INTERVIU Detalii neștiute despre Alecsandru Dunaev, eroul din serialul "Adela": "Sunt un lipovean născut pe mal de Dunăre"

image
Alecsandru Dunaev, alături de frumoasele lui colegefoto: Antena 1

De joi, 14 ianuarie, la Antena 1 a început un nou serial produs de Ruxandra Ion, "Adela", care îl are în rol principal pe Alecsandru Dunaev (29 de ani). Acesta joacă alături de Mara Oprea, o actriță care își face și debutul în carieră cu acest rol, dar și alături de frumoasa Oana Moșneagu. Am stat de vorba cu Alecsandru despre acest proiect, dar și despre viața lui, într-un interviu exclusiv pentru Click!

 • Click!: Ce ne poți spune despre Mihai, rolul tău din Adela? Cum l-ai descrie în câteva cuvinte?

Alecsandru Dunaev: Mihai este un tip extrem de ambițios, încăpățânat chiar, uneori. Însetat de adevăr, de dreptate, consider că e în stare de multe compromisuri pentru a-și vedea scopurile realizate. Dar mai multe vă las să descoperiţi în fiecare joi, de la 20:30, pe Antena 1.

 • Cât timp au durat preselecțiile pentru acest rol? De ce crezi că ai fost ales pentru a fi protagonist?

Preselecțiile s-au întins pe o perioadă mai lungă. Eu, personal, am avut la dispoziție mai multe zile în care să demonstrez tot ce pot și să sper că voi fi potrivit pentru rol. Când am aflat rezultatul castingului, nu mi-a venit să cred și chiar mi-a luat ceva timp până să mă conving că într-adevăr se întâmplă. Cred că eu și Mihai avem câteva lucruri în comun. Curiozitatea dusă la extrem ne e comună, setea de adevăr, o oarecare încăpățânare pe alocuri. L-am înțeles foarte bine pe Mihai de la început și nu au prea existat momente în care să mă îndoiesc de deciziile lui.

 • Cum te înțelegi cu colegele tale, Oana și Mara?

Foarte bine! M-a surprins plăcut încă de la început conexiunea pe care am realizat-o imediat cu colegele mele. Pe baza acelei conexiuni, și relaționările între personaje se construiesc cu o mai mare ușurință. Deci, da, ne înțelegem bine și la cadru, și în afară lui.

 • Cu cine te-ai împrietenit foarte bine la filmări?

Nu am cum să nominalizez, pentru că întreaga echipă e minunată. Mă bucur de revederea cu fiecare dintre ei și mă înțeleg bine atât cu cei cu care filmez aproape non-stop, cât și cu cei cu care mă văd o dată pe săptămână sau chiar mai rar.

 • Ce ar trebui să știe fanii serialului despre tine?

Că sunt un lipovean, străbunicii mei s-au născut în Rusia, în Rostov, iar numele meu s-ar putea traduce Dunăreanu. Coincidența face să mă fi născut pe mal de Dunăre, la Tulcea. Îmi place să mănânc pește, dar nu știu să pescuiesc, îmi place să mă plimb pe Dunăre, dar nu știu să înot, iar lista paradoxurilor poate continua.

 • Ce pasiuni ai în afară de actorie?

Malul Dunării într-un apus de august. La Sulina. Să am și o carte, dacă nu s-a întunecat prea mult. Liniștea să fie spartă de vâslele unei bărci și, dacă nu cer prea mult, să bată vântul dinspre Răsărit și să aducă cu el aerul sărat. Dați-mi trei zile pe an de așa ceva și nu mai vreau vreo altă vacanță.

 • În ce piese de teatru te puteau vedea fanii înainte de perioada Covid?

Înainte de perioada Covid mă puteați găsi la Teatrul Național Bucureșți, în „Papagalul Mut” al lui Nae Caranfil, la teatrul Arte dell’Anima, în „Referințele la Dali”, la teatrul „Jean Bart” din Tulcea, în Poche (regie Valentin Potrivitu), Serpentină (regie Francisc Bucur), Oscar și Tanti Roz (regie Ion Sapdaru).

 • Te consideri un cuceritor?

Mi-aș dori să se încheie pandemia și să mă regăsesc în rolul unui cuceritor al scenelor, al proiectelor de teatru; dar mai avem până acolo. Nu cred că sunt în măsură să spun eu dacă sunt cuceritor. Frumusețea stă în ochiul privitorului, așa că îi voi lăsă pe cei din jur să judece această posibilă capacitate a mea.

 • După "Adela", am aflat că joci în filmul "Sabrina". Ce ne poți spune despre acest proiect?

E un proiect care-mi va rămâne în amintire mult timp. Nu am un rol extrem de complex, dar e primul proiect de lung-metraj în care vorbesc limba rusă. În plus, e un proiect la care m-am înțeles foarte bine cu regizorul, am venit cu foarte multe propuneri care au fost acceptate și care au conturat un personaj de care eu sunt mândru.

 • Cu cine ți-ai dori să joci?

Cu toți cei cu care n-am apucat să joc până acum. Să treacă perioada asta, să se deschidă teatrele, să putem relua activitatea ca înainte de pandemie și să nu mai avem timp să coborâm de pe scenă. Primul care îmi vine în minte acum e Ștefan Iordache. Nu am apucat să-l văd pe scenă, îl cunosc doar din auzite, ori din film, dar mi-aș fi dorit să fi avut ocazia să mă întâlnesc pe scenă cu el.

 • Ai apărut în reclame sau filme de scurt metraj?

Am avut norocul să experimentez și zona aceasta de reclame, care a reprezentat o experiență benefică pentru mine, am avut enorm de învățat. Cu scurtmetrajele m-am întâlnit doar în perioada facultății, la proiectele colegilor studenți la regie film. Acum însă mă bucur din plin de experienţa serialului Adela, pe care vă invit să îl urmăriţi în fiecare joi, de la 20:30, la Antena 1.

Noi vedete în serialul "Adela"

Doru Ana şi Romeo Visca se alătură distribuţiei proiectului Adela, ce a avut premiera joi, 14 ianuarie, de la 20:30, la Antena 1. În cel mai nou serial de ficțiune produs de Ruxandra Ion și Dream Film Production, Doru Ana îl interpretează pe Traian Dincă, bunicul Adelei, un fost baron local, un tip conservator şi tradiţionalist. Când acesta află că fiica lui a rămas însărcinată, la o vârstă fragedă, s-a simţit dezonorat, a ascuns-o la ţară şi imediat după naştere a încredinţat copilul altei familii, iar pe propria-i fiica a anunţat-o că acesta a murit la naştere. Peste ani, o veste cutremurătoare îl determină să îşi reunească nepoata cu tatăl ei, ca să îşi împace conştiinţa.

image
Romeo Visca, Anca Sigartău și Marian Rîlea, în serialul "Adela"

Romeo Visca completează distribuţia serialului Adela cu rolul lui Valentin Dincă, nepotul loial al lui Traian Dincă, un rol total diferit față de cele jucate până în acest moment. Îngrijorat de dispariţia bunicului său, Valentin vine la Bucureşti să îl caute. Vali este convins că Traian a fost ucis şi e hotărât să afle cine se face vinovat, chiar cu preţul libertăţii sale.

Romeo Visca: "Este ceva total diferit faţă de ce am făcut eu până acum"

Absolvent al New York Film Academy, din Los Angeles, Romeo Visca a urmat un stagiu complet de practică la Universal Studios si Warner Brothers, iar licenţa şi-a susţinut-o la Warner Brothers. În prezent, actorul este stabilit la Londra şi a venit în România special pentru proiectul Adela, de la Antena 1. “Mă bucur enorm să fac parte din acest proiect produs de Ruxandra Ion, ea fiind principalul motiv pentru care am fost de acord să revin în România, profesional vorbind. Când mi s-a propus rolul, am fost extrem de încântat, având în vedere că este ceva total diferit faţă de ce am făcut eu până acum şi mi s-a părut o provocare interesantă. Personajul meu, Vali, e un contre-emploi senzaţional şi sper că publicul îl va savura în fiecare secundă. Abia astept să urmărim împreună Adela, în fiecare joi, de la 20:30, la Antena 1 şi să trăim la intensitate maximă toată povestea acestui proiect minunat!”, a declarat Romeo Vişca. 

4 irina rimes divort 34092 jpg jpeg
Catalin Botezatu png
front brad pitt gettyimages copy jpeg
olivia newton john jpeg
6 victor ponta si daciana sarbu avere jpg jpeg
Cabral si Adela Popescu  Sunt celebru, scoate ma de aici (2) jpg
anca serea fiica jpg
3 alina ceusan 2 jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
IMG 3985 JPG
Aura B   Que bueno esta esto jpg
olivia newton john jpeg
anca serea fiica jpg
Alexia Eram (3) jpg
nicole cherry instagram 2 jpeg