“Hell’s Kitchen – Iadul bucătarilor”: cu ce reţetă i-a cucerit Rebeca pe juraţi
“Hell’s Kitchen – Iadul bucătarilor” vine în atenţia telespectatorilor cu cele mai bune sfaturi şi reţete culinare. De această dată, unul dintre concurenţi, Rebeca, vă arată cum să preparaţi o reţetă cu totul specială: Gomboți cu curmale și dulceață de mure.
Rebeca Mădaș, una dintre concurentele de la “Hell’s Kitchen – Iadul bucătarilor”, i-a cucerit pe juraţii emisiunii cu reţeta ei de Gomboți cu curmale și dulceață de mure.
“Hell’s Kitchen – Iadul bucătarilor”: Gomboți cu curmale și dulceață de mure
“Hell’s Kitchen – Iadul bucătarilor” - Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 150 g făină
- 2 gălbenușuri
- 150 g unt
- ½ kg curmale fără sâmburi
- 150 g zahăr
- 150 g pesmet
- ½ liguriță scorțișoară
“Hell’s Kitchen – Iadul bucătarilor”- Mod de preparare:
Cartofii se fierb în coajă, se curăță cât sunt fierbinți și se sfărâmă ca pentru piure. Se face aluat din cartofi, gălbenușuri, unt, făina și sare. Din aluat se face un sul care se taie bucățele. În fiecare bucată se pune o curmală, se rulează în palmă, astfel încât curmala să fie îmbrăcată uniform în aluat. Se pune la fiert în apă clocotită cu sare. Separat se prăjește pesmetul în unt până devine auriu, apoi se adaugă în el zahărul și scorțișoara. După ce au fiert gomboții se tăvălesc prin pesmetul aromat. Se servește cu dulceață de mure, povesteşte concurenta de la “Hell’s Kitchen – Iadul bucătarilor”, care vă doreşte poftă mare!