Interviu cu prima artistă care și-a vopsit părul verde

Ultima actualizare:

    Andreea Lupescu este prima cântăreață care s-a vopsit verdeFoto: arhivă personală
Andreea Lupescu este prima cântăreață care s-a vopsit verdeFoto: arhivă personală

Delia, Miki sau Andreea Bălan nu au fost primele care și-au vopsit părul verde. Cea dintâi care a făcut acest lucru se numeşte Andreea Lupescu şi cântă de multă vreme, iar acum s-a gândit să iasă în faţă cu un nou proiect muzical. 

Cine eşti şi cum ai început să cânţi?

Andreea Lupescu: Prima dată am cântat la grădiniţă, la serbarea în care trebuia să fiu Crăiasa Zăpezii. Nu ştiam de unde să fac rost de costum, aşa că bunica mea i-a tăiat mamei rochia de mireasă şi m-a îmbrăcat în Crăiasă. Apoi am continuat în subsolurile Liceului “Sf. Sava“ cu un chitarist, mă ştiau toate femeile de serviciu. Holurile facultăţii. Grădina Botanică. Şi-apoi direct pe scenă. România. Canada. Turcia. Mi-a luat ceva.

Cum s-a născut proiectul din care faci parte?

Dintr-o desincronizare de 9 luni, finalizat printr-un mare sincron, în decembrie 2015, cu Călin. Proiectul se numeste Verlin: fairy-industrial, dreamy-electronic. Voce şi Dj-set. Eu improvizez de fiecare dată altceva, iar Călin vine cu ambianţa, fundalul sonor. Aşa că fiecare live e diferit de precedentul şi de următorul.

Te poţi descrie în câteva cuvinte?

Nu. Da' îți pot face un colaj de chestii care îmi plac: cinema, nouvelle vague, muzică, scris, vise ca nişte filme, obsesia de a învăţa mereu ceva nou, miros de vanilie şi bourbon, divele de altădată, călătorii, rochii de zâne, pierdut în lume, citit la terasă şi scorţişoară în cafea (+sirop de migdale).

Eşti una dintre primele sau poate prima care şi-a vopsit părul verde…

Prima. Acum 10 ani. Mi-am luat 4 tuburi de vopsea din Elveţia, după ce i-am văzut pe toţi vopsiţi la Parada-Străzii, un soi de carnaval din Zurich. Ăla a fost click-ul meu. Erau aşa frumoşi şi coloraţi. Liberi. Şi mi-am amintit că îmi dorisem dintotdeauna să îmi asortez părul cu ochii.

Ce părere au avut cunoscuţii când te vedeau verde?

Cunoscuţii erau ok. Necunoscuţii erau fie şocaţi, fie entuziasmaţi. Ca-n viaţă: alba-neagra, yin și yang, una caldă și una rece. Multe vedete sau tinere au făcut acest lucru abia acum. E un trend.

Andreea derulează un nou proiect muzical
Andreea derulează un nou proiect muzical

Ne poţi spune cum îl întreţii? Cum ai grijă de păr?

Îl scufund sub ulei de măsline şi îmi ţin respiraţia 16 secunde. Se ocupă Cristina Grama de la un salon de câţiva ani de părul meu. Ea îl simte cel mai bine şi, cel mai important, mă simte şi pe mine. Rezonăm. Schimbăm ceva subtil de fiecare dată, după cum ne duce inspiraţia.

Ce urmează în cariera ta muzicală?

Lansez clipul piesei “Lost in Chapter 3” - la care filmez din octombrie. O să fie mai degrabă un episod cinematic, pentru că am lucrat cu Ion Bădescu şi Alexandra Burcă, ambii regizori de filme. Vrem să facem un turneu prin ţară şi prin lume. Şi, neapărat, să ajungem la Zalău şi Lisabona.

Mai faci şi altceva în afară de muzică?

Scriu despre muzică, teatru, film. Fac interviuri cu artişti pentru Metropotam. Uneori scriu nuvele. Şi visez să fac un scurtmetraj, când se vor sincroniza planetele.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Banner lidia buble
banner ilinca vandici png
banner andreea esca png
corina danila jpg jpeg
banner irinel columbeanu png
britney spears sam asghari getty  jpg
sofia vergara costum baie verde instagram jpg
banner jesica zamfir png
image
actualitate.net
image
actualitate.net