INTERVIU Adina Buzatu: “Am bifat o premieră, m-am apucat de gătit. Eu nu făceam înainte nici măcar o cafea“

12 aprilie 2020
image

Pe Adina Buzatu, aniversarea celor 43 de ani a prins-o acasă, în izolare. Pandemia de coronavirus i-a pus lacătul pe ușa magazinului din Mall Băneasa, însă această pauză fortață este privită cu optimism de celebrul stilist al vedetelor. Petrece mult timp cu fiica ei, Sara (22 de ani), alături de care experimentează rețete culinare, citește și ascultă muzică. Adina ne-a povestit despre viața din spatele ușilor închise.

  • Click!: Adina, te-ai sărbătorit acasă, în izolare! Prima zi de naștere așa. Cum a fost?

Adina Buzatu: De ziua mea am petrecut acasă, cu ai mei, am făcut un live pe Facebook, cu prietenii, a fost foarte drăguț, i-am simțit aproape, au fost zeci de mii de oameni cu care am vorbit. După aceea a fost diferit decât în alți ani, întotdeauna primeam o mulțime de mesaje, dar parcă anul acesta mai mult că niciodată pentru că lumea a avut și mai mul timp și am primit multe mii de mesaje pe toate rețelele de socializare dar și pe whatsapp. Dacă poți să crezi încă mai am de răspuns la 3-400 de mesaje, că nu mai prididesc, am răspuns la 100-200 pe zi. Lumea e un pic mai caldă, mai apropiată acum, e o schimbare foarte importantă pentru noi toți. Ne-am oprit puțin cu toții și am început să ne gândim la cei dragi, la cei care contează acum pentru noi, la lucrurile simple, ne bucurăm acum de niște lucruri care înainte ni se păreau normale, până și faptul că savurezi un ceai acasă e un lux extraordinar. Înainte îl dădeai pe gât și fugeai repede la birou. Apropo de ziua mea, vreau să spun că anul asta, în afară de mesaje și tot, m-am mirat și m-a bucurat că o mulțime de români mi-au trimis chestii drăguțe, fie cadouri, fie flori. Au găsit variante să îmi trimită acasă  sau la magazin, era încă deschis, semne din astea de dragoste. Nu e vorba de valoare, ci de iubire, de prietenie, de apreciere, foarte frumos! Cred că a fost cea mai emoționantă zi de naștere!

image
Adina Buzatu ne-a povestit despre viața ei în izolare
  • Cum ești în perioada asta grea pentru noi toți?

De când aveam 12 ani, de când eram mică efectiv, nu am stat atâta acasă și nu am stat atâta fără să muncesc. Eu muncesc de la 14 ani, după cum știi, și toată viața mea am muncit fără să am sâmbătă, duminică, n-am avut zile libere, nu prea am avut vacanțe, când erau vacanțe erau zile lucrative combinate, așa, plecam la business în Italia, la Milano, și îmi mai luam două zile pentru mine. Niciodată nu era vacanță în adevăratul sens al cuvântului, să stau 2 săptămâni la soare, nu am pățit treaba asta. Și atunci pentru mine e o schimbare foarte mare, într-un fel benefică, pentru că mă odihnesc, în alt fel, oarecum negativă, nu știu, pentru că mi-e și frică, nu știu dacă se va reîncepe activitatea și eu voi intra ușor în ritmul normal pentru că mi se pare că m-am obișnuit așa.

  • Ești împreună cu fiica ta acum?

Am norocul extraordinar că Sara, fiica mea, a reușit să vină în țară și atunci stăm împreună și de mult mult timp nu am mai reușit să petrecem atât de mult timp, să ne bucurăm una de alta. Facem sport, ne uităm la filme, citim, jucăm table, cărți, facem lucruri foarte drăguțe, de care niciodată nu am avut timp să ne bucurăm.

  • Cum e Sara în perioada asta?

Sara este acasă, cu mine. Este ultimul an de facultate, la Ecole Hoteliere de Lausanne, unde învață  Management Hotelier, iar facultatea este închisă. E destul de greu din punctul acesta de vedere, face cursuri online, are proiecte și lucrează foarte mult de aici. În plus, lucra foarte mult timp pentru o companie din Londra, deci lucrează mult. În Londra coordonează departamentul de marketing al unei companii tech. Lucrează la distanță. Pentru ea, activitatea este foarte intensă. Sigur că își face probleme din punctul de vedere al faptului că urma să fie ceremonia de închidere de an și nu se știe dacă se va ține, sunt multe lucruri cu semnul întrebării. Oricum, ea are rezultate excepționale până acum și îi va fi ușor să termine cu brio și nu vor fi probleme, însă e stresant pentru toată lumea. Sunt prietenii, colegii, vorbește cu toți. Prietena ei din Spania îi povestea că nu ies din casă deloc cu săptămânile și că dacă ies din prima îi ia poliția de la ușă, este foarte greu și la ei.

  • $reperio-embed:https://www.instagram.com/tv/B-Oxx4Vjb7G/$ Ai bifat o premieră în izolare!

Da! Un alt lucru important, ca premieră mondială, m-am apucat de gătit. Eu nu făceam înainte nici măcar o cafea, chiar râdeam pe tema asta, că pentru mine ar fi un cahallenge să-mi ceară cineva să-i gătesc - o cafea. Ei, ai să râzi, acum m-am apucat de făcut și fac de la salate, până la friptură și înghețată și chiar de ziua mea am făcut o mică petrecere în familie, extrem de mică, adică doar noi și mi-a plăcut enorm. Am făcut conopidă, țelină, friptură la grătar și înghețată de casă din banane cu lapte, fără zahăr. Deci am învățat lucruri noi, pe care niciodată nu aș fi putut să le învăț.

  • Ce îți lipsește în perioada asta de stat acasă?

Un minus major este acela că nu o văd pe mama și mi-e tare dor de ea. Nu e prea tinerică și mi-e teamă să o expun, însă mi-e tare greu fără ea. De ziua mea ne-am auzit la telefon, dar nu ne-am văzut, e dificil. Nu îmi văd prietenii, dar mă aud des cu ei.

  • Ai avut timp să îți pui la punct proiectele viitoare?

Apropo de proiecte viitoare, eu am avut importuri și mi-a venit absolut toată colecția până în ziua în care s-a închis magazinul. A venit marfă din Italia, din Franța. Așa este un lucru extraordinar, pentru că imediat după perioada de carantină, oamenii totuși își vor continua viața. Vor avea evenimente, se știe că vara este plină de evenimente. Sigur, că două-trei luni acestea nu se vor ține, ulterior însă vom avea evenimente, nunți și evenimente speciale și eu sunt pregătită cu o colecție absolut superbă, astfel încât să pot să îmbrac clienții într-o singură zi. Nu e nevoie să își comande nimic, vin, i-am îmbrăcat, eu am croitori, fac toate modificările pe loc, și pot pleca cu ele și în felul acesta vin în întâmpinarea clienților mei.

  • Ți-a fost afectat businessul în perioada asta? Ai închis magazinul din Băneasa…

În perioada asta suntem disponibili online, dar eu prefer clienții să probeze, la mine e o experiență, întreabă, e o bucurie pur și simplu, nu e doar a-ți cumpăra ceva, ci a-ți însuși un stil anume, care ți se potrivește. Eu stau de vorbă cu fiecare client în parte, eu sau un om din echipa mea, și le construim un stil în funcție de aspectul fizic, personalitate, cromatica feței, preocupări, statut social, și contextul în care merg, iar treaba asta pe ei îi ajută. Una e să cumperi pur și simplu ceva, să te acoperi, și alta e să cumperi ceva ce te pune în evidență cu adevărat. Din punctul meu de vedere deocamdată stau relaxată, am grijă de toți angajații mei să fie bine, pentru că echipa mea e cu mine de 10 ani însă nu îmi este ușor în momentul asta. Decât să mă arunc în online și să vând cu orice preț prefer în continuare să rămână o experiență excepțională pentru fiecare client în parte. Dau sugestii online, mă sună pe telefonul de la magazin pe care l-am luat la mine. Am vrut să răspund personal și să dau mesaje personal clienților pe whatsapp și la fel pe Instagram și pe Facebook sunt disponibilă și răspund. Am mult mai mult timp acum și conversez cu prietenii și cu clienții  mei pe teme de stil.

  • Știu că mergeai foarte des în Italia.

Un subiect extrem de dureros este situația Italiei și faptul că mulți dintre prietenii mei și-au pierdut tații. Este cazul lui Massimiliano Bresciani, proprietarul celui mai important brand producător de șosete și de lenjerie și este un brand pe care îl reprezint în exclusivitate în România de foarte mult timp. Suntem prieteni și și-a pierdut tatăl din cauza acestui virus nenorocit. Dar, în general, majoritatea prietenilor mei de acolo au de suferit și este foarte greu, vorbesc cu ei aproape zilnic, vorbesc cu prieteni din Statele Unite, Australia, cu parteneri de afaceri din Franța. Îmi povestea, de exemplu, Yoahm Baruch, designerul și proprietarul unuia dintre cele mai mari branduri din lume, Lord&Fools, cel care îl îmbracă pe Ricky Martin, Roberto Alagna, Beyonce, o grămadă de staruri hollywoodiene și nu numai, îmi povestea că din păcate drama cea mai mare va fi după ce se va termina, când capacitatea de producție este spre zero, s-au închis fabrici și va fi un moment foarte dificil pentru modă, un moment de răscruce, îmi este greu să îmi spună fiecare poveștile lor. Pe de altă parte, așa cum spuneam și în cazul prietenilor români, s-a creat o comunicare specială. Comunicăm mult mai mult. Dacă cu Yoahm vorbeam de 3-4 ori pe lună și ne vedeam o dată la 6 luni, acum vorbim aproape zilnic. Cu Ana Cerutti, prietena mea din Italia, la fel. Cu alți prieteni din Italia, Franța, Germania, Spania, vorbesc în permanență și poate că nenorocirea asta, deși ne-a îndepărtat fizic, afectiv ne-a apropiat, cred că pur și simplu ne-a readus cu picioarele pe pământ să vedem că putem prețui lucrurile simple, sănătatea și faptul că măcar avem un acoperiș deasupra capului și ceva de-ale gurii și ne putem consideră norocoși. Ajunsesem practic noi, omenirea, să vrem mai mult și mai mult material și să realizăm că lucrurile alea nu sunt atât de importante în realitate.

  • Ai fost în Italia și Elveția înainte de coronavirus!

Înainte de a începe această criză eu am fost în Italia. Norocul meu că deși am fost invitată la mai multe prezentări de modă, în timpul Milano Fashion Week am ales să merg la Sara, fiica mea, în Elveția, la ski. Am preferat să nu mă duc, a fost o chestiune de  feeling, pur și simplu. Îți dai seama ce panică ar fi fost să mă duc la acele prezentări. În altă ordine de idei, am fost în Elveția fix înainte să înceapă să se extindă virusul, deci în momentul în care eu am fost în Elveția totul era ok și la o săptămână-două după a început o nebunie întreagă! Deci am fost foarte norocoasă că, deși am vizitat țările astea cu probleme, nu am fost nici în carantină, nu am avut nici probleme de sănătate, m-a ferit Dumnezeu pur și simplu!

Citește și:

Adina Buzatu, eforturi uriașe ca să-și salveze afacerea cu haine

Adina Buzatu te invită să ieși luni în balcon. Uite ce idee a avut stilista

adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
carla s dreams bobonete 2 PNG
foto mare profimedia 0691691838 copy jpg
survivor2 png
image png
iumor jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
alexandra stan sexy png
14 vedete diana sar vlad pro tv jpeg
carla s dreams bobonete 2 PNG
carla s dreams jpeg
foto mare profimedia 0691691838 copy jpg
ramona olaru catalin cazacu jpeg