INTERVIU EXCLUSIV Lariss, interpreta melodiei ''Dale Papi'' susținută de Alexandra Stan

31 ianuarie 2015
image
Lariss

Lariss sparge topurile cu videoclipul piesei “Dale Papi” cu care sparge topurile căci are peste 4 milioane de vizualizări pe Youtube.

Cum tânăra colaborează cu cei care se ocupă de Alexandra Stan şi Inna, are toate şansele să cucerească piaţa internaţională.

Click!: Cine e Lariss? Unde şi când te-ai născut şi care e numele tău adevarat?

Lariss: Mă numesc Larisa Borza, m-am născut în Iaşi, iar numele meu de scenă e Lariss. Am preferat să nu mă îndepărtez de identitatea mea reală. Sunt multe de răspuns la întrebarea “cine sunt”. Pe scurt, sunt o artistă la început de drum în cariera solo, însă am ceva experienţa în industrie datorită studiilor muzicale, dar şi datorită colaborărilor cu diverşi artişti de top din România.

Cânţi de mică şi am vrea să ştim dacă te-ai gândit vreodata ce vei face când vei deveni vedetă chiar şi internaţională?

Da, cânt de mică, prima mea tangenţă oficială cu muzica s-a produs la 7 ani când am început lecţiile de vioară în cadrul “Colegiului Naţional de Artă Octav Băncilă” la Iaşi. După asta, au urmat multe cursuri, lecţii, pregătiri pentru concursuri, ore de canto etc. Nu vreau să mă gândesc la ce voi face, în schimb sunt pregătită pentru orice mă aşteaptă şi dornică să muncesc din ce în ce mai mult pentru toţi cei care mă ascultă şi sunt alături de mine. După atâta timp pe care l-am acordat muzicii, pasiunii mele, nu-mi rămâne altceva decât să mă las dusă de val şi să fiu totodată pe el, pe val (râde).

Doar cu melodia şi videoclipul piesei “Dale Papi” ai pătruns în scurt timp pe radiouri şi pe televiziunile muzicale. Care crezi că e reţeta succesului? O melodie care să prindă repede şi bine la public sau o echipă care să te ajute să te ridici şi să fii promovată?

Nu ştiu dacă exista o reţetă prestabilită a succesului. Fiecare artist are unicitatea lui, iar pentru a reuşi în carieră şi pentru a fi ascultat de cât mai multă lume, el trebuie să fie primul care crede în ceea ce face. Odată ce e autentic are şanse mai mari să transmită publicului lui ceea ce cântă. Evident că si echipa contează enorm, iar legat de intrebarea ta îmi vin în minte doua proverbe – “branza bună în burduf de câine” şi “pe-afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul”/ în traducere – degeaba ai o piesă bună dacă nu ştii să o ambalezi, să o promovezi şi să o trimiţi când trebuie şi în condiţiile care trebuie pe canalele de promovare. La fel, dacă nu ar fi şi conţinutul bun, degeaba ambalajul străluceşte. Aşa că, spre norocul meu, eu cred că le am pe amândouă – şi echipa potrivită şi piesa bună.

image
Lariss e prietenă cu Alexandra Stan

Beneficiezi de ajutorul unor oameni din showbizul muzical care colaborează cu nume mari precum Alexandra Stan şi Inna. Tu care crezi că e ingredientul special pe care îl ai şi pe care trebuie să te bazezi pe mai departe? Care crezi că sunt atuurile tale?

Din punctul ăsta de vedere, mă consider norocoasă. Am oameni capabili în jurul meu care chiar ştiu ce fac. E de ajuns să ne uităm la carierele celor două artiste menţionate, Alexandra Stan şi Inna. Pe lângă voce, mă consider o persoană răbdătoare, puternică şi realistă. De asemenea, experienţa mea în calitate de backing vocal mi-a pregătit într-un fel drumul către cariera individuală. Ştiam deja cum stau lucrurile în muzică încă dinainte să-mi lansez primul single, “Dale Papi”. M-a ajutat mult şi faptul că am stat în studio şi am muncit, pentru că astfel am văzut tot ce se întâmplă şi cum se întâmplă; cred că realismul pe care îl am m-a ţinut şi mă va ţine în continuare cu picioarele pe pământ, indiferent cât de mare va fi succesul internaţional de care vorbeai mai devreme.

Ce părere ai de Alexandra Stan şi Inna, cele două soliste cu succes internaţional care te susţin?

Încă o dată, norocul e de partea mea. Le admir şi le respect. La Alexandra Stan îmi place imaginea ei de păpuşă firavă, dar cu o coloană vertebrală puternica şi verticală. Ea m-a învăţat niste tips & tricks pe care nu o să ţi le dezvălui acum. Inna îmi place că e mereu veselă, emană energie şi entuziasm.  Mă bucur că le am aproape de mine. Oricând le pot cere un sfat în ceea ce priveşte muzica.

Care e povestea piesei “Dale Papi”? Cum a ajuns la tine, cine a compus-o şi care e povestea videoclipului?

Piesa “Dale Papi” este compusă de mine împreună cu David Ciente şi Shift, în studioul “Midiots Production”, iar videoclipul este regizat de Khaled Mokhtar.  Ideea mi-a venit dintr-odată în cap; stăteam în studio pe jos, turceşte, şi pur şi simplu mi-a venit în cap linia asta. Ştii tu, când vine inspiraţia, vine pur şi simplu, nu mai bate la uşă sau stă să se şteargă pe preş. Băieţii au văzut potenţialul piesei şi am zis să o producem împreună, cot la cot şi cu drag de ea. Poate ăsta e secretul, trebuie să pui nişte suflet acolo ca să iasă treaba bună.

Când am filmat videoclipul nu ştiam cum va ieşi, în schimb Khaled Mokhtar e un regizor foarte talentat care şi-a lasat imaginaţia să curgă şi aşa am făcut şi eu, pe lângă toată organizarea bine pusă la punct. Am avut încredere în el. M-am simţit foarte bine şi în largul meu, deşi a fost primul meu videoclip.

Videoclipul piesei Dale Papi are peste patru milioane de vizualizări pe Youtube şi am vrea să stim de ce ai lansat şi o versiune live a piesei?

Filmarea acestui 'Performance' este ca o mulţumire adusă celor care mi-au urmărit clipul. Versiunea live e o mulţumire pentru feedback-ul primit, un cadou lansat anul trecut de sărbători.

Ce ar trebui să ştie fanii despre tine? Ce faci în timpul liber?

Fac sau ascult muzică. Munca de creaţie nu e ca un job fix, nici nu prea ştiu mai exact cam ce ar trebui să consider timp liber… Când nu ascult, compun sau produc muzică şi nu sunt prinsă într-o activitate dintr-asta “lumească” să-i zicem, precum plătitul telefonului sau mersul la bancă etc, iau câte o scurtă pauză şi merg cu prietenii la munte, sa dau “refresh la vibe”.

Eşti îndrăgostită? Cum ai putea fi cucerită?

Da, de viaţă, de muzică, de oamenii frumoşi pe care îi am în viaţa mea. În fiecare zi sunt. Şi sunt fericită că pot să conştientizez asta.

Ce nu ai vrea să facă persoana iubită? Ne spui 3 lucruri pe care nu le suporţi la un bărbat?

1. Nu aş vrea să observ lipsă de încredere în sine. Mă simt vinovată că sunt mai puternică decât el.

2. Gelozia fără sens, care strică absolut tot ce poate fi frumos între 2 oameni. Îmi place să văd cupluri în care el şi ea stau de bunăvoie unul cu altul, se respectă şi au încredere unul în altul.

3. Nu îmi plac bărbaţii care încearcă să fie mai 'cocoşi' decât sunt. Mi se pare minunat să văd la un bărbat că se simte bine în pielea lui şi să văd că încă există acel suflet de copil, pe care îl lasă în libertate din când în când.

Care a fost cel mai frumos cadou primit pâna în acest moment? Dar cel mai scump?

Toate cadourile mi se par frumoase şi mă emoţionează maxim când le primesc. Pentru mine are valoare gestul, care poate lua orice formă - mare, mică, scumpă sau ieftină.

Care a fost modelul tău în muzică? Cu cine ţi-ai dori să faci un duet?

Alicia Keys cred că m-a influenţat si în muzică şi în viaţa de zi cu zi. Cred că e o femeie puternică şi mi-a transmis şi mie vibe-ul ăsta, drept urmare am ascultat-o de mică. O altă artistă pe care am ascultat-o foarte mult e Lauryn Hill din Fugees. Cât despre un duet, e greu să aleg. Respect foarte multe nume din industria muzicală, dar ar fi un vis împlinit să cânt alături de Rihanna, Damian Marley sau Snoop Dogg.

Ce-ţi doreşti pentru noul an?

În primul rând îmi doresc ca la sfârşitul anului să fiu mulţumită de tot ce am realizat şi să spun cu mâna pe inimă că am făcut tot ce am putut alături de echipele de management care mă susţin, Fonogram' şi Global, cărora se mai adaugă şi echipa de albinuţe PR-iţe de la HTAG PR şi, bineînţeles, băieţii mei de la studioul Midiots – Shift şi David – chiar le sunt recunoscătoare şi iar mă simt o norocoasă că îi am în viaţa mea şi aş  vrea să îi păstrez pe toţi şi în 2015. Îmi mai doresc multe concerte şi cel puţin două single-uri noi pe care să le cânte Lariss, pe lângă alte câteva hituri pe care sper să le compun alături de colegii de la Midiots.

cub bianca dragusanu gabi badalau animat gif
anca turcasiu jpg
BeFunky collage (19) jpg
BeFunky collage (18) jpg
bianca dragusanu gabi badalau jpeg
bobonete jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
1 doinita oancea poveste jpg jpeg
roxana nemes deschidere jpg
anne png
image png
image png
Dana Rogoz fiica jpg