Horia Șerbănescu, 70 de ani pe scenă. A murit trist, părăsit de copii

simeon stalpnicul png
Horia Șerbănescu ne-a părăsit în 2010. Azi (16 martie) ar fi împlinit 94 de ani

Nu era Revelion fără Horia Șerbănescu, în cuplet cu bunul său prieten, Radu Zaharescu. Umor de calitate, spectacol în adevăratul sens al cuvântului. S-a stins în septembrie 2010, părăsit de copii și trist, după o carieră în teatrul de revistă de peste 70 de ani.

Horia Șerbănescu a făcut să râdă multe generații de români. S-a născut la data de 16 martie 1924 și ne-a părăsit în 2010, măcinat de o boală terminală. Puțini știu că a debutat pe scenă la vârsta de 5 ani, în 1929, în rolul Regelui Mihai din spectacolul ”Miss Revista”, de la Teatrul de Revistă Cărăbuş. Atunci a fost remarcat și a urmat imediat un alt rol,  Statu Palmă Barbă Cot, din ”Rodia de Aur” la Teatrul Național. Spectacolul a fost  transmis la Radiodifuziunea Română. Astfel, Horia Şerbănescu a devenit cel mai vechi colaborator al Radioului Public.

simeon stalpnicul png
Primul autograf dat de copilul Horia Șerbănescu

A format un cuplu artistic foarte îndrăgit cu Radu Zaharescu, alături de care a cunoscut succesul în Teatrul de Revistă ”Cărăbuşul” lui Constantin Tănase. Era unul dintre cuplurile artistice cele mai cerute de Televiziunea Română, în special de Revelion. Mulți ani, cei doi au fost cap de afiș în spectacolele de revistă.

simeon stalpnicul png
Cuplul Horia Șerbănescu - Radu Zaharescu a fost cap de afiș pentru multe spectacole de revistă

Horia Șerbănescu a avut o carieră artistică îndelungată. A jucat de toate: dramă, revistă, comedie, operetă, comedie muzicală, a apărut în filme, la televiziune și era prezent foarte des la radio.

Bunul său prieten Radu Zaharescu a plecat dintre noi în anul 1999, iar Horia Șerbănescu a refuzat să mai apară fără colegul său. Oricum, împlinise și el 75 de ani, dar era încă plin de energie. Asta, până într-o zi, în 2006, când inima sa s-a oprit pentru câteva momente. Medicii l-au adus la viață, iar Horia Șerbănescu a făcut o glumă pe această temă: ”Eu m-am dus să mă întâlnesc cu Sfântul Petru și l-am găsit pe Sfntul Așteaptă”, a povestit actorul, într-un interviu mai vechi.

Treptat, publicul l-a uitat, a fămas singur şi astea i-au grăbit sfârșitul actorului. Şi-a încheiat toate socotelile, s-a îngrijit până şi de amenajarea locului de veci. N-a vrut să fie povară nici pentru fiica sa, nici pentru fiul său, despre care spunea că de ani buni nu îl mai băga în seamă.

Sursa: cinemagia

cub ionita si viorica de la clejani (1) png
cub andreea berecleanu eva zaharescu png
FotoJet (1) jpg
colaj loredana groza jpg
Athos Salome jpg
cub cristian arsinel png
cub arsinel fii png
FotoJet jpg
tomate negre romanesti jpg
David Petraeus Foto Profimedia
image
image
image
image
sotie Arsinel jpg
foto 1 arsinel Adevarul (7) jpg
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
FotoJet (4) jpg
Bella Hadid a plans in fiecare zi jpg
cub cristian arsinel png