INTERVIU Ilinca Vandici: «Nu mă uit la bani când le fac o bucurie celor dragi»
Prezintă emisiunea “D-Paparazzi”, în fiecare vineri, de la 22.30, la Kanal D. Ilinca Vandici ne-a povestit cum va petrece anul acesta Sărbătorile Pascale.
Mai e puţin până la Paşte. I-ai cerut ceva Iepuraşului?Sănătate pentru mama mea. Pentru mine nu-mi doresc nimic, pentru că Dumnezeu m-a ajutat şi mi-a dat toate lucrurile de care am nevoie.Tu dăruieşti cadouri celor dragi?Da! Îmi place să cumpăr cadouri, ador fericirea de pe faţa celui surprins cu acest gest. Am căutat pentru fiecare în parte ceva special, ceva de care au nevoie, ceva ce îşi doresc şi îi va bucura cu siguranţă.Ai un buget fix pentru asta?Nu! Mi-e greu să fac asta pentru că nu am cum să mă încadrez în nici un buget iniţial propus. Întotdeauna mai găsesc ceva pe ultima sută de metri şi nu pot rezista tentaţiei. Nu mă uit la bani atunci când le fac o bucurie oamenilor dragi. Să înţeleg că eşti o fire cheltuitoare?Nu. Tatăl meu m-a învăţat să nu mă întind niciodată mai mult decât îmi e plapuma. Mă întreţin singură de câţiva ani, aşa că m-am obişnuit să mă descurc din banii pe care îi câştig în fiecare lună. Rar am momente în care mă las pradă shopping-ului şi mă răsfaţ cu ceva ce nu e tocmai necesar...În general, pe ce dai cei mai mulţi bani?Pe accesorii. Pantofi şi genţi. Te poţi îmbrăca extrem de chic cu piese vestimentare care nu costă atât de mult, iar detaliul care va face diferenţa poate fi încălţămintea sau geanta.Ai cumpărat vreodată ceva exagerat de scump şi pe urmă ai regretat?Nu! Când cumpăr ceva scump, îmi calculez bugetul întotdeauna, eventual strâng bani pentru acel obiect, iar asta îmi oferă timpul necesar pentru a gândi bine înainte.
În noaptea de Înviere obişnuieşti să mergi la biserică să iei lumină?În fiecare an! Privesc acest lucru ca pe un moment de introspecţie, regăsire, linişte sufletească. Parcă mă simt mai aproape de ideal, de puritate.Prima zi de Paşte unde o vei petrece?Ca de fiecare dată, acasă la mama...Şi cel mai important, cu cine?Cu mama, sora mea, cumnatul meu, verişori, unchi, mătuşi, bunica... În sânul familiei, în mijlocul oamenilor care mă iubesc şi-mi sunt aproape indiferent de ce se întâmplă. Nu simt Sărbătorile Pascale nicăieri aşa cum le simt acasă, cu toată pregătirea de dinainte, cu toate obiceiurile şi cu preparatele culinare ale mamei, care sunt delicioase.Tu nu participi la pregătiri?Ba da, dar mama va avea rol de MasterChef, eu voi fi ajutor de bucătar! Asta pentru că nu sunt o specialistă în bucătărie, încă!Ai vreo reţetă preferată?Sincer, eu nu mănânc miel, decât de Paşte şi atunci doar preparat de mama! Miel la cuptor cu sos de hrean cu lapte. O minunăţie!Dar a doua zi unde vei fi?Ca în fiecare an, a doua zi de Paşte ies la un grătar, tot cu familia, în funcţie de vreme. Este o tradiţie personală, dacă vreţi, dezvoltată de tatăl meu. Acestea sunt puţinele momente în care ne întâlnim cu toţii şi ne bucurăm unii de alţii.
- Lucrează în televiziune de mai bine de zece ani, chiar dacă în copilărie își dorea să devină actriță. Deși a cochetat cu actoria, Ilinca spune că nu ar renunța la televiziune.
- S-a născut la 17 iunie 1986, la Oradea;
- A absolvit Facultatea de Management și Marketing și are un Master în managementul strategic al firmei, ambele la Universitatea Româno-Americană;
- Când era mică, își dorea să devină actriță;
- Cu primii bani câștigați și-a cumpărat o pereche de sandale;
- În televiziune a debutat în anul 2004, la postul tv B1, unde prezenta rubrica Meteo;
- Pasiunile sale sunt lectura, filmele, sportul, actoria, echitația, dansul și muzica;
- Cel mai mult îi place să mănânce sufleu de ciocolată;
- Cea mai mare calitate a ei este altruismul;
- Cel mai mare defect: sensibilitatea;
- Filmul preferat: “Marele Gatsby”.
Reţetă de Paşte de la Ilinca: Miel la cuptor cu sos de hrean şi lapte
- Ingrediente: 1 pulpă de miel, 4 cepe mari, 2 căpățâni de usturoi, 2-3 fire de rozmarin, 4-5 frunze de salvie, 250 ml vin alb sec, 100 ml ulei, cimbru, piper boabe, boabe de coriandru măcinate, 2-3 foi de dafin, sare, piper.
- Mod de preparare: Se curăță pulpa de pielițe. Apoi se unge cu ulei și se presară cu sare, piper, cimbru și coriandru măcinat. Se pune într-o tavă, adăugând vinul, uleiul, foile de dafin, salvia și rozmarinul. Se adaugă ceapa și usturiul tăiate felii groase. Se așează în tavă, împrejurul pulpei. Adăugați o cană cu apă și puneți tava în cuptorul încins, după ce ați acoperit-o cu folie de aluminiu. Se coace la foc potrivit, aproximativ 2 ore. Pulpa de miel la cuptor se servește caldă, cu sos de hrean.