Imagini nemaivăzute din familia Corinei Chiriac. “Tata era băiat de gașcă, le curta pe doamne cu umor”

image
Când Corina a întrecut celebritatea tatălui, el obişnuia să se prezinte cu mândrie: „Sunt tatăl Corinei Chiriac!”

Celebra cântăreaţă s-a născut în Bucureşti şi a crescut într-o familie bună. Părinţii Corinei Chiriac au fost profesori la Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti. Tatăl era compozitor, iar mama pianistă de excepţie. La 100 de ani de la naşterea compozitorului Mircea Chiriac, artista a marcat momentul cu un mesaj emoţionant.

Una dintre figurile emblematice ale muzicii uşoare româneşti, Corina Chiriac a cucerit cu melodiile ei zeci de generaţii. Este o artistă completă şi complexă: cântăreaţă, compozitoare, textieră, actriţă şi realizatoare de emisiuni tv. Unul dintre lucrurile mai puţin ştiute despre ea este că părinţii au vrut ca micuţa Corina să îmbrăţişeze o carieră de violonistă, însă ea şi-a dorit să devină actriţă. A urmat Institutul de Teatru, iar în 1970 a câştigat trofeul „Steaua fără nume” care a propulsat-o în lumea muzicii uşoare. „Inima îmi bate cu putere, la fiecare spectacol. Îmi place ce fac, părinţii voiau să devin violonistă, am studiat acest instrument vreme de 10 ani. Asta mi-am dorit, să strălucesc pe scenă şi să fiu artistă”, a spus Corina.

image

Interpreta s-a născut într-o familie de muzicieni, ambii părinţi fiind profesori la Conservatorul bucureştean. Puţini ştiu că artista este armeancă după mamă. Pe mama Corinei o chema pe numele de fată Arşaluis Calaigian, iar un unchi a fost preotul Mampre Biberian, slujitor la altarul Catedralei Armene din Bucureşti. Duminică s-au împlinit 100 de ani de la naşterea tatălui celebrei cântăreţe. Corina a marcat acest moment cu o postare de suflet pe Facebook. „Pe 19 mai 2019 se împlinesc 100 de ani de la naşterea tatălui meu, Mircea Chiriac, absolvent al Facultăţilor de Drept şi Muzică, Violonist, Pianist, Compozitor şi Profesor de armonie şi contrapunct la Conservatorul «Ciprian Porumbescu» din Bucureşti şi Membru al Uniunii Compozitorilor din Capitală. Tata era o «figură», un băiat extrem de muncitor şi deştept, «băiat de gaşcă» iubitor de prieteni şi de discuţii interesante, primea cu plăcere musafiri şi le curta pe doamne cu mult umor! Cândva, cumva, undeva, voi preda altora tot ce am învăţat de la el: respectul, datoria, demnitatea... Vă prezint cu mult drag momente din albumul cu fotografii. Bunul Dumnezeu să îl păstreze în Lumina Lui!”, a scris Corina pe Facebook. Mircea Chiriac s-a născut pe 19 mai 1919 şi a murit pe 1 decembrie 1994, chiar în anul în care Corina s-a repatriat după şase ani petrecuţi în SUA. Mircea şi Elisabeta Chiriac s-au căsătorit în 1946, iar în 1949 s-a născut Corina Chiriac, unicul lor copil. 

image
Ruxi si Cristi Mitrea Sunt celebru, scoate ma de aici foto Pro TV jpg
mihaela cernea cu sotul craioveanu costin  db 11 19 2007 2 01 35 PM JPG
cub ileana stana ionescu alexandru arsinel png
andreea marin si cove jpg
woman 4214744 1920 jpg
david si victoria beckham
Kristina Cepraga Dana Savuica E OK sa fii vedeta 2018 jpeg
cub anamaria prodan animat gif
vagner jpg
Prof  Univ  Dr  Nicolae Marcu jpeg
image
image
image
image
cub ileana stana ionescu alexandru arsinel png
mihaela cernea cu sotul craioveanu costin  db 11 19 2007 2 01 35 PM JPG
david si victoria beckham
Amal și George Clooney (8) jpg
Stela Popescu &  Alexandru Arşinel
vlduta lupau si adi rus colaj