INTERVIU Corina Caragea, despre aventurile nefericite din călătorii: "Se uitau tare ciudat la mine și habar nu aveam de ce”

Ultima actualizare:

    Corina Carageafoto: arhivă personală
Corina Carageafoto: arhivă personală

Prezentatoarea ștrilor sportive de la Pro TV este o împătimită a călătoriilor și a suferit mult în pandemie. Însă și așa, Corina Caragea (38 de ani) a mai plecat pe ici pe colo și de curând a avut parte de prima excursie pe anul acesta. Despre planurile de Paște, povești și întâmplări ciudate din călătoriile ei, am povestit cu ea în următorul interviu exclusiv.

  • Click!: Ce pregătiri ai făcut pentru Paște?

Corina Caragea: Pregătiri speciale nu fac. Este o perioadă în care vizitez persoanele dragi, familia, îi ajut pe cei în nevoie, mă odihnesc. În ceea ce privește pregătirile din bucătărie... le face mama.

  • Îți dorești să mănânci ceva anume cu ocazia acestei sărbători?

Eu nu gătesc, iar de mâncat sunt mare fan cozonac și drob. Mama mă rasfață de fiecare dată, sunt norocoasă.

  • Cu cine vei petrece? Vei merge la ai tăi?

Da, mă văd cu ei. O parte suntem deja vaccinați și suntem mai liniștiți față de anul trecut, când eram în plină pandemie și nu știam mai nimic despre acest virus apărut parcă de nicăieri.


    Anul trecut a ales  vacanțele în țară
Anul trecut a ales vacanțele în țară
  • Știm că ai fost în prima vacanță de anul acesta. Cum a fost exepriența? Mai știu oamenii să călătorească?

Cred că sunt însetați de călătorii. Eu, în țară, am găsit foarte greu loc pentru un weekend la munte. La fel bilete de avion… am plătit destul de mult pentru că nu mai sunt curse la fel de dese ca pe vremuri, iar avionul era plin. Locurile s-au ocupat rapid, iar cei din agenții spun că deja au multe cereri pentru vară. Eu am fost în țări care cer test PCR negativ la intrare, desigur că nu e comod și e cu emoții până în ultimul moment. Carantină nu am făcut la întoarcere, pentru că țara nu era pe lista galbenă a României. Mi-a plăcut că totul era deschis - teatre, restaurante, magazine, desigur, cu anumite restricții - distanțare, igienizare, măști obligatorii. Cred că așa trebuie să fie, să mergem mai departe cu economia și cu viața noastră, adaptându-ne ușor-ușor. Nu cred că trebuie să renunțăm la călătorii, ci doar să ne adaptăm unui alt mod de a călători - mai precaut.

  • Unele obiective sunt parcă părăsite. Crezi că momentul acesta de pandemie este potrivit pentru a avea numai pentru tine acele locuri?

Această este partea bună - găsești loc, bilete, poți intra fără să stai la cozi imense, poți face poze liniștit, există oferte să atragă clienți - la hoteluri, la magazine. Pe de altă parte, este parcă trist să vezi piața Navona din Roma goală, stradă Gran Via din Madrid, altădată un furnicar, acum cu atât de puțini trecători.


    Anul acesta  a vizitat  Madridul
Anul acesta a vizitat Madridul
  • În ce loc din lume ți-ai dori să mergi și încă nu ai ajuns?

Sunt multe - Argentina, Brazilia, Bora Bora, Seychelles…

  • Ai avut parte de întâmplări neplăcute în locurile în care ai ajuns? Reguli de care n-ai auzit pînă acum și pentru care ai fost "taxată"?

În Japonia am simțit cel mai tare acest șoc cultural. Totul era altfel, de la faptul că nu ne strângem de mână când ne întâlnim, nu ne pupăm, a trebuit să mă descalț la intrarea în clădirea hotelului, să caut pe Google cum se folosește toaleta, căci nu înțelegeam nimic din toate acele butoane de lângă capacul de wc, m-am repezit să întru în metrou, deși acolo se așteaptă frumos la coadă… Într-un metrou din Dubai eram singura femeie între zeci de bărbați și nu e tot, eram în tricou și pantaloni scurți. Se uitau tare ciudat la mine și habar nu aveam de ce. Pe lângă ținuta total neadecvată, intrasem într-un vagon de... bărbați. Femeile au vagonul lor separat. Sau altădată m-am trezit că am intrat într-un vagon cu mochetă pe jos, canapele, eram la un vagon VIP fără să am bilet pentru asta. La fel am pățit și în Japonia, am înghețat când a venit “nașul”, dar el doar a făcut o plecăciune, nu ne-a cerut biletele, asta făcea la fiecare călător, pentru că a ales să călătorească cu ei. Metroul e privat în Tokyo. În Israel am nimerit de Shabat, fără să știu și am plătit dublu la taxi, am murit de foame căci totul era închis, chiar și la hotel mi s-a refuzat o cafea, pentru că nimeni nu voia să apese butonul espressorului în ziua de sărbătoare…

  • În pandemie ți-ai descoperit noi pasiuni?

Nu, am încercat să le păstrez și adaptez pe cele vechi. Mi-a prins bine acest timp - cadou.

  • Te-ai gândit vreodată că poți să preziți o emisiune? Ai vreun format pe care crezi că l-ai putea prezenta?

De ce nu? Dacă se va găsi ceva potrivit pentru mine, mi-ar plăcea. Mă atrage zona de divertisment.

  • Ce îți dorești pentru următoarea perioadă?

Să fiu sănătoasă și să pot călători, să recuperez planurile date peste cap în 2020.

Citește și:

INTERVIU. Corina Caragea: «Pandemia a fost un test pentru omenire»

INTERVIU EXCLUSIV Corina Caragea, despre o fobie mai puțin știută și cum o maschează în pozele de pe Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
shutterstock 2304929435 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
5 alessandra ambrosio jpg
Andreea Banica jpg
hopkins jpeg
banner lupu rednic png
andreea balan jpg
Banner Mihai Trăistariu
Banner Petre Năstase
8 animal x jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net