Ileana Stana Ionescu, premiată pentru întreaga carieră la Premiile Gopo!

Ileana Stana Ionescu, alături de soţul său şi de Paul Surugiu
Ileana Stana Ionescu, alături de soţul său şi de Paul Surugiu

Una dintre cele mai îndrăgite actriţe de comedie de la noi va omagiată anul acesta, pe 19 martie, la ediţia cu numărul 13 a Galei Premiilor Gopo. Ileana Stana Ionescu s-a retras anul trecut de pe scena teatrului şi din lumina reflectoarelor, lăsând loc şi generaţiei tinere.

După 60 de ani de carieră, cu mii de reprezentaţii în piese de teatru jucate pe scenele teatrelor din Bucureşti şi din ţară, şi zeci de filme, actriţa Ileana Stana Ionescu (82 de ani) va fi omagiată cu Premiul pentru Întreaga Carieră în cadrul celei de-a 13-a ediții a Galei Premiilor Gopo. Evenimentul va avea loc marți, 19 martie, de la ora 20.00, la Teatrul Național din București și va fi transmis în direct pe Film Now, online, pe premiilegopo.ro și înregistrat, pe Digi 24. Actriţa a încântat spectatorii români, interpretând sute de personaje de film și teatru.

Născută pe 14 septembrie 1936, la Brad, Hunedoara, Ileana Stana Ionescu a debutat ca actriţă la vârsta de 19 ani, la Teatrul de Stat din Reşiţa, cu rolul Agnes în „Şcoala femeilor”, de Molière. În anul 1959 s-a transferat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ, unde câțiva ani mai târziu a fost remarcată de Radu Beligan și invitată să concureze pentru un post la Teatrul Național din București. Debutul pe scena Teatrului Național s-a întâmplat în 1965, avându-l ca partener pe Florin Piersic în „Idiotul”. De-a lungul anilor, Ileana Stana Ionescu s-a remarcat prin roluri ca Ana Petrovna în „Maşinăria Cehov”, Chiriachiţa, în „Titanic Vals”, Chiralina, în „Coana Chirița”, Fraulein, în „Gaiţele” sau Constance, în „Nebuna din Chaillot”. În 2002 a devenit societar de onoare al Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti (actor care primește salariu pe tot timpul vieții din partea teatrului la care este angajat).


    Ileana Stana Ionescu, alături de soţul său şi de Paul SurugiuFoto: TVR 2
Ileana Stana Ionescu, alături de soţul său şi de Paul SurugiuFoto: TVR 2

Adevăratul motiv pentru care Ileana Stana Ionescu s-a retras din teatru

Anul trecut, actriţa a fost invitată de Fuego în emisiunea de la TVR 2, “Drag de România mea”, unde a mărturisit că şi-a dorit să renunţe la scenă, pentru a face loc generaţiei care vine din urmă. „Am vrut să renunţ acum, ca să fiu în amintirea oamenilor aşa cum sunt astăzi. Am zis să întrerup teatrul, să trag cortina, cum se spune acum. Nu se poate şti ce-ţi oferă viaţa. Nu aş vrea să-mi pun colegii într-o situaţie neplăcuă. Vreau să-şi aducă aminte de mine fermă, în putere, aşa cum am terminat de fapt teatrul, cum am ieşit din el. Soţul meu m-a ajutat foarte mult, m-a încurajat... Acum voi fi în familie, la căsuţa mea de care ne vom bucura. Vreau să ne bucurăm de tot ce e în jurul nostru. Avem un fiu plecat în America, cu care ţinem legătura datorită tehnologiei, avem şi un nepot de 8 ani. Au fost aici şi au stat 3 săptămâni”, a povestit Ileana Stana Ionescu la emisiunea de la TVR 2.

Citeşte şi:

Ileana Stana Ionescu, 63 de ani de iubire: „Eu și soțul suntem o singură ființă!”

Ileana Stana Ionescu sau cum e să iubești 60 de ani același bărbat

087 women 19 Camelia Sucu (1) jpg
cub rebeca onoriu png
horoscop zilnic 4 octombrie jpeg
FotoJet (5) jpg
FotoJet jpg
cub rona hartner png
Camelia Șucu a fost căsătorită cu Dan Șucu
cub theo rose anghel damian png
image
image
image
image
image
image
inna si mos craciun jpg
cub theo rose anghel damian png
Ion Dichiseanu si unica sa fiica Ioana jpg
Mihai Bendeac FOTO Facebook
De ce participa de fapt Andreea Tonciu la Survivor Romania 2022 jpg
nicole cherry jpg