INTERVIU Actriţa Monica Davidescu, reguli noi la teatru: «Nu ne apropiem pe scenă şi nu ne vorbim faţă în faţă»

Ultima actualizare:

    Monica Davidescu şi Aurelian Temişan sunt cuplu şi în viaţă, şi pe scenă
Monica Davidescu şi Aurelian Temişan sunt cuplu şi în viaţă, şi pe scenă

Actriţa Monica Davidescu (47 de ani) s-a reîntors la teatru! Se consideră norocoasă pentru că a revenit repede pe scenă şi a avut deja primul spectacol la TNB, pe data de 16 iulie. Cum şi în ce condiţii, ne spune chiar Monica Davidescu, care încearcă să se adapteze noilor reguli impuse de pandemia provocată de coronavirus.

  • Click! Cum e de 4 luni practic fără scenă? Actorii au suferit mult în perioada asta şi încă nu s-a terminat!

Monica Davidescu: Scena e locul  pentru care actorul de teatru se ,,antrenează’’  zilnic. Mulţi dintre actori au continuat aceste antrenamente prin repetiţii online sau singuri acasă, pentru că toţi ne dorim să  ne reîntoarcem cât mai repede pe scenă.

  • Te-ai reîntors însă la teatru pentru repetiţii...

Da. La terminarea stării de urgenţă, am reuşit să ne întoarcem la repetiţii la TNB.  Teatrul Naţional are spaţii generoase pentru repetiţii, două dintre acestea  (cele folosite frecvent în această perioadă) fiind în aer liber, adică Sala Amfiteatru, situată pe TNB în aer liber, unde se joacă seară de seară, şi  terasa din zona bibliotecii TNB, fostul spaţiu numit ,,La Motoare”.

  • Ce simţi că nu îţi poţi face meseria acolo unde îţi este cel mai drag, să joci pe scenă?

Nesiguranţă.  Nu mai joc atât de des cum făceam înainte pentru că am spectacole care nu pot fi adaptate pe scenă, în aer liber, dar am două spectacole din repertoriul TNB care au fost adaptate şi s-au jucat deja, şi sunt în continuare programate. Aş spune că mă număr printre norocoşii care au revenit repede pe scenă.

Actriţa a fost nerăbdătoare să-şi reia spectacolele
Actriţa a fost nerăbdătoare să-şi reia spectacolele

  • Când ai avut primul spectacol de după pandemie?

Am avut primul spectacol joi, pe 16 iulie, apoi au urmat pe 18 şi 19 iulie.  Zilnic repet  alături de alţi 3 colegi de la TNB un  spectacol în programul TNB ,,Uşi Deschise’’. 

  • Ce schimbări crezi că vor avea loc pentru voi, actorii, de acum încolo? 

Cred că teatrul  va exista în continuare. O să ne adaptăm şi noi, ca toată lumea.  Încă sunt bulversată şi nu ştiu cum şi dacă vor avea loc schimbările.  Cert e că acum respectăm distanţa, în primul rând între noi şi spectator, apoi, între noi pe scenă stăm mai la distanţă, nu ne mai apropiem decât dacă e strict necesar şi pentru foarte puţin timp, dacă ne apropiem avem grijă să nu ne vorbim în faţă, ci privind în aceeaşi direcţie. Nu e uşor. Noi încercăm să reproducem în scenă o felie de viaţă cu toată realitatea sa, transpusă teatral. Acum…ne adaptăm. De altfel, aceasta cred că e acţiunea de bază, adaptarea. În plus respectăm normele de igienă, spălatul mâinilor, dezinfectatul, purtatul măştii în toate spaţiile închise.

  • În perioada pandemiei le-ai citit poveşti copiilor! Încă o mai faci! Ştiu că pui şi voci pentru poveşti audio! Cum e?

Am descoperit în asta o activitate foarte interesantă, nu e deloc uşoară, pentru că e foarte migăloasă, dar e plăcută. Iniţial am zis să sar în ajutorul părinţilor care  nu mai ştiau cu ce să umple timpul copiilor, să asculte ceva interesant, sau pur şi simplu să îi adorm pe micuţi cu o poveste. Am fost încântată să ştiu că am reuşit de multe ori şi am primit constant mulţumirile părinţilor.

La iniţiativa Editurii Litera, am început să înregistrez diferite cărţi. Sunt proiecte pe care le veţi găsi în pagina Editurii Litera, online sau pe CD, alături de carte în librării.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
lavinia si banica jpg
Artista s-a aflat în pragul anorexiei
vedete la un pas de moarte jpg
monica tatoiu
Alexandru Ciucu jpg
tania popa colaj facebook jpg
„Singurul om cu care probabil voi ține legătura este Zmărăndescu",  a spus Ana Maria Pal
image
actualitate.net
image
actualitate.net