INTERVIU Ce fac Adela Popescu și Radu Vâlcan după ce adorm copiii: "Așteptăm momentele astea în fiecare zi"

image
Viviana Sposub, Cove și Adela Popescu

Adela Popescu (33 ani) și Radu Vâlcan (43 ani) au o familie frumoasă, reunită de curând, căci soțul vedetei a fost plecat din țară, cu proiectul pe care îl are la o altă televiziune. Ce înseamnă practic izolarea și distanțarea socială pentru Adela Popescu, cum e să prezinte emisiunea “Vorbește Lumea” de la ProTV chiar de la ea de acasă și cum se descurcă cu copiii în această perioadă, ne-a povestit chiar ea, exclusiv, pentru Click!

 • Click!: Adela, respecți distanța față de Cove! Nu ți-e dor de colegul tău și de tachinările din platoul Vorbește lumea?

Adela Popescu: Evident că mi-e dor de Cove și de restul colegilor, atmosfera din platou este una foarte frumoasă și lucrăm de mult timp împreună. Cu toate acestea, noi respectăm distanța socială încă de la începutul acestei perioade și stăteam în colțuri diferite ale platoului. Apoi, eu am fost nevoită să găsesc o variantă să pot avea și grijă de cei mici. Mă bucur că am găsit această soluție și că pot fi alături de cei de acasă, în fiecare zi.

image
Viviana Sposub, Cove și Adela Popescufoto: PRO TV
 • Cum e să prezinți emisiunea de acasă?

Este foarte interesant, a fost o provocare! Mi-am organizat un mic studio într-un birou din casă, în care nu întră nimeni. Pe la ora 9:30 încep să mă pregătesc pentru emisiune: lumini, makeup și păr. Fac lucrurile cât se poate de serios, pentru a avea totul pregătit la timp. Evident că mă simt mai în siguranță deoarece pot sta acasă, dar sunt foarte bucuroasă că în acest context general, eu am posibilitatea să îmi continui activitatea. 

image
Radu Vâlcan, la joacă
 • Cum te-a afectat Coronavirusul? Ți-au picat proiecte multe, le-ai amânat? Ce crezi tu despre această perioadă?

În primă fază, acest virus m-a speriat foarte tare. Radu era plecat din țară și eu eram singură, mă simțeam vulnerabilă. Până am reușit să înțelegem toate riscurile la care suntem expuși și cum pot fi controlate, am fost speriată. Cu toate acestea, eu sunt norocoasă. Știu că este o perioadă dificilă pentru multe persoane. Eu îmi pot continua activitatea și de acasă. Nu știu ce se va întâmpla cu economia, nu este ca un robinet ce se oprește acum și se pornește în câteva luni și totul este la fel. Din fericire, eu și Radu nu avem rate la bancă, nu avem o companie la care să fim nevoiți să avem alte cheltuieli, deci suntem mai liniștiți. Dar când economia va avea de suferit, toți vom avea probleme, indiferent de domeniul în care activăm.

 • Ai avut și un moment de panică! Tu, acasă cu băieții și Radu plecat la filmări, departe! Cum l-ai depășit? S-a încheiat cu bine?

Da, așa cum spuneam, a fost o perioadă dificilă. Mama mea a răcit, am avut noroc că mai venea mama lui Radu să ne ajute. Dar am înțeles ce important este să fim cât mai organizați, să avem un program bine pus la punct și am trecut cu bine peste acele zile.

 • Cum sunteți acum în izolare? Cum e cu copiii, cum va împărțiți, cum vă ciondaniți? Tu ai un mod aparte de a explica lucrurile!

Radu a revenit de câteva zile acasă. Și abia aștepta să fie aici și să stea cu cei mici. Eu i-am explicat că nu vine în vacanță și că sunt deja obosită, dar recunosc că mă ajută enorm. În prima parte a zilei, de când ne trezim și până termin eu emisiunea, el se ocupă exclusiv de copii: îi culcă, îi hrănește, îi schimbă, ceea ce este fantastic.

image
Adela Popescu și Radu Vâlcan, alături de cei doi năzdrăvani ai lor
 • Stați amândoi mai mult acasă. Ai suficient timp pentru tabieturile tale? Îți lipsește ceva în mod special acum?

În general, tabieturi există doar dacă cei mici au chef să se joace împreună și nu stăm cu ei sau dacă fac un puzzle, atunci noi apucăm să bem o cafea și să simțim că avem tabieturi. După ce ei merg la somn, ne uităm la un serial (Homeland în această perioadă), mâncăm înghețată și bem un pahar de vin. Sunt momentele când suntem doar noi doi și le așteptăm, în fiecare zi!

 • Cum decurge practic o zi de-a ta în această izolare?

Se trezesc copiii destul de devreme, facem o cafea și îi organizăm cu ce mai au nevoie – îi îmbrăcăm, apoi dacă este cald, pe la 8:30 îi scoatem în curte, apoi facem micul dejun. Așa cum spuneam, de la 9:30 eu merg să mă pregătesc de emisiune, iar Radu rămâne cu băieții. După 13:00, facem schimb. Eu stau cu cei mici și Radu se poate odihni. Seara, după 19:00 – 19:30, când cei mici merg la somn, avem timp pentru noi, dacă nu suntem obosiți.  

 • Cu Radu cum e? Aveți timp și pentru voi sau vă dedicați în totalitate copiilor?

Așa cum spuneam, că e autoizolare sau că e o zi normală, secretul este o foarte bună organizare – copiii trebuie să aibă un program, când activitățile sunt previzibile, ei sunt echilibrați și tu știi cum poți controla momentele. Normal că sunt și zile mai complicate, ei fiind mici, au anumite toane, uneori sunt mârâiți, plângăcioși și stăm mai mult cu ei sau schimbăm total ceea ce facem. .

 • Se spune că cei care petrec mult timp împreună în perioada asta, se ceartă mai des! Ești de acord?

Noi abia acum am început să stăm din nou împreună, abia a venit acasă de o săptămână. Așa că nu putem spune că a fost o perioadă complicată. Dimpotrivă! Oricum, petrecem mult timp cu cei mici, deci nu am avea timp de certuri.

 • Cum ai defini perioada aceasta?

Cred că este o perioadă dificilă, o perioadă la care nu ne așteptam și pentru care nu eram pregătiți. Tocmai din acest motiv, medicii caută tratamente, analiștii discută probleme economice, iar oamenii așteaptă să treacă peste acest moment pentru a-și relua viața. Consider că este foarte important să avem grijă de noi, de sănătatea noastră: fizică, dar și psihică.

 • Nu ți-e dor de o vacanță în 4, cu Radu și copiii?

Chiar am văzut un material în emisiune, cu Lora, jurnalul ei din Bali (așa cum știți, este blocată acolo, nu are zbor să revină acasă). Și îmi aminteam cu dor de acele locuri, unde noi am avut o vacanță superbă în 4. Mi-ar plăcea să revenim acolo când lucrurile se vor calma total. Până atunci, în vacanța de vara, avem niște bilete pentru Grecia. Dar nu știm ce se va întâmpla, așteptăm să vedem care va fi situația. Nu aș vrea să mă gândesc la vacanță, important este să trecem cu toții bine peste această perioadă.

image
Andrei și Alexandru, în prima zi de Paște
 • Care este primul lucru pe care îl vei face când vom ieși din izolare?

Nu mi-am propus nimic anume, noi petreceam și înainte mult timp acasă. Avem norocul de a avea o curte, ceea ce ne ajută să nu fim anxioși sau să simțim că suntem îngrădiți. În plus, stăm pe o stradă închisă și nu circulă mașini ale altor persoane, în afară de rezidenți. Așa că în afară de ieșiri la film sau restaurant, viața nu s-a schimbat foarte tare.

 • Ce ați facut de Paște?

Am stat acasă, desigur. A fost o schimbare majoră, deoarece înainte petreceam sărbătorile cu familia. Dar acum a fost important să avem grijă de noi și de ei, așa că am făcut o masă în 4 și am comunicat cu toate rudele prin telefon sau alte aplicații online.

 • Ai gătit ceva bun de Paște?

Am pregătit și eu, dar am avut și ajutor de la mama și soacra care ne-au trimis anumite produse! Nu am mâncat foarte mult, dar ne-am bucurat de această sărbătoare cu toate cele necesare.

Citește și:

FOTO Mihai Petre și Radu Vâlcan, picnic în curte cu copiii și nevestele. Imagini pe care nu le vezi în fiecare zi

Mirela Vaida despre viața în izolare: «Gătim patru oale de mâncare o dată la două zile»

cub florin zamfirescu png
BeFunky collage (18) jpg
Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu
cub iosif rotaru png
grig chiroiu, cristina deleanu, eugen cristea jpg
mugur mihaescu jpg
Roxana, alături Liviu Guță
marilyn monroe
conducta gaz gazoduct robinet
Deputatul Andrei Guruliov Foto captură The Mirror
image
image
image
image
Roxana, alături Liviu Guță
cub iosif rotaru png
Robbie Williams Spice Girls
david victoria beckham son brooklyn t jpeg
colaj raluca badulescu theo rose bibi png
Adriana și Eliza Iliescu