Holograf se destramă din cauza lui Dan Bittman?


    Dan Bittman spune că pentru perioada următoare formația are multe concerte. El a evitat subiectul „despărțirea de trupă”
Dan Bittman spune că pentru perioada următoare formația are multe concerte. El a evitat subiectul „despărțirea de trupă”

Una dintre cele mai longevive trupe rock din România, Holograf, este pe cale să se destrame. Solistul Dan Bittman pare să fie cel care a băgat intrige între colegii de scenă, după ce a început să cânte separat. Bateristul Edi Petroşel a făcut declaraţii exclusive despre soarta formaţiei.

Şoc! După o activitate de 30 de ani ca solist al celei mai îndrăgite trupe rock din ţară, Dan Bittman (53 de ani) este pe cale să părăsească formaţia. Deşi a cunoscut consacrarea încă din anul 1985, alături de instrumentiştii Edi Petroşel (baterist), Tino Furtună (clăpar), Mugurel Vrabete (basist) şi Romeo Dediu (chitarist), în ultima vreme, Bittman a avut activitate intensă doar în afara trupei, lăsându-şi colegii de izbelişte. Deşi, zvonurile despre destrămarea trupei au început încă de anul trecut, iar colegii de trupă au preferat să tacă, iată că acum aceştia au hotărât să vorbească deschis despre acest subiect destul de delicat.

”Este adevărat că treburile în formaţia Holograf nu mai sunt ca acum 10 ani, dar omul e liber să facă ce vrea. Dacă Dan nu va mai vrea să cânte, atunci ne vom gândi şi noi la planul B. Au fost situaţii când el a fost bolnav şi l-am aşteptat, am luptat pentru continuitate. Dacă el va decide că vom rupe colaborarea, ne vom conforma. Deocamdată, avem programul făcut până pe august, diseară cântăm în Baia Mare”, a declarat, în exclusivitate pentru Click!,  Edi Petroşel.


    Formația Holograf a fost  înființată în anul 1978, însă Dan Bittman a venit ca solist în 1985. În ultimul an, au avut colaborări și cu vedete tinere
Formația Holograf a fost înființată în anul 1978, însă Dan Bittman a venit ca solist în 1985. În ultimul an, au avut colaborări și cu vedete tinere

Nici una din acţiunile din ultima vreme ale lui Bittman nu implică şi trupa. Anul trecut a lansat piesa ”Şi îngerii au demonii lor”, a mers la emisiuni singur şi a avut concerte cu trupa Iris şi Felicia Filip, iar acum, colac peste pupăză, a înregistrat o piesă cu Cristi Minculescu, solistul Iris.

”Această piesă, cu Minculescu, ne-a ţinut din lansarea single-ului cu trupa Holograf. Noi trebuia, ca de Dragobete, să lansăm o piesă, dar a trebuit să decalăm pentru luna mai din cauza asta”, ne-a mai spus Petroşel.

Un motiv esenţial care l-ar face pe Bittman să plece din trupă sunt banii. Din cauza tarifului destul de mare pe care-l percepe trupa pentru concerte, interesul organizatorilor a scăzut, aşa că lui Dan i-ar conveni mai mult să cânte pe cont propriu.

”Din cei 5.000 de euro, pe un concert, împărţiţi la cei cinci membri, din care se mai scad alte cheltuieli şi alte comisioane de impresariere, sunt mult prea puţini, mai ales că solicitările pentru spectacole sunt din ce în ce mai puţine. Normal că lui Bittman i-ar conveni să cânte solo”, ne-a spus un amic din preajma artistului.

Contactat telefonic, Bittman a negat. ”Nu avem timp să ne despărţim pentru că avem cântări”, a declarat artistul.

Și alte trupe rock s-au destrămat

Formația Holograf a fost  înființată în anul 1978, însă Dan Bittman a venit ca solist în 1985. În ultimul an, au avut colaborări și cu vedete tinere
Formația Holograf a fost înființată în anul 1978, însă Dan Bittman a venit ca solist în 1985. În ultimul an, au avut colaborări și cu vedete tinere

Deși are o activitate de peste 38 de ani, Holograf nu ar fi singura trupă care se destramă. Fondată în 1976, trupa Iris a rămas fără Cristi Minculescu, considerat perla trupei, chiar în toamna lui 2012, locul acestuia fiind luat de către Toni Șiecărescu, care a rezistat doar 10 luni, apoi de Rafael. Formația Vama Veche, al cărei lider era Tudor Chirilă, s-a destrămat în 2006, actualul antrenor de la ”Vocea României” fiind acum în trupa ”Vama”. În aprilie 2015, Cristi Minculescu a hotărât să se întoarcă în formație. Și trupa VH2 a suferit un declic după ce Gabriel Cotabiță a suferit un infarct, în luna mai, anul trecut. La finele lui 2015, artistul și-a reluat activitatea, însă a cântat mai mult singur, pentru că i-a convenit să nu mai împartă câștigul cu membrii trupei.

A fost operat la gât în 2012

În octombrie 2012, artistul a fost operat la Viena, după ce a fost diagnosticat cu stenoză carotidiană asimptomatică la finalul lui 2011, în urma unui RMN recomandat la un control de rutină. Dan nu a avut voie să urce pe scenă, iar trupa Holograf a trebuit să anuleze toate concertele. Deşi i se spusese că recuperarea va dura 2-3 săptămâni, după două luni, Bittman nu putea încă să vorbească normal. A reuşit să îşi recapete vocea după ce medicul Constantin Popa i-a prescris un medicament de doar 14 lei. 

Kanye West si Julia Fox jpg
Bancnotele care valorează 1800 de lire
catalin remus avocatul31 jpg
Ceapă
cub catalin botezatu png
bacteria care te poate ucide
9 semne că partenerul tău este potrivit pentru tine. Sursă foto: Pixabay
Doliu in perioada Craciunului
8  SANDA MARIN jpg jpeg
rugaciune credinta lumina paste shutterstock 712661815 jpeg
image
image
image
image
cub catalin botezatu png
Kanye West si Julia Fox jpg
FotoJet (1) jpg
Shakira cauta bona  Sursa imagine shutterstock 184651697 jpg
Kanye West
andreea ibacka si majda jpg