INTERVIU Dorian Popa, povestea dramatică a lui Cheluțu: «Când l-am adoptat era plin de sânge și eczeme». Azi e locul 1 pe YouTube

Ultima actualizare:
Cheluțu, la lecția de înot
Cheluțu, la lecția de înot

Click! l-a însoțit pe Dorian Popa la un eveniment organizat de fundația Salvați Copiii, la o școală din București, luni, 28 august. Artistul a venit însoțit de celebrul patruped Cheluțu, care încă e în trending pe YouTube, pe locul 1, cu videoclipul creat special pentru el. Au trecut 6 zile de la lansare, iar "Înoată Cheluțu" a ajuns 4,2 milioane de vizualizări. Click! îți spune povestea de viață a lui Cheluțu, care a devenit din cerșetor, prințișor!

  • Click! Salutare Dorian, l-ai scos pe Cheluțu la primul lui eveniment de când s-a lansat videoclipul. Ne poți spune care este povestea lui?
  • Dorian Popa: Îl știam pe Cheluțu încă de când era mic, el este luat de la o cunoștiință de-a mea, care probabil că nu a știut cum să se ocupe de el, pentru că bulldogii francezi sunt foarte greu de întreținut, sunt foarte pretențioși. Într-adevăr, el era o fire mai dificilă, în sensul că ne-am chinuit până să-i găsim bobițele pe care să i le dăm să le mănânce. Refuză orice mâncare, dar conform criteriului când îi va fi foame va mânca, am încercat să nu-i dau ce-și dorește el să mănânce. Dacă el își dorește dulciuri și carne și nu-i fac bine, asta nu înseamnă că noi trebuie să ne supunem și să ne lăsăm înduplecați. Și asta îi sfătuiesc pe toți proprietarii de căni să facă; să nu se lase înmuiați de acei ochi plângăcioși, care efectiv cerșesc orice mănânci tu la masă. Noi suntem oameni și mâncăm mâncare de oameni și ei sunt căței și trebuie să mănânce mâncare de căței. Mai ales rasele, așa cum le spun eu, de eprubetă, mai simandicoase sau mai dificile. Într-un final bine că și-a găsit bobițele care-i plac. Am realizat cu Babs (n.r. Claudia Iosif, iubita lui Dorian) că dacă-i punem și puțin ulei de somon, care este foarte bun pentru blăniță lui, bobițele îi plac și mai mult, îi lucește și blănița, el fiind, de asemenea, un câine bolnăvior, căci atunci când l-am luat avea trei tipuri de dermatite pe el. Avea foarte mare nevoie să i se refacă blana. Avea o blană îmbâcsită și când puneai mâna pe el și îl mângâiai, mâna ți se încărca cu sebum.
  • Ce alte probleme de sănătate mai avea?

Avea și nițel sânge, când l-am adoptat eu, pentru că din cauza mâncării variate, evident că organismul a făcut reacții adverse, ficatul era mărit, dar le mulțumesc din suflet celor de la Clinica facultății de medicină veterinară, care au fost niște drăguți, doctorii și rezidenții care activează acolo, pentru că a stat o lună jumătate acolo după ce l-am adoptat anul trecut, în iunie. Și după o lună și jumătate și o cheltuială destul de serioasă, nu o să o menționăm acum asta, s-a făcut bine băiatul meu, după care a mai stat puțin la părinții Claudiei, întrucât nu aveam casa gata, promițându-mi că de îndată ce va fi casa gata va veni și Cheluțu imediat.

  • Ne poți spune povestea numelui? Cum l-ai ales?

Este foarte simplă, eu când l-am văzut prima oară după gratii, pentru că făcea numai năzbâtii, el nu mai avea păr unde a avut acele eczeme, dermatite, și normal că vindecându-se, părul nu i-a apărut, întrucât rădăcina a fost neutralizată. Și i-am zis de când l-am văzut, pe tine o să te cheme Chelu. Și din Chelu am ajuns la derivatul Cheluțu, pentru că așa-s diminutivele, mai dulci.  


    Reporterul Click! Gheorghe Chelu, la întâlnirea cu Dorian și cu Cheluțufoto: Click!
Reporterul Click! Gheorghe Chelu, la întâlnirea cu Dorian și cu Cheluțufoto: Click!
  • Ce condiții i-ai făcut în noua ta casă? Are cușca lui?

Are o cușcă în care am preferat să-i fac încălzire în pardoseală pentru iarnă, dar ce credeți, nu stă acolo. Iar cușca are 3 metri pătrați, este uriașă pentru el, cușca a ajuns o magazie, iar el doarme fix în garaj, lângă mașina mea, pentru că îi place să se simtă aproape de noi. Nu putem, din păcate, să îl primim în casă, pentru că nu se înțelege deloc cu motanii mei, sunt și ei doi băieți. Imaginează-ți că trei băieți, doi motani și un câine, nu se vor înțelege niciodată dacă nu au crescut împreună. Și îmi e frică, efectiv, însă garajul are 45 metri pătrați și este arhi suficient pentru un buldog francez de 13 kilograme.

  • Cum ți-a venit ideea piesei "Înoată Cheluțu"?

Ideea i-a venit unui puști de pe internet, foarte talentat, care are un canal de Youtube, În mintea lui Andrew. El a cules niște replici din vlogurile mele, din lecțiile de dresaj, când eu împreună cu domnul dresor Cristi, îl puneam pe Cheluțu în apă să înoate, pentru că el are o fobie de apă, probabil a fost aruncat în piscină fără să vrea. Eu spunându-i, hai tati, hai în apă, înoată Cheluțu, înoată la apă mare. Dragoș, pentru că așa îl cheamă pe puști, a luat câteva voci și le-a pus pe un negativ destul de funny și a ieșit acest colaj care mie mi-a sunat foarte bine. Și acum câteva săptămâni i-am zis Corinei (n.r. PR-ul lui Dorian) că vreau să fac piesa asta, o să fie mișto și vreau să ajungă un mare hit. Sunt absolut sigur că oamenii vor deveni empatici și l-am sunat pe Liviu Teodorescu, care nu este de mirare că este unul dintre cei mai buni prieteni, printre puținii mei prieteni, o voce mirifică și un creier de producător senzațional. L-am sunat și pe Dragoș, pentru că sunt un tip fair play, un adept al creditelor, și nu mi se pare normal ca atunci când un om are o idee să-l elimini. L-am sunat și pe Dragoș, care a venit cu iubita lui de la Brașov. Am intrat în sudioul de înregistrări, am făcut și o strofă din piesă, care este scrisă de mine, trebuie să mă laud, în care m-am autoironizat. Cheluțu face un pic mișto de mine, pentru că autoironia e o calitate, așa am învățat eu de la Teo Trandafir și de la mentorii mei de-a lungul vieții. Și uite așa a ieșit o piesă care a spart câteva recorduri naționale, a făcut un milion de vizualizări în vreo 12-13 ore, 2 milioane de vizualizări în 40 de ore, 100.000 de like-uri în primele ore, 200.000 de like uri în aceleași 40 de ore și a avut un impact senzațional asupra oamenilor. Consider că acest impact i se datorează lui Cheluțu, de aceea l-am pus și primul pe piesă, este Cheluțu feat Dorian Popa, nu invers. Eu nu pot decât să mă bucur că el acum cunoaște o viață cum merită orice animăluț.

  • Ai mai iubit așa vreun animal?

Eu sunt terminat după animale. Îmi doream un cățeluș, uite că Dumnezeu nu a vrut că eu să cumpăr unul, ci să salvez un suflet. Deocamdată el ne ocupă tot timpul alături de cei doi motani, dar dacă Dumnezeu ne mai scoate în cale o astfel de oportunitate, sigur nu o voi evita, pentru că eu înainte de a termina casa am zis că a mea căsuță va fi un fel de Zoo.

  • E sperios când merge cu tine la spectacole?

El nu se sperie dacă nu se strânge foarte multă lume în jurul lui, dar pentru că acum este un câine atât de cunoscut și de iubit lumea tinde să se apropie în număr mai mare de el și se agită, îți dai seama că el nu știe ce se întâmplă. Eu vorbesc cu oamenii, le spun să nu-l agite, să nu-l încarce cu energie, mai ales că e un câine adoptat și uite că totul este în parametri.

  • Îi place foarte mult în mașină, am văzut la tine pe Instatory.

Este una dintre cele mai mari probleme, dorința de a se plimba cu mașina, pentru că în fiecare dimineață când plec la muncă este o luptă. El încearcă să ajungă în mașină și eu încerc să-l mai las și acasă, pentru că de multe ori am foarte mult de muncă și el nici nu-și dă seama că pe el îl chinui. Pe mine el nu mă chinuie, doar că atunci când am de muncit 10 ore, îți dai seama că pentru un cățeluș este un efort prea mare.

  • Plânge când pleci de acasă fără el?

Îmi zice doamna care are grijă de căsuța noastră că plânge și câte 45 de minute după ce plec, motiv pentru care în ultimele dimineți mi- am reamintit asta, îi deschid ușa și îl iau cu mine în mașină, pentru că îl iubesc de mor.

Citește și:

Fenomenul «Înoată Cheluțu». Ce gest a făcut Dorian Popa pentru câinele său, devenit superstar pe YouTube

VIDEO Dorian Popa și-a terminat vila, dar a dat și lovitura în afaceri: “900 de comenzi în 72 de ore”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
lavinia si banica jpg
Artista s-a aflat în pragul anorexiei
vedete la un pas de moarte jpg
monica tatoiu
Alexandru Ciucu jpg
tania popa colaj facebook jpg
„Singurul om cu care probabil voi ține legătura este Zmărăndescu",  a spus Ana Maria Pal
image
actualitate.net
image
actualitate.net