INTERVIU Costi Diță, despre viața înainte de Las Fierbinți: «Până să fiu Giani, descărcam TIR-uri»

Ultima actualizare:

    Costi Diţă, alias Giani din "Las Fierbinți"
Costi Diţă, alias Giani din "Las Fierbinți"

Cine nu-l iubeşte pe Giani din “Las Fierbinţi”? De marţi, 2 februarie, serialul a revenit în forţă cu un nou sezon, iar fanii îi pot urmări iar cu nerăbdare pe Giani, Bobiţă, Aspirina sau Geanina.

Actorul Costi Diţă (40 de ani), care-i dă viaţă lui Giani încă din 2009, de la primul sezon, are o perioadă extrem de aglomerată. I-a ţinut locul lui Măruţă, bolnav de COVID, la emisiunea de la Pro TV, iar din 11 februarie revine şi cu “Pe Bune!?”, unde face echipă cu Bobonete şi cu Natanticu. Printre atâtea „roluri” şi-a făcut timp să ne acorde un interviu exclusiv. 

  • Click!: A început un nou sezon “Las Fierbinţi”. După atâţia ani, serialul se bucură în continuare de succes. Care crezi că e secretul? 

Costi Diţă: Un răspuns simplu ar fi: e un show în care oamenii se regăsesc, cred că are teme care îi ating, le recunosc. Sunt multe lucruri care se îmbină foarte bine aici: actorii, echipa din spatele proiectului. De la actori, scenarist, regizor, echipă de producţie, echipă de filmare, tot. Sunt înconjurat de oameni talentaţi. Cumva s-au îmbinat bine nişte lucruri. Şi vedeţi rezultatul. 

  • Cum ţi-ai câştigat banii înainte de a juca în serial? 

După Revoluţie am lucrat pentru o firmă turcească de pâine şi descărcam TIR-uri. Câştigam destul de puţin, dar eram puşti şi era foarte mult pentru noi. 

  • Ne poţi spune o replică din serial pe care o foloseşti în viaţa reală? 

Ce-ai făcut Bobiţă?! Mi se pare că pică atât de bine mai ales că, uite, de exemplu, am avut oameni care au zidit sau au vopsit la mine în casă şi e interesant câteodată când vine meseriaşul, îţi arată ce a făcut şi e departe de a fi ceea ce trebuie. Şi intri în cameră, te uiţi la lucrare, la chestia aia, se uită şi el şi tu zici „Ah, ce-ai făcut, Bobiţă?!”. Evident, râd şi eu şi meseriaşul. Se potriveşte la fix.  

  • Ce alt personaj din Las Fierbinţi ţi-ar fi plăcut să joci? 

Nu mi-ar fi plăcut să interpretez niciun alt personaj, nu am dubii aici. De când am pornit la drum cu acest serial am pornit pe ideea că vreau să joc personajul acesta şi îmi place foarte mult Giani. Bănuiesc că fiecare spune la fel despre personajul lui. Pentru că, pentru mine, e un fel de libertate de care am eu nevoie. Mă lasă să fiu în toate felurile Giani, ca şi personaj e amplu. Poţi face toate tâmpeniile, dar în acelaşi timp poate fi şi rezonabil. Şi e interesant când ai un episod în care Giani acţionează cum trebuie ca om. Te surprinde, zici ia uite, de fapt putea. Deci da, repet, îmi place mult personajul meu, la el am lucrat atâţia ani, e copilul meu.  

  • Pe 11 februarie revine şi un nou sezon “Pe Bune?!”. Din punctul tău de vedere, care a fost cea mai nebună întrebare care ţi-a rămas în minte? 

Sunt multe întrebări nebune. O am pe asta: cu şoricelul cu talpa lată din Australia, erau 3 variante de răspuns, nici o variantă nu era extraordinară, dar răspunsul era că se împerechează timp de 2 săptămâni, după care orbeşte, cheleşte şi moare. Am zis că nu are cum să fie răspunsul ăla. Şi asta era de fapt. La „Pe bune”, ori aleg varianta dementă, ori merg pe logică. Uneori când mergi pe logică, pe ce crezi tu că are noimă, funcţionează, dar alteori nu. Şi aici e greutatea: unde te duci în demenţă şi unde mergi pe logică.  

  • Ai un obicei nou dobândit care ţi-a îmbunătăţit stilul de viaţă? 

Am avut obiceiul să mă duc constant la sală. Am un an şi jumătate de când n-am mai fost pentru că... pandemie. Vreau să vă spun la modul cel mai serios, activitatea fizică îţi schimbă radical viaţa, dacă se întâmplă în mod regulat, îţi schimbă dramatic viaţa în bine. Nu neapărat sală, poate fi bicicletă, mers în parc, orice mişcare. Reuşisem această performanţă în care ajungeam constant la sală, cam 5 zile pe săptămână. După un an jumate de pauză, îmi dau seama cât de mult mă ajuta treaba asta.

Noul sezon, lider de audiență marți 

Marți seară, pe 2 februarie, serialul "Las Fierbinți" s-a întors cu sezonul 18 și a început cu dreptul, punând Pro TV-ul pe primul loc în audiențe. Serialul a fost lider detașat pe toate segmentele de public, fiind urmărit de peste două milioane de telespectatori, în medie. Pe intervalul serialului de comedie, Kanal D a avut serialul turcesc "Prizoniera destinului", iar Antena 1 a avut reality-showul lui Nea Marin "Poftiți la noi".  

Costi Diță, un familist convins  

Deși nu-i place să vorbească despre familie, Click! a aflat că actorul este căsătorit cu Oana Raluca, actriță și profesoară la UNATC, femeia pe care o cunoaște încă din facultate. Cei doi au trăit o frumoasă poveste de dragoste și se iubesc și acum ca-n prima zi. Constantin Diță are și doi băieți, unul de 10 ani și un altul de 5 ani, iar cea mai mare bucurie a lui este când vine acasă și se joacă împreună cu ei sau urmăresc în familie episoade noi din „Las Fierbinți”. Băieții au și apărut în serial, într-un episod special de Crăciun.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
apa vie izvor munte png
image
image
image
image
image
image
costi ionita jpg
image png
image png
andrei versace a murit jpg
ilona jpg
banner mirabela dauer png
iulia vantur colaj instagram jpg
andrei versace a murit jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net