INTERVIU Diana Enache: «Sunt tăiată la gât, pe sâni, pe mâini, la tendoane și în palme. Am trecut peste cu rugăciune»

Rănile Dianei de pe mâni
Rănile Dianei de pe mâni

În urmă cu șase ani, Diana Enache (23 de ani), fiica lui Adrian Enache, a trecut printr-un moment de mare cumpănă. A fost atacată de portarul de la blocul tatălui ei, care a încercat să o violeze și a tăiată-o cu un cuțit pe gât, pe sâni și pe mâini. Am întâlnit-o pe superba tânără într-o vacanță în Creta și încă i se văd pe trup urmele agresiunii.  Ea ne-a povestit, cu optimism, cum arată viața ei acum, cu bune, cu rele.

La 6 ani de la tentativa de viol, fiica lui Adrian Enache ne declară în exclusivitate că psihic a depășit drama prin care a trecut la 17 ani. Fizic, a rămas cu cicatrici pe tot corpul.

 • Click!: Ce faci, Diana, cum ești vara aceasta?

Diana Enache: Fac bine, sunt într-o stare de echilibru cum n-am mai fost de foarte mult timp. Deși merg pe principiul "mănâncă, roagă-te, iubește", anul asta, deși a fost cu problema cu pandemia de CoVid19, am mers pe principiul "călătorește, roagă-te, iubește". Și nu călătorit atât fizic, cât și cu mintea, iar asta m-a aerisit foarte mult.

Semnul îi va reaminti toată viața de momentul în care a fost înjunghiată de libanezul Ali Kanaan
Semnul îi va reaminti toată viața de momentul în care a fost înjunghiată de libanezul Ali Kanaan
 • E prima ta vacanță anul acesta în Creta, Grecia?

Nu este prima vacanță, am mai plecat acum 3 săptămâni, tot în Grecia, iar apoi a urmat un weekend în Bulgaria, am făcut o serie de materiale video despre turism. Sunt colaboratoare a agenției Paralela 45, mama e manager pe vânzări la ei, nu știu dacă știați.

 • Cum stai cu dragostea?

Cred că e întrebarea anului. Cred foarte mult în echilibrul ăsta între suflet și minte și nu vreau să dau un răspuns clișeic. Nu există cineva în viața mea acum. Oficial am avut și eu relații pe care mi le asum, dar mie nu-mi place să ies în față cu lucruri de aparență, ci de esență. Oricum, din cauza eveninentului neplăcut avut în urmă cu șase ani, cu tentativa de viol, a fost totul foarte mediatizat, mi s-au pus etichete și mi-am auzit multe variante, pe care nu eram eu în stare să le duc. Dar lucrurile astea m-au călit și nu mi-am mai dorit să expun tot ce înseamnă viața mea privată. Prefer să fiu fericită în cuibușorul meu acolo, când o fi să mă mărit, o să aflați.

Diana Enache a trecut prin clipe de coșmar din cauza libanezului Ali Kanaan
Diana Enache a trecut prin clipe de coșmar din cauza libanezului Ali Kanaan
 • Ai amintit de acel eveniment neplăcut, de atacul libanezului, ești bine acum?

Toată lumea mă întreabă, sunt ok, pentru că mi-am impus să fiu ok. De când am aflat că a fost eliberat am trăit cu niște frici, dar mi-am dat seama că totul pornește de la cap. Dar am trecut peste prin rugăciune, pentru că pe mine rugăciunea m-a ajutat foarte mult. Sunt un om credincios, eram și înainte, dar odată cu acel eveniment neplăcut, uite că m-a ajutat.

 • Atacatorul, libanezul, are un ordin de restricție?

Are un ordin, însă știi cum e, dacă vrei să faci rău, poți să faci. Nu vreau să mă înconjor de gânduri negative, să-l ferească Dumnezeu să mai încerce ceva. E un episod închis.

Diana Enache și Adrian Enache
Diana Enache și Adrian Enache
 • Ai multe răni, se mai văd?

Sunt tăiată în mai multe zone, la gât, pe sâni, pe mâini, la tendoane, și în palme, n-au trecut încă, cicatricile sunt în continuare. S-a pus problema atunci să fac o intervenție cu laser și să scot cicatricile, dar eu sunt o fire puternică, lucrurile astea fac parte din mine, din experiența mea. Îmi arătă cât de puternică sunt când mă uit în oglindă.

 • Eviți să te dezbraci la plajă din cauza cicatricilor?

Nu, n-am niciun complex. Pentru că m-am echilibrat mental și n-am niciun complex, mulți se uită și cei care nu știu mă întreabă ce am. Au mai fost niște articole că m-am tunat, că mi-am pus silicoane, dar nu e nimic adevărat.


  Semnul îi va reaminti toată viața de momentul în care a fost înjunghiată de libanezul Ali Kanaan
Semnul îi va reaminti toată viața de momentul în care a fost înjunghiată de libanezul Ali Kanaan
 • Ce faci tu în acest moment, cum îți câștigi existența?

Am terminat Facultatea de Drept și am zis că nu e suficient și m-am apucat de Master în Dreptul afacerilor. L-am terminat și pe ăsta, tot anul acesta. Sunt la radio în fiecare zi, la Național FM, cu Denis Ciulinaru, în fiecare zi de luni până vineri, de la 10.00  - 13.00. Merg la evenimente, aveam mai multe vara, nunți, botezuri, cumetrii, cânt singură sau cu tata. Încă n-am ieșit cu piesa proprie, nu s-au aliniat astrele și am dat doar de oameni neserioși care nu s-au ocupat, care au zis că facem și nu am mai făcut. Am zis să merg pe linia de cântări, cu tata și singură, oamenii m-au văzut cu tata, Adrian Enache, de acolo am mai luat și alte evenimente, și uite că, mulțumesc lui Dumnezeu, s-a aflat din gură în gură și s-au legat și alte spectacole.

 • Te-am văzut în Creta filmând, ai vlog?

Nu am vlog, le admir pe fetele care au, dar nu cred în lucrurile de scurtă durată, nu e stilul meu să mă trezesc să zic "bună dimineața acum beau o cafea". Eu am filmat pentru agenție și veți vedea pe Facebook Paralela 45 tot ce am filmat în Creta și recomandările făcute pentru locuri unde să mergi să te simți bine.

 • Fratele tău face și el televiziune. Tu ce mai faci altceva?

El a intrat la liceu, face Regie-Film, a intrat și în el microbul televiziunii, s-a transmis la amândoi. Eu sunt pe cale să termin cursurile de televiziune Tudor Vornicu, dar din cauza pandemiei s-au sistat orele și urmează să le reiau din toamnă. Am avut un proiect de interviuri cu personalități, mi s-a deschis apetitul către televiziune, să vorbesc cu publicul, iar radioul m-a ajutat să fiu spontană. Totul a început dintr-o glumă, am fost la gala Național FM anul trecut la un concert pe plajă alături de tata și având harul asta să vorbesc, să antrenez publicul, pentru că pun accent pe atmosfera pe care o creez. Adică nu vin pe o scenă, cânt, îmi fac numărul și plec. Au văzut cum comunic cu publicul și că i-am ridcat pe toți la dans, așa a pornit și colaborarea noastră, care iată că are un real succes.

 • Te-ai lovit vreodată de sintagma aia "ești fata lui tata"?

Mă lovesc constant și știi, când eram mai mică mă frustra și mă enerva. Acum, fiind mai mare, mă bucur, pentru că e o dublă provocare, iar în momentul când oamenii descoperă, e la dublu totul, Pentru că m-am lovit de asta inclusiv la evenimente. Auzeau că vine să cânte, x, y, z și Diana Enache. Și ziceau, "ce vine aia să cânte, are voce fata lui Enache, știe să facă ceva?" Și după ce se termina petrecerea, veneau la mine, cei care aveau curaj, și îmi spuneau că nu credeau că pot cânta și să fac show. Și așa se legau și alte evenimente.  

 • Ce alte pasiuni mai ai?

Psihologia. Îmi place foarte mult treaba asta cu dezvoltarea personală, am început să citesc niște cărți despre asta. Cred foarte mult în puterea prezentului și gândului bun, o spun ca pe o mantră mereu. Chiar cred că puterea prezentului și gândului bun schimbă tot.

 • Când ai început de fapt tu să cânți?

Unii spun că ei cântau de mici. Ce să zic, talentul asta a fost în mine dintotdeauna și am făcut de mică parte din grupul Allegretto, la Palatul Copiilor. Însă aveam trac în ceea ce-l privește pe tata, refuzam să cânt în prezența lui. Nu știu de ce, pentru că am o relație extraordinară cu el. Cântam, dar nu când era el acasă. Am participat cu el la Antena 1, la "Te cunosc de undeva", eu am fost Whitney Houston și el Enrique Iglesias. Atunci a fost prima oară când am cântat cu el live și cu public și am văzut atâtea reacții pozitive și toată lumea a zis să fac ceva că e păcat, că arăt bine, că sunt  deșteaptă, că am talent. Și atunci am dat startul, ușor-ușor, am mers la evenimente, am făcut duete cu tata, pachete de petreceri cu el.

Diana Enache, alături de Dana Săvuică, în vacanța din Creta
Diana Enache, alături de Dana Săvuică, în vacanța din Creta
 • Te-a influențat tatăl tău în vreun fel?

Nu și a fost imparțial. A zis să fac ce simt eu, că dacă nu aveam talent și voce, nu m-ar fi promovat niciodată, pentru că s-ar fi făcut de râs. El n-a fost niciodată genul să zică că eu sunt fiica lui și nici eu n-am fost genul să mă duc la școală și să zic sunt fata lui Enache. Mama m-a influențat să nu las școala. N-am avut vreun gând de Conservator, dar am luat ore de canto clasic cu Ozana Barabancea și o perioadă cu Dana Dorian. Și mi-am văzut în continuare de școală, de Drept.

Citește și:

Diana Enache, buze noi, coafură nouă și siluetă sexy. Fata lui Adrian Enache s-a reinventat pe toate planurile

Fiica lui Adrian Enache, înjunghiată în bloc. Primele poze cu atacatorul - FOTO EXCLUSIV

ilie nastase botosani 2 jpg
tina turner jpg
cub gabi bădălău png
shutterstock bani 1953888304 jpg
Elton John Foto profimedia 0739063759 jpg
incendiu moscova decembrie 2022 jpg
neymar plange brazilia jpg
Jenna Ortega FOTO Profimedia
image
image
image
image
image
image
Elton John Foto profimedia 0739063759 jpg
tina turner jpg
x 12 andreea antonescu 3 jpeg
inna sexy jpg
florin piersic jpg
cub mașina moș craciun png