Iată cum se relaxează Octavian Ursulescu atunci când nu este pe scenă

Ultima actualizare:

Cu îndrăgitul Octavian Ursulescu ne-am întâlnit în foaierul Teatrului de Revistă „Constantin Tănase", înaintea începerii ultimei ediții a Galelor Savoy din această stagiune.

Octavian Ursulescu
Octavian Ursulescu

Extrem de încântați de întrevedere, am decis să discutăm cu unul dintre cei mai apreciați prezentatori de evenimente și spectacole din România, Octavian Ursulescu, despre noutățile din viața sa, pasiunea pentru profesie, dar și necesitatea de a lua, din când în când, o pauză de la luminile reflectoarelor și căldura publicului.

Extrem de deschis, dar și vizibil emoționat de numerosul public ce își făcea, ușor, ușor, apariția în sala de spectacol, Octavian Ursulescu ne-a povestit ce activități i-au ocupat timpul în ultima perioadă.

Ce mai face domnul Ursulescu?

Mă pregătesc de Galele Sovoy, ediția a 7-a, ultima din stagiunea actuală. Sper să nu fie ultima, în general, pentru că sunt mari greutăți financiare și poate la toamnă să pornim și cu următoarea ediție. Este singurul spectacol din România în care sunt omagiați cei care au scris istorie în teatru și film. Cântăreți, balerin, actori, oameni din culise. În prima parte a spectacolelor, tot din generația de aur, din anii ‘70, ‘80, ‘90, care au scris la rândul lor pagini extraordinare în divertismentul românesc.

Asta fac astăzi, iar la începutul lunii iunie mă pregătesc să prezint, pentru al 16-lea an consecutiv singurul festival internațional de muzică ușoară, care se desfășoară, annual, în România, festivalul ‘’George Grigoriu’’ de la Brăila. Am spus singurul, pentru că era și ‘’Cerbul de Aur’’, dar acela ba este, ba nu, ba la 5 ani, ba la 10, dar acesta, an de an, indiferent ce s-a întâmplat, s-a desfășurat. Acestea sunt obiectivele imediate,'' ne-a declarat acesta.

Octavian Ursulescu ne-a povestit, pe scurt, și despre pasiunea pe care o are pentru pescuit și grădinărit. Acesta adoră să aibă grijă de grădina sa și recunoaște că pescuitul îl relaxează.

Pe urmă, pescuit, când am timp. Bine, acum este prohibiție, dar poate reușesc să mă strecor undeva, la câțiva peștișori, mă îngrijesc de grădina mea, aștept fragii și cireșele. Eu am o grădină mică, să nu-și închipuie lumea că am vreo vilă și am pus câte un pom. Fragii sunt în libertate, ei sunt stăpânii curții,'' a continuat Octavian Ursulescu.

Și dacă Octavian Ursulescu tot a deschis subiectul și a vorbit despre relaxare, am vrut să aflăm mai multe detalii despre ceea ce face atunci când ia o pauză de la lumina reflectoarelor și nu e pe scenă. Cum își petrece timpul atunci când nu merge la pescuit și când nu se ocupă de grădină?

Când nu sunteți pe scenă, cum vă relaxați?

Ocupația mea de bază a rămas aceea de jurnalist. Sunt redactor la revista ‘’Actualitatea muzicală’’ a Uniunii Compozitorilor din România, de când s-a înființat, din 1990, sunt membru membru fondator. Singura publicație de specialitate, pentru că semnează numai condeie de mare valoare, în toate domeniile muzicii. Singura publicație care apare neîntrerupt, vă spuneam, din 1990. Acolo nu este ușor, pentru că am mult de scris. Prezint diverse discuri, pentru că sunt solicitat, casele de discuri mă roagă să scriu câte ceva despre artiștii respectivi. Marian Nistor mă roagă la fiecare carte de poezii, să-i fac și prefața și postfața. Acum am scris pentru volumul patru, vreau să vă spun că deja are volumul cinci pregătit. A zis că în pandemie a scris multă poezie. Am scris prefață și Marinei Almășan, deci sunt alături de cei care mă solicită să scriu. Eu nu mai vreau să scriu. Am scris șase și știu că nu prea citește nimeni,'' a adăugat celebrul prezentator.

Citește și Octavian Ursulescu a studiat să fie inginer, dar a devenit prezentator

Octavian Ursulescu este un cunoscut prezentator din România, ce este îndrăgit și apreciat de public, datorită naturaleții și pasiunii pentru profesia pe care o are.

Și-a început cariera de jurnalist încă din liceu, când a publicat poezii, ca mai apoi să colaboreze cu ziarul „Scînteia tineretului". În 1983 a prezentat pentru prima oară Festivalul de la Mamaia, urmând numeroase concursuri și evenimente. 

Din 1990 este redactor la revista Actualitatea Muzicală a Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor, unde este și membru fondator.

Citește și Octavian Ursulescu a studiat să fie inginer, dar a devenit prezentator

image
image
image
image
image
image
Maria Lătărețu a fost  supranumită de  arabi ”regină” și au  adulat o pentru vocea ei  jpeg
image png
image png
stela popescu scaune (1) png
gestul facut de catalin dobrescu oana radu webp
cardi b sexy instagram jpg
puiu calinescu jpg
banner maria constantin png
image
actualitate.net
image
actualitate.net