INTERVIU Cum se muncește la PRO TV pe timp de pandemie. Amalia Enache: «Am colegi pe care nu i-am mai văzut de 8 luni»

Ultima actualizare:

    Amalia Enache, vedetă PRO TV
Amalia Enache, vedetă PRO TV

Munca prezentatorilor de știri, a reporterilor de teren și nu numai a fost îngreunată pe timp de pandemie. 2020 a fost un an atipic și pentru Amalia Enache (43 de ani), una dintre profesionistele de la știri, care ne-a povestit cum s-a desfășurat viața ei în această perioadă, la PRO TV, post de televiziune care împlinește 25 de ani de viață pe 1 decembrie. Mai multe puteți citi în interviul pe care Amalia ni l-a acordat, în exclusivitate.

  • Click!: Ești în continuare pe micile ecrane și am vrea să știm dacă la Pro TV sunt aceleași reguli din vară? Lucrați în schimburi?

Amalia Enache: Da, în redacția de știri funcționăm în același fel, cu câte 14 zile pe lună fără contact cu redacția, cu platourile. Eu prezint două săptămâni legate Știrile Nopții, la 23.30, plus weekendurile din aceste săptămâni Știrile de la ora 19.00, apoi am pauză două săptămâni.

  • Ai colegi pe care nu i-ai mai văzut, pentru că lucrați în schimburi? Vorbiți la telefon?

În primul rând, nu l-am mai văzut pe Cristian Leonte, colegul meu de prezentare de atâția ani, care a devenit în pandemie schimbul meu. Dar nu doar pentru că lucrăm în schimburi am colegi pe care nu i-am mai văzut de 8 luni, dar nici măcar pe colegii mei din același schimb nu i-am mai văzut la față, în realitate, de la începutul pandemiei, pentru că avem fluxuri foarte clare, în care, pentru siguranță, interacționăm strict cu minimum necesar dintre colegi! În tot acest timp, i-am văzut doar pe colegii operatori și pe asistenți de platou de pe tura mea. De la distanță și pe ei, mereu cu măști. Noi am purtat la interior încă de dinainte să devină normă prin lege). Nu mă mai întâlnesc cu colegii reporteri decât prin televizor, când le dau pasă, nu întru în redacție, montaj etc. Cu editorii și producătorii mă aud doar prin telefon sau în căștile de intercomunicație, ceea ce înainte ar fi fost de neconceput. Ei nici nu mai vin în regia de emisie, coordonează emisia din zona de redacție în care sunt ei. Chiar cei din redacție sunt împărțiți în mai multe zone și nu interacționează direct între ei. Totul, pentru a limita riscurile de transmitere între noi a virusului. Sigur, în tot acest timp comunicăm masiv între noi prin telefon.

  • Cum te relaxezi după o zi plină de știri negative?

Cum ne relaxăm majoritatea dintre noi în această perioadă: cel mai mult în propria casă, cu excursii între dormitor, sufragerie... Glumesc, dar nu deplin. Am copil de 4 ani, așa încât viața de familie e suficient de veselă și jucăușă să mă ajute să nu mă gândesc numai la relele lumii, ci și la frumusețea vieții, indiferent de vremuri. Noi petrecem foarte mult timp afară, în natură, oricum ar fi vremea. Am suferit mult în carantina din primăvară de lipsa plimbărilor în natură, asta mi-a lipsit mie cel mai mult, iar de atunci prețuiesc și mai mult simpla ieșire din casă. Citesc, văd filme, dar totuși, cel mai mult mă joc cu Alma.

  • PRO TV va împlini 25 de ani pe 1 decembrie. Ce făceai tu la 25 de ani sau acum 25 de ani?

La 25 de ani, aveam 6 ani experiență în jurnalism și deja prezentam de doi Știrile Nopții la PRO TV. Acum 25 de ani, în schimb, eram elevă la liceu în Hunedoara, adoram limba franceză, orele de Filosofie și Istoria Artelor sau a Civilizațiilor, scriam la revista liceului fără să am cea mai vagă idee că acesta era un început în ceea ce aveam să fac în tot restul vieții mele.

  • Cu cine te înțelegi cel mai bine dintre colegii de la PRO TV?

Sunt foarte bună prietenă cu Paula Herlo. Apoi, cu Cristian Leonte, Corina Caragea, Andreea Esca.

  • Îți va fi dor de petrecerile de Crăciun, de evenimente?

Da, mie îmi lipsește efervescența sfarșiturilor de an din trecut. Aș dansa și altundeva decât prin casa mea, mi-e dor și de prilejuri să mă dichisesc, să port rochii de gală, să întâlnesc oameni mulți. Dar o să vină și astfel de vremuri, după toate epidemiile mari s-a remarcat o explozie de viață comunitară, o aștept. Acum, sper să fim sănătoși și să să fie cât de curând revenirea, să nu îmbătrânim până atunci și să nu mai avem noi chef de agitație, ha, ha.

  • Se apropie sărbătorile, te-ai gândit cum le vei peterece?

În funcție de care vor fi posibilitățile momentului, vor fi acasă sau între acasă și undeva în natură, pe la munte, printr-un loc retras.

  • Fiica ta i-a trimis scrisoare lui Moș Crăciun?

Încă nu. Anul trecut i-a cerut lui Moș Crăciun doar o agrafă aurie. Dar Moșul a mai pus și altele pe lângă. Deocamdată, nici măcar atât nu zice că își dorește. Mai vedem până atunci.

  • Ce-ți dorești pentru tine?

Să fim sănătoși, să ne bucurăm de ce avem. Moșul ar face bine să-mi redea posibilitatea călătoriilor la căldură în toiul iernii, asta era marea mea evadare.

  • Cum crezi că va fi 2021 pentru tine?

Am speranțe pentru noi toți pentru un 2021 de revenire.

Citește și:

INTERVIU Mihai Dedu, secrete de familie: "Soția mea are o modestie exacerbată". Cum arată viața lui în afara știrilor

EXCLUSIV Andi Moisescu muncește și 21 de ore pe zi. Ce spune despre cei doi băieți ai lui și ai Oliviei Steer

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
lavinia si banica jpg
Artista s-a aflat în pragul anorexiei
vedete la un pas de moarte jpg
monica tatoiu
Alexandru Ciucu jpg
tania popa colaj facebook jpg
„Singurul om cu care probabil voi ține legătura este Zmărăndescu",  a spus Ana Maria Pal
image
actualitate.net
image
actualitate.net