INTERVIU Geanina Ilieș, despre depresia cauzată de pandemie: «E normal să trecem prin stări mai puțin plăcute»

Ultima actualizare:
Geanina Ilieș zâmbește foarte des. În această ipostază s-a lăsat fotografiată și pentru noua copertă Click! TV, 24.04.2020. Cel mai citit ghid tv din România se distribuie vineri, gratis, împreună cu ziarul Click!
Geanina Ilieș zâmbește foarte des. În această ipostază s-a lăsat fotografiată și pentru noua copertă Click! TV, 24.04.2020. Cel mai citit ghid tv din România se distribuie vineri, gratis, împreună cu ziarul Click!

Și rutina zilelor Geaninei Ilieș a fost afectată. De când petrece majoritatea timpului acasă, prezentatoarea reality-show-ului „Gospodar fără pereche” de la PRO TV spune că a fost nevoită să-și gândească foarte bine un nou program. În astfel de momente, anxietatea abia așteaptă să bată la ușă, iar Geanina și-a dat seama de acest lucru. A povestit în exclusivitate pentru ghidul Click! TV din 24 aprilie, care se distribuie gratis, împreună cu ziarul Clcik!, care sunt remediile ei împotriva depresiei.

Prezentatoarea reality-show-ului “Gospodar fără pereche” de la PRO TV spune că, după părerea ei, avem ceva bun de învățat din toată această perioadă: posibilitatea de a petrece mai mult timp cu familia, de a dedica o atenție mai mare pasiunilor noastre și de a conștientiza cât de frumoasă și importantă este fiecare zi trăită. Geanina mai consideră că este normal să avem unele stări anxioase în această perioadă, dar vine și cu remedii.

  • Geanina, cum ți-a fost afectată viața din cauza stării de urgență iscată de coronavirus?

A fost o schimbare pe care nimeni nu a anticipat-o și sunt în continuare schimbări, cel puțin la nivel psihologic, pentru toată lumea. Este ceva normal să trecem prin stări mai puțin plăcute în această perioadă. Eu încerc să-mi reconstruiesc o altă rutină, fac lucruri care poate nu erau atât de obișnuite pentru mine. Rutina este foarte importantă. Elimină stările și gândurile anxioase.

Geanina Ilieș: «Este ceva normal să trecem prin stări mai puțin plăcute în această perioadă»


    Geanina Ilieș zâmbește foarte des. În această ipostază s-a lăsat fotografiată și pentru noua copertă Click! TV, 24.04.2020. Cel mai citit ghid tv din România se distribuie vineri, gratis, împreună cu ziarul Click!foto: Zoltan Lorencz / Click!
Geanina Ilieș zâmbește foarte des. În această ipostază s-a lăsat fotografiată și pentru noua copertă Click! TV, 24.04.2020. Cel mai citit ghid tv din România se distribuie vineri, gratis, împreună cu ziarul Click!foto: Zoltan Lorencz / Click!

Emisiunea „Gospodar fără pereche” nu a fost afectată de această criză, pentru că am terminat filmările cu puțin înainte de această pandemie. Noi, fiind o emisiune de tip reality, ne-am luam o marjă de timp, tocmai pentru ca montajul să fie foarte bine pus la punct, cu momentele savuroase pentru public. Plus că trebuie să fie integrate interacțiunile importante din fiecare gospodărie, iar poveștile băieților sunt multe și... picante. În ceea ce privește viața de familie, cred că are cel mai mult de câștigat în această perioadă. Stăm mai mult împreună și poate că fără să ne dăm seama, recuperăm momentele pe care nu de puține ori ni le doream. Este foarte important, pentru că starea noastră și optimismul să fie ridicate, să ne facem planuri de vacanță. Copiii au nevoie să știe că totul va fi bine în final. Eu acum gătesc mai mult, îmi petrec mult mai mult timpul cu familia, ne jucăm mai mult...

  • Așadar, ai căzut și tu în „capcana” de a găti mai mult, cum văd că fac foarte mulți în această perioadă...

Daaa! M-am transformat într-un chef încă din primele săptămâni, dar am lăasat-o mai moale cu prăjiturile. Mie îmi place foarte mult să fac torturi, plăcinte și tot felul de dulciuri. I-am răsfățat la început, ca să le dau și o stare mai bună, dar acum deja totul este mult mai ponderat. Cel puțin pentru copil, pentru că nu mai are programul obișnuit, iar alimentația trebuie să fie una echilibrată. Revenind la gătit... Eu găteam și înainte, dar nu atât de des, recunosc. Important e să ne creăm o rutină în această perioadă, iar dacă gătitul intră pe lista noastră, este ok. Pe mine una mă relaxează. Cum spuneam, îmi place să fac plăcinte, rulade, torturi de fructe. Preparatele dulci sunt specialitatea mea. Sincer, mâncare gătesc mai rar. Mama e cea care ne răsfață cu tot felul de delicatese culinare.

Geanina Ilieș: «M-am transformat într-un chef. Preparatele dulci sunt specialitatea mea»

  • Dacă tot te-ai pus mai serios pe gătit, să înțeleg că ți-a fost afectată silueta?

Nu. Chiar nu. Așa cum ți-am spus, găteam destul de mult (în special dulcuri) și înainte. Niciodată nu mi-am impuns să nu mai mănânc dulcuri sau anumite feluri de mâncare. Cred că este vorba despre ponderație și de sport. Făceam sport și inainte, fac și acum, acasă. Mă ajută foarte mult.

  • Și ce alte eforturi mai faci pentru a te menține în formă?

În această perioadă fac exerciții în casă. Am început cu unele mai simple, de încălzire, apoi, mi-am creat un program pe care încerc să-l respect zilnic. Nu este ceva complicat, e nevoie doar de puțină organizare.

  • În ceea ce privește serviciul, dacă ați terminat filmările pentru actualul sezon „Gospodar fără pereche”, cum îți mai ocupi timpul?

În această perioadă, pentru că mai toate lucrurile s-au mutat în mediul online, am început și eu să fac live-uri pe rețelele de socializare. Am aflat că oamenii sunt foarte încântați de acest sezon și mă bucur că pot și am timp să fiu mai aproape de ei. Trebuie să avem un pic de răbdare și să așteptăm să treacă toată nebunia aceasta cu virusul, să stăm acasă și să ținem cont de sfaturile pe care ni le oferă autoritățile. Momentan, siguranța noastră și a celor din jur este cea mai importantă.

  • Mulți au fost nevoiți să amâne vacanțe din cauza pandemiei, este și cazul tău?

Nu. Aveam de gând să plecăm de Paste, dar nu stabilisem o destinație anume. Acum, ne-am luat o vacanță neprogramată și altfel, stăm acasă! Și nu este rău deloc. Important este să fim împreună.

Geanina Ilieș: «Să învățăm să nu ne mai plângem!»

  • Cum crezi că se va schimba viața ta de acum înainte?

O să trecem cu bine peste perioada asta, însă, impactul psihologic pe care pandemia îl are asupra noastră, a tuturor, va rămâne. Poate că mulți dintre noi nu vom vedea la fel o încăpere plină cu oameni sau un buton de lift. Și cam asta cred că este efectul pe care îl are asupra noastră: ne schimbă comportamentul pentru totdeauna. Eu mă pot adapta la schimbări, atâta timp cât este vorba despre sănătatea mea și a celor din jur. Dar cel mai mult aă vrea să se schimbe sistemul medical de la noi din țară, iar situația de azi poate fi un semnal de alarmă.

Dacă ar fi să desprinzi o lecție bună din toată această “aventură”, care ar fi ea?

Că fiecare zi pe care o trăim este o binecuvântare și că trebuie să îi mulțumim lui Dumnezeu pentru tot ce avem și ceea ce suntem. Să învățăm să nu ne mai plângem și să realizăm că sănătatea noastră și a celor apropiați este cea mai importantă.

Geanina Ilieș, secretul siluetei în autoizolare. Ce sport face în bucătărie

EXCLUSIV Geanina Ilieș: «Sunt gospodină, am pereche, iubesc și sunt iubită»

Cum a fost experiența de la Fermă pentru Geanina Ilieș: «Nu am purtat ranchiună nimănui»

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
toma caragiu jpg
tamara buciuceanu jpg
elena carstea jpeg
salma hayek rochie albastra profimedia jpg
seraphina rose ben affleck fin profimedia colaj png
Pentru cei care nu își mai amintesc, trupa Holograf a fost înființată în anul 1977 de către Mihai Pocorschi
banner julia jianu png
banner adela popescu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net