INTERVIU Chef Alex Petricean «D'Artagnan»: «Îmi creez obsesii temporare. Acum sunt în perioada ardeilor umpluţi»
Fostul concurent la „MasterChef”, Alex Petricean (34 de ani), supranumit tânărul D’Artagnan, a devenit un chef de succes, se iubeşte cu ştirista Roxana Hulpe şi are emisiune online la PRO TV. Despre evoluţia sa în bucătărie şi surprize gastronomice, cheful ne-a povestit mai multe într-un interviu exclusiv.
- Click!: Ai devenit cunoscut la „MasterChef, dar am vrea să ne spui de când eşti pasionat de gătit?
Alex Petricean: Imediat după terminarea emisiunii, mi-am dat seama că am o pasiune pentru acest domeniu. Am renunţat la tot şi m-am avântat cu capul înainte. Aşa au trecut ultimii mei 10 ani, în bucătărie.
- Cum ai ajuns să ai propria ta emisiune de gătit? Îţi place să lucrezi în televiziune, în online?
Îmi place foarte mult să împart informaţia şi să arăt că bucătăria/gătitul se pot aborda şi altfel. Cred că asta m-a îndemnat cel mai tare să fac „ShARE în bucate”, emisiunea pe care o prezint pe protvplus.ro.
- Îţi mai aminteşti ce ai gătit prima oară?
Am gătit o varză călită aşa cum o făcea bunica mea. Cu mama la telefon, “supravegheat” pas cu pas.
- Ai inventat anumite preparate în bucătărie? Sau ţi-ai dori?
Am inovat mult în bucătăria mea, căci totul porneşte de la nou. „România în farfurie”, „Caracatiţa ciobănească” sau „Peştele pe jar” sunt unele dintre creaţiile semnătură.
- Ce preparate îţi plac cel mai mult?
Nu prea am preparate preferate. Îmi creez obsesii temporare. Acum sunt în perioada ardeilor umpluţi şi îi iubesc, chiar le-am dedicat prima reţetă pe care am preparat-o la „ShARE în bucate”.
- Mergi la sală şi nu abuzezi de mâncare?
Vorba aia, am grijă de corpul meu pentru că mă consider “atlet de bucătărie”. Muncesc mult şi fac foarte multă mişcare în bucătărie. Mănânc relativ dezordonat, însă nu prea fac abuzuri.
- Ai un fel special pe care îl găteşti persoanelor dragi?
Îmi place să gătesc creativ pentru cei dragi şi extrem de inventiv. Cu tot ce pot avea la dispoziţie mai excentric.
- Găteşti la un anumit restaurant, unde îţi pot gusta oamenii preparatele?
Gătesc la un restaurant de pe Popa Nan. De 2 ani şi jumătate chiar, şi este cel mai frumos lucru care mi se putea întâmpla.
- Ce alte pasiuni mai ai în afară de gătit? Ce faci în timpul liber?
Îmi place foarte mult să ies în natură şi să mă simt liber, neînchis în urban. Iubesc artele plastice, teatrul şi, bineînţeles, să mănânc.
Citește și:
Cine e cel cel mai bun chef din România în anul pandemiei. Reinterpretează micii şi ceafa la grătar