INTERVIU Andrei Duțu de la X Factor, despre familie și carieră. A studiat muzica în Anglia și tânjește după viața de acasă

Ultima actualizare:

    Andrei Duțu a făcut o impresie foarte plăcută la X FactorFoto: Antena 1
Andrei Duțu a făcut o impresie foarte plăcută la X FactorFoto: Antena 1

Pe Andrei Duțu l-ați văzut sezonul acesta la X Factor. Face parte dintre cei trei ultimi elevi ai lui Ștefan Bănică, din battle-urile de la Antena 1, fiind chiar unul dintre preferații celor de acasă, iar nou l-am întâlnit zilele trecute la avampremiera filmului "West Side Story".Am vrut să aflăm mai multe despre el, mai ales că afișează un aer misterios, iar la film a venit precum un londonez, cu umbrelă și stil cât cuprinde.

  • Click!: Te știm de la X Factor și am vrea să ne spui cine ești și de unde vii?

Numele meu este Andrei Duțu, m-am născut în București și în momentul ăsta încerc să-mi regăsesc drumul către casă. Că știu unde vreau să mă duc. Trebuie să-mi dau seama de unde am plecat și mă bucur că am reajuns la ai mei. Să mă reconectez cu familia, să reînțeleg niște valori pe care cumva le pierdusem în străinătate. Să mă reîntâlnesc cu probleme pe care le au părinții mei, probleme care nu au trecut și mi-aș dori că exemplul meu să aducă ceva nou mai departe.

  • Mai cântă cineva din familia ta?

Mama mea a fost în corul Operei Naționale. Mi se mai spune că semăn cu mama, că am ochii ei. Am crescut cu muzică în casă și asta a fost marea minune pentru că s-a legat ceva până la urmă. Visul ei a fost să mă duc către muzică clasică. Am studiat, dar mi-a plăcut muzica ușoară, să scriu versuri și să mă exprim în poezie și atunci muzică aceasta a fost mai accesibilă pentru mine pentru a merge pe urmele unui songrwiter, ceea ce-mi doresc să ajung.


    Andrei DuțuFoto: arhivă personală
Andrei DuțuFoto: arhivă personală
  • Ai participat la "X Factor", ce așteptări ai de la viitor, de la acest show?

De la viitor, nici nu o să spun altceva decât despre viitor. Vreau să aduc foarte multă muzică, povești pe care le-am scris, vreau să arăt de ce sunt capabil și vreau să vorbesc lumii despre ce am înțeles eu din anii pe care i-am trăit.

  • Urmează o colaboorare cu cineva special? Poate o piesă cu antrenorul Ștefan Bănică?

Ar fi o plăcere pentru mine. Din punctul de vedere al colaborărilor încerc să mă uit la oameni cu care eu pot crea ceva, mă uit la oameni din generația mea, mă uit la oameni cu care pot să cresc în același timp. Și da, o piesă cu Ștefan Bănică ar fi un vis.


    Andrei Duțu, parte din echipa lui Ștefan BănicăFoto: Antena 1
Andrei Duțu, parte din echipa lui Ștefan BănicăFoto: Antena 1

Unde ai fost pînă acum?

Am stat în Anglia, am studiat muzică acolo, am o trupă pe care am format-o în UK, Unknown Chapters, noi am lansat muzică în anul de pandemie, cumva în pofida faptului că totul era închis, am încercat să ținem trupa pe drumul ei. Am încercat să lansăm muzică și să ne menținem pe piața underground de acolo. M-am întors în România acm 6-7 luni și am avut ocazia să pot participa la X Factor și cumva lucrurile se mișcă.

Colaborezi cu cineva anume?

În momentul acesta nu sunt semnat cu nicio casă de producție, încerc să ajung într-un punct în care pot să devin un artist bun pentru o casă de discuri. Nu vreau să semnez un contract și să rămân undeva într-un sertar.

Ai primit propuneri pentru a colabora cu cineva de la noi?

Am primit, dar nu în România și, în funcție de răspunsul meu de atunci, aș fi fost într-un alt loc. Dar eu mă bucur foarte mult că mi s-a păstrat drumul pe care eu vreau să îl am. Cred foarte mult în muzica pe care o fac, îmi doresc să o aduc și îmi doresc să am parte de parteneri care să bată același drum cu mine.

2021 a fost un an bun, îl schițezi pe următorul, pe 2022?

E cu dus și întors. Eu sper ca lucrurile să se schimbe, să se mai deschidă. Cu siguranță muzica va avea de câștigat în 2022.

  • Observ că ai un stil londonez ...

Am împrumutat o umbrelă de la prietena Jazzy Jo, cu care m-am întâlnit la X Factor (râde). Suntem doar buni prieteni și am venit la premiera filmului "West Side Story".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
1 liviu varciu si carmina 5 jpg jpeg
toma caragiu jpg
tamara buciuceanu jpg
elena carstea jpeg
salma hayek rochie albastra profimedia jpg
seraphina rose ben affleck fin profimedia colaj png
Pentru cei care nu își mai amintesc, trupa Holograf a fost înființată în anul 1977 de către Mihai Pocorschi
banner julia jianu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net