INTERVIU Durul Barbu din serialul "Vlad", un tată și un soț "de zahăr". Cum s-a îndrăgostit de soția actriță


  Actorul Dani Popescu, alături de soție și de fiicele salefoto: arhivă personală
Actorul Dani Popescu, alături de soție și de fiicele salefoto: arhivă personală

Interpretul lui Barbu din serialul "Vlad", actorul Dani Popescu (51 de ani), este un familist convins, cu trei fete frumoase acasă, una dintre ele fiind soția sa, Ada Navrot, tot actriță, colegă de scenă. Fiicele lor nu le-au călcat pe urme, însă au alte pasiuni comune, despre care ne-au vorbit într-un interviu exclusiv.

 • Click!: Cine este în realitate Dani Popescu când nu filmează pentru rolul lui Barbu, din serialul "Vlad"?

Dani Popescu: Îmi place să cred că sunt un om normal, deși nu bag mâna-n foc că e așa. Când nu filmez, joc în piese de teatru, mai ales la Nottara, unde sunt angajat de mulți ani. Iar când nu joc teatru, sunt cu familia și cu animalele noastre (doi câini, un papagal, un hamster și un acvariu). Dar, sigur, în ultima vreme sunt sau la munte, sau la mare, sau în Parcul Carol.

 • Cum ai ajuns să joci în "Vlad"?

Am fost chemat la casting de Domnica Cârciumaru și regizorul Jesus del Cerro. Am dat o proba, două, trei și....iată, se pare că am luat proba.

 • Cum l-ai descrie pe Barbu în câteva cuvinte ? Ești la fel de dur ca el?

În două cuvinte: înțelept și loial, în trei cuvinte: credincios, curajos și deștept. Și într-un cuvânt - misterios. Barbu apare atunci când te aștepți mai puțin. Pot fi extrem de dur, mai ales când e vorba de incorectitudine și neadevăr, de aceea mi-am dezvoltat abilitatea de a fi dur mai ales cu mine, nu-mi dau nici o șansă, în rest sunt drăguț, agreabil (sper), volubil.

Ada Navrot este actriță a Teatrului Nottara
Ada Navrot este actriță a Teatrului Nottara
 • Care a fost cea mai grea scenă de filmat? Cu cine lucrezi cel mai bine?

Cea mai grea scenă ... au fost mai multe! Dar cea mai grea până acum a fost cea în care Barbu pierde totul la cărți și vrea să se sinucidă. După ce am stat cu Jesus de vorba despre secvență, acesta a descătușat în mintea mea ceva incredibil, un tumult de sentimente de nedescris. Cu toți actorii m-am înțeles foarte bine, suntem toți buni prieteni, "V-team", o familie.

 • Cum te-ai îndrăgostit de actorie?

Habar nu am! De mic îmi plăcea să fac pe interesantul, îmi plăcea să fiu ceea ce nu eram, îmi imaginam că mi se întâmplă lucruri care nu mi se întâmplau și, uite așa am ajuns la actorie!

 • Ai mai lucrat alături de Jesus del Cerro, spune-ne cum e ca om și cum e ca regizor?

Da, suntem deja la a treia colaborare. Am făcut cu el "Contratimp 1", "HoHoHo 1", și acum "Vlad". Este un profesionist extraordinar, un om eminamente bun, de pus la rană. JESUS este regizorul cu care ar vrea să lucreze orice actor!

Dani Popescu, încadrat de colegii din "Vlad", Adrian nartea și Victoria Răileanu
Dani Popescu, încadrat de colegii din "Vlad", Adrian nartea și Victoria Răileanu
 • Cum ești tu în viața particulară?

Un om, atât!

 • Ai două fete și o soție actriță.... Cum ți-ai cunoscut soția?

Da! Pe Ada (Navrot, n.r.) o cunosc din facultate, dar m-am îndrăgostit de ea la "Căsătoria" lui Gogol, de la Nottara. Pe lângă faptul că este mai talentată decât mine, avea ea ceva în privire ce nu-i ajungea! Hihi! Și atunci am ajuns-o eu, și după douzeci și ceva de anișori avem două fete minunate, Maria-Lena, cea mare, și Maria - Catrina, mezina! Și noi în continuare alergăm unul după altul ca să ne întâlnim, ca mai apoi să ne despărțim pentru a ne cauta din nou, evident în alergare. Bine că nu obosim!

 • Felicitări pentru fiica cea mare, care a intrat la Medicină. Nu a vrut să se facă actriță? Dar cea mică?

Mulțumesc frumos! Nu cred că a vrut să dea la actorie și am încercat s-o ținem departe, fiind o lume destul de dură. Noi am păzit-o și ea a ales o lume și mai dură, Medicina! Dar este învățată cu viața dură, ea fiind o atletă de performanță cu zeci de medalii pe perete! Cea mică, Maria Catrina, iubește animalele, de aceea avem casa plină de ele! Când latră câinii, latră toate, și papagalul Micu și este o hărmălaie de nedescris! Dar Catrina este artistă. Pictează, cântă, dansează, improvizează fapte și lucruri. De exemplu, azi a plecat cu sora ei la mare și ne-a lăsat un tablou pictat cu cafea. Auzi tu, ce i-a trecut prin cap, cafea! Și eu îi sunt exemplu bun, sunt un mare băutor de cafea... mai ales.

Dani Popescu și fiica cea mare, studentă la Medicină
Dani Popescu și fiica cea mare, studentă la Medicină
 • Ce ne poți spune despre tine și nu știu fanii?

Îmi place să cânt la saxofon melodii inventate de mine, ciudate. Mă relaxează!

 • Ce ai făcut în izolare? Ți-ai descoperit pasiuni noi?

M-am plimbat cu câinele și am scris poezii despre Covid și carantină! Întotdeauna am versificat ușor...dar acum m-am întrecut pe mine. Am scris o poezie despre cât de mult ne dorim altceva decât ceea ce avem. "Atât de antagonici și cât de congruenți". Poezia s-a dat în plină carantină la Radio FM Valencia o lună, în fiecare zi.

Dani Popescu a absolvit în 1996 Academia de Teatru şi Film din Bucureşti
Dani Popescu a absolvit în 1996 Academia de Teatru şi Film din Bucureşti
 • Ce planuri ai pentru restul anului?

După "Vlad", lucrez la un nou proiect de film despre care nu pot spune nimic deocamdată, dar e important.

 • Tu și soția mai faceți și altceva în afară de actorie? V-ați gândit să va reorientați din cauza pandemiei?

Nu ne-am gândit, dar nu poți să știi! Ne creștem fetele și le susținem în tot ce vor să facă. Eu sunt machidon și familia este foarte importantă pentru mine. Aș putea să gătesc, îmi place să gătesc pentru prieteni, tot felul de rețete, de exemplu fac cele mai bune scovergi, așa mi s-a spus. Am început să fac pită. Este plăcinta noastră tradițională. Și foile le fac... apoi poți pune înăuntru praz, brânză, spanac, fasole...este pizza noastră. Aș putea să vând pe stradă, mai un căntecel, mai o scovergă, o bucată de pită și un monolog, aș atrage clienții, și aș îmbătrâni hrănind oamenii cu râsete, plânsete și mâncare!

Citește și:

Cum arată soţiile şi iubitele celor mai sexy actori din serialul "Vlad"

INTERVIU Viața bate filmul. Doi actori din "Vlad" și "Sacrificiul" au divorțat în viața reală. Iată motivul!

gabi badalau, alaturi de parintii sai jpg
Matilda Pascal Cojocărița și Nicolae Ceaușescu jpg
Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
Mama lui Theo Rose și Teo Trandafir jpg
mariana moculescu jpg
cub gabriela marin denise pilafai png
cub razvan ciobanu png
cub theo rose anghel damian png
 dmitri rogozin sursa facebook
Supermarket FOTO Shutterstock jpg
image
image
image
image
mariana moculescu jpg
radu valcan jpg
cub razvan ciobanu png
cub theo rose anghel damian png
Mama lui Theo Rose și Teo Trandafir jpg
Matilda Pascal Cojocărița și Nicolae Ceaușescu jpg