cinema. "Sper să avem cinematografe în întreaga ţară, în curând, în care filmele româneşti şi nu numai să se vadă la standardele la care ar trebui să se vadă. Vreau să-i mulţumesc lui Mihai Chirilov că a susţinut acest proiect, Cristinei Iacob pentru că ne-a ales şi sperăm să ne vedem în număr la fel de mare la cinema şi la partea a doua a acestui film", a spus Olimpia Melinte, potrivit mediafax.ro.

image
image
image
image
image
image
banner George Nicolescu png
Oana Roman și fiica ei, Isa  Sursa: Instagram
halle berry instagram jpg
alina serban foto cornel brad  jpg
carmen bruma fb jpg
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net