Iată cum ţin vedetele noastre postul Crăciunului

Ultima actualizare:

    Irina Loghin
Irina Loghin

Astăzi începe postul Crăciunului, iar VIP-urile autohtone îşi propun să respecte rigorile impuse de calendarul creştin ortodox. Postul înseamnă nu doar un regim alimentar, ci şi unul trupesc, însă nu toată lumea respectă acest lucru.

Irina Loghin bea lapte de soia făcut în casă

Pentru Irina Loghin (77 de ani) posturile au devenit mult mai uşoare, deoarece ea a renunţat la carne de mai bine de 30 de ani. Îndrăgita interpretă de muzică populară şi-a schimbat radical modul de viaţă şi a învăţat să facă tot felul de preparate pe bază de soia, un aliment sănătos, care previne cancerul şi scade colesterolul. Artista s-a obişnuit să consume lapte de soia, preparat chiar de mâna sa, dar şi brânză tofu.

Simona Pătruleasa renunţă doar la carne

simeon stalpnicul png

Simona Pătruleasa (41 de ani) s-a obişnuit să ţină toate posturile din an, împreună cu soţul ei, Sabin Ivanof (42 ani). Prezentatoarea prepară în casă doar mâncăruri de post. Însă, de când a apărut fetiţa lor, Ingrid, Simona renunţă în post doar la carne nu şi la lactate. ”Gătesc pentru Ingrid şi n-am ce face, mai gust şi eu. De aceea, acum, ţin posturile doar fără carne, nu şi fără lactate”, susţine prezentatoarea ştirilor de la Kanal D. 

Rita Mureşan se abţine de la sex

simeon stalpnicul png

Creatoarea de modă Rita Mureşan (43 de ani) se abţine de la tot ce e interzis în perioada posturilor. Cei care o cunosc ştiu că designerul, care acum practică terapia cu îngeri, s-a îngrăşat foarte mult, apoi a slăbit 40 kg într-un mod miraculos. Acum, ea şi-a găsit echilibrul ţinând posturile, din toate punctele de vedere, abţinându-se inclusiv de la sex.

Cornelia Rednic face prăjituri de post

simeon stalpnicul png

Cornelia Rednic (47 de ani) a devenit expert în prăjituri de post. Artista îşi exercită talentele în bucătărie cel mai mult în perioada posturilor. Cornelia ţine post cot la cot cu soţul ei, Lupu Rednic. Chiar dacă ea, uneori, nu reuşeşte să ţină tot postul, tot prepară mâncăruri şi prăjituri delicioase de post, în mod special pentru soţul ei. Una din specialităţile sale de casă este prăjitura cu vişine, apoi plăcinta cu pere.

Fetele de la Bambi au primit ajutor divin

simeon stalpnicul png

Raluca (31 de ani) şi Denisa Tănase (29 de ani) sunt foarte credincioase şi merg des la biserică. Cele două surori fac tot posibilul să ţină posturile, dar au fost şi momente când, din pricina turneelor şi a programului încărcat de la filmări sau de la concerte, nu au reuşit să ţină postul integral, ca la carte, aşa cum îşi propuseseră. Ele spun că au simţit ajutor divin de fiecare dată când au reuşit să ţină post. Raluca şi Denisa merg des la Prislop şi s-au rugat de mai multe ori la părintele Arsenie Boca. 

Cosoi îţi propune o reţetă de post

simeon stalpnicul png

Laura Cosoi (34 de ani) are mai multe reţete preferate de post, pe care le prepară cu mâna ei. De pildă, supa de năut este la mare trecere. Pentru ea ai nevoie de: 300 g de năut, 2 morcovi, 1/2 rădăcină de ţelină, 1 ceapă, 3 căţei de usturoi, 2 linguri de ulei de măsline, 1/2 lingură de boia iute, sare, piper. Năutul se înmoaie 5 ore, se curăţă legumele şi se pun la fiert. Se pun într-un blender si mixează până se obţine o pastă. 

Ioana Ginghină se gândeşte mai mult la cei din jur

simeon stalpnicul png

Pentru Ioana Ginghină, alimentaţia pe bază de fructe, legume şi cereale nu reprezintă o problemă. Ea oricum mănâncă dintotdeauna sănătos şi ţine frecvent cure de detoxifiere. Astfel, posturile fac parte din stilul ei de viaţă. „De 20 de ani ţin Postul Crăciunului şi Postul Paştelui, iar în restul anului ţin post miercurea şi vinerea. Nu mi se pare deloc complicat, m-am obişnuit, mi-ar fi chiar greu fără ele. În această perioadă, pe lângă alimentaţie, caut să fiu mai bună, să eman energie pozitivă, să mă gândesc mai mult la cei din jur. Postul Crăciunului e, pentru mine, un prilej de instrospecţie a sufletului”, spune actriţa.

image
image
image
image
image
image
image png
banner zurli png
casa adela popescu colaj jpg
banner catalin dobrescu oana radu png
tavi clonda si gabriela cristea e1676360535995 jpg
banner rona hartner png
banner madalin ionescu png
banner denisa manelista png
image
actualitate.net
image
actualitate.net