INTERVIU Cine este Andra Marinescu, noul arhitect de la "Visuri la cheie": "Nu mă consider perfectă, nu critic, încerc să îmbunătățesc"

Ultima actualizare:

    Andra Marinescu este noul arhitect de la "Visuri la cheie"foto: PRO TV
Andra Marinescu este noul arhitect de la "Visuri la cheie"foto: PRO TV

Viitorul sezon din emisiunea "Visuri la cheie", cel de-al optulea, va aduce nu numai poveștile de viață cu care v-ați obișnuit, ci și o nouă prezență feminină. Este vorba despre arhitect Andra Marinescu (34 de ani), care a intrat deja în echipă și va încerca și ea să schimbe viețile celor din emisiune, alături de colegii ei. Am vrut să aflăm mai multe amănunte de la ea, într-un interviu exclusiv.

  • Click!: Faci parte din noul sezon "Visuri la cheie", cel de-al 8 lea. Ți-ai dorit să faci și televiziune?

Andra Marinescu: Ideea de televiziune a fost mereu fascinantă pentru partea tehnică din mine. Nu realizam ce înseamnă să produci un material de pus pe „sticlă”, mă speria puțin ideea de necunoscut dar, în același timp, stârnea o maximă curiozitate în mine. O dată cu începerea filmărilor pentru "Visuri la cheie", conștientizez că ceea ce faci cu plăcere, și mai ales cu pasiune, este extrem de facil.

  • Ne poți spune câteva cuvinte despre Andra Marinescu, cine e ea?

Ambițioasă, dornică mereu de cunoaștere și extrem de curioasă. Am căutat mereu să descopăr adevărul în tot ce ne înconjoară, menirea mea în această lume și mai ales răspunsuri la marile „de ce-uri” ale vieții, atât personale, cât și profesionale. Până la vârsta aceasta am considerat că menirea mea este să fiu arhitect și am rolul de mătușă pentru copiii prietenilor mei.

  • Cum te-ai îndrăgostit de arhitectură? Câți ani aveai când ți-ai zis că asta vrei să faci?

M-am hotărât că vreau să fac arhitectură fix cu 6 luni înainte de admitere, după ce o viață visasem că voi fi un procuror care va „povesti” dosare și va aresta răufăcătorii. Însă cu gândul că un job de 8 ore în fața unui calculator îmi va îngrădi complet dorințele mele independente, m-am întors la o pasiune a copilăriei - desenatul. Mi-am zis „ce poate fi așa greu?” Și iată-mă azi, aici, cu o meserie pe care o ador și pe care o fac din, și mai ales cu, pasiune.

  • De ce arhitectură? Ce te-a atras la această meserie?

Este o meserie care te lasă să creezi orice, unde cerul nu este niciodată limita, ci doar încă o treaptă în evoluție. Mi s-a părut interesant cum poți combina artă și tehnic în același loc, cum poți crea sentimentul de acasă, cum poți naște orice dintr-un morman de beton amestecat cu apă și nisip. Arhitectura mi s-a părut mereu ca o joacă, joacă de-a frumosul pentru a aduce magie în viețile oamenilor.

  • Te uitai înainte la "Visuri la cheie"? Te uitai la Pro TV? La ce anume?

Da, urmăream frecvent emisiunea și așteptam cu sufletul la gură soluțiile colegilor mei arhitecți. Cu PRO TV am crescut, este televiziunea copilăriei mele și mi s-a părut mereu că e un post TV tânăr. L-am găsit mereu plin de divertisment, cu filme și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Îi știai pe colegii de emisiune? Cum e să lucrezi la acest proiect?

Știam o parte din echipă și îmi plăceau poveștile colegilor din backstage. Eram curioasă ce se întâmplă în spatele camerelor și cum ia naștere ceea ce se vede la TV și iată-mă acum, aici, direct în mijlocul situației. Să lucrez pentru acest proiect este o bucurie pentru mine. Cum văd eu implicarea mea în acest proiect? Se zice că o coincidență este felul lui Dumnezeu de a rămâne anonim. Ceea ce îmi doresc eu, ca arhitect în echipa "Visuri la cheie", este să fiu această coincidență în viața unor oameni care și-au pierdut orice urmă de speranță. Îmi doresc să le pot reaprinde scânteia de a spera din nou, de a se bucura de liniștea lui „acasă”. Voi folosi tot knowhow-ul acumulat în toți anii mei ca arhitect pentru a încerca să aduc un zâmbet pentru oamenii care cred că Dumnezeu nu le-a mai zâmbit de mult.

  • Cum ai primit propunerea de a face parte din echipa "Visuri la cheie"? Ce știai de acest proiect?

Fiind un urmăritor al acestei emisiuni, nu pot ascunde faptul că mereu mi-am dorit să fac parte din echipa de arhitecți. Gândeam că toate se întâmplă la momentul potrivit și că nimic nu este întâmplător. Probabil că acum a sosit momentul meu și am de gând să aduc tot ce am eu mai bun în acest proiect.


    Andra Marinescu de la
Andra Marinescu de la
  • Ce aduci nou în emisiune?

Fiecare arhitect are un stil al său în felul de a rezolva problemele șantierului și de a implementa un concept. Aici nu suntem niciunul mai bun sau mai puțin bun. Astfel, am de gând să îmbin intuiția, creativitatea și, nu în ultimul rând, lucrul în echipă. Cu ajutorul colegilor mei, îmi doresc să pot scoate la lumină toate ideile sclipitoare și, împreună, să venim în întâmpinarea nevoilor familiilor pe care le întâlnim în acest drum.

  • Ne poți spune în câteva cuvinte de ce te vei ocupa?

Sunt bucuroasă să am în echipă doi colegi arhitecți-artiști (Cristina Joia și Alex Gavrilescu). Eu voi fi partea tehnică a echipei. Fără să vreau să îi sâcâi ca Florin Brînzan cu toate „problemele” tehnice, voi încerca să scot la lumină și latura mea artistică. Împreună putem face lucruri minunate pentru că arhitectură este despre echipă.

  • Câți ani aveai când ți ai dat seama că ești creativă?

Am fost mereu pasionată de desen, făcem adesea peisaje pentru expozițiile de la școala generală.

  • La ține în casă ai "construit" multe lucruri? Cum îți vin ideile?

Oriunde mă duc „construiesc”. Îmi place să personalizez orice loc în care îmi petrec timpul. Consider că ideile nu vin pur și simplu, ci sunt parte din suflet și minte. În funcție de vibe-ul locului și/sau nevoile unui spațiu, se activează și se deschide „sertarul” aferent cu inspirație și soluții potrivite.

  • Care este locul tău preferat de la tine din casă? Unde îți place să stai?

Având în vedere că în 90% din timp ajung acasă doar să dorm, aș putea spune că merg acasă ca la hotel - pentru somn și mic dejun. Nu am un loc preferat în casă, fiecare colțișor are povestea lui. Mă simt bine în orice loc.

  • Ce îți mai dorești pentru anul acesta?

Poate sună a clișeu, însă îmi doresc sănătate și minte limpede mereu, restul vin de la sine! Să fii în echilibru fizic și psihic este cel mai important. Consider că lucrurile și persoanele vin în viața noastră cu un scop… Ar mai fi un lucru pe care mi-l doresc - răbdare și încredere în procesul evoluției mele, ca om și ca arhitect.

  • De unde te inspiri pentru ce faci?

Mă inspir din tot ceea ce mă înconjoară, începând cu natura și terminând cu obiectele din dressing. Dezvolt și un curs de design interior în această direcție, pentru că îmi doresc să scot la suprafață „arhitectul” din sufletul omului. Suntem arhitecții propriului nostru univers, de ce să ne limităm la câteva aspecte. Să te deschizi către cunoaștere, astfel va veni cea mai bună inspirație.

  • Ce alte pasiuni mai ai? Ce faci în timpul liber?

Ador fitnessul și am încercat să îmi creez un stil de viață sănătos. Două ore de antrenament dimineața îți dau energie pozitivă și îți eliberează mintea de gândurile negative. Timpul liber există! Cum? Cred că sintagma „fă ceea ce îți place și nu vei munci o zi în viață” se potrivește perfect stilului meu de a fi.

  • Tu ce visuri ai? Le ai la cheie?

O vilă cu piscină (râde). Lăsând gluma la urmă, visul este ceea ce dă putere unui om de a merge înainte, de a-și depăși zona de confort și de a conștientiza că limitele nu există. Cheia ca visurile să devină realitate este formată din muncă și concentrare. Orice este posibil! Tot ceea ce am visat în copilărie, acum mi se întâmplă. Visez în continuare și sunt ferm convinsă că voi obține atunci când voi fi pregătită.

  • Ești o persoană critică? Îți dorești să schimbi ceva atunci când ești undeva și nu-ți place ce vezi?

Critica este constructivă, nu este deloc un aspect negativ. Nu mă consider perfectă, însă consider că un ochi de specialist, venit peste ideea altcuiva, poate aduce doar îmbunătățiri. Nu critic, încerc să îmbunătățesc. De aceea lucrul în echipă va fi mereu mai productiv decât cel individual.

  • Cum arată camera ta, casa ta?

Casa îți reflectă starea de spirit, sufletul, gândirea. Casa mea… puțin clasic, puțin excentric, o idee de minimalism, multă lumină naturală și un motan negru. Toate acestea după 5 concepte făcute în decursul a doi ani, pentru că niciodată nu eram mulțumită. Și acum aș mai schimba ceva.

Citește și:

Drama Cristinei Joia de la “Visuri la cheie”: “Am avut plămânul perforat și diafragma plină de tumori”

Dragoș Bucur, povești de culise despre Visuri la cheie. «Nu m-am certat cu oamenii din PRO TV»

image
image
image
image
image
image
carmen bruma fb jpg
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image png
banner dan negru 2 png
Georgiana Lobonț are o finuță de un an de zile, pe nume Ștefania, care este o frumusețe de fetiță
banner oana mizil png
image
actualitate.net
image
actualitate.net